Criteriul National

EXCLUSIV! Chirurgul român care a uimit lumea medicală mondială. El este “mâna lui Dumnezeu”. Detalii pe care puțini le știu | Criteriul National

EXCLUSIV! Chirurgul român care a uimit lumea medicală mondială. El este “mâna lui Dumnezeu”. Detalii pe care puțini le știu | Criteriul National
ianuarie 14
07:16 2019

A absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti în 1977, iar în perioada 1977-1980 a fost intern prin concurs. A fost apoi rezident (1980-1983), medic specialist chirurg (clasificat PRIMUL PE ȚARĂ la concursul de specialitate, în 1983), iar din 1990 – medic primar chirurg la Spitalul Clinic Fundeni. În anul 1990 a obţinut titlul de doctor în medicină, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

A reuşit un număr record de transplanturi hepatice, peste 900 şi a salvat sute de mii de vieţi până la ora actuală, prin operaţiile dificile pe care le-a realizat, folosind cele mai sofisticate tehnici operatorii, dar şi prin intermediul sutelor de rezidenţi pe care i-a învăţat să fie buni chirurgi. 

Și în medicină, ca în orice alt domeniu, ca să ajungi cel mai bun ai nevoie de multă muncă şi dăruire, dar şi de un talent cu care numai Dumnezeu te poate înzestra. Și aşa este marele chirurg, profesorul Irinel Popescu, care pentru mulţi pacienţi a fost şi este în continuare un înger coborât din ceruri pe pământ ca să le aducă alinare şi vindecare.

„Mi-a redat viaţa înapoi. Am murit şi el m-a ridicat din morţi acum 6 ani„, povesteşte cu lacrimi în ochi unul dintre foştii pacienţi ai profesorului Irinel Popescu, operat de cancer colo-rectal. „Nu este doar un om, este un înger. Înainte să-l întâlnesc pe el, deja îmi scriam testamentul. Și apoi el a făcut un miracol şi astăzi trăiesc „, a adăugat un altul. 

Mesajul Claudiei 

Claudia Elena este una dintre pacientele care a câştigat bătălia cu moartea, în urma unui transplant reuşit de către profesorul Irinel Popescu. Ea s-a rugat, iar EL i-a trimis un vindecător.

 

“Cred că puţini sunt creştinii ortodocşi, practicanţi, care ştiu că există o rugăciune specială pentru ca Dumnezeu să le scoată în cale un medic profesionist potrivit suferinţei fiecăruia: aceasta o rosteam permanent când am primit un mesaj prin care mi se recomanda un medic: prof. dr. IRINEL POPESCU. Acestui om -”mâna lui Dumnezeu”, vreau să-i dedic câteva gânduri: recunoştinţa nu se poate exprima în cuvinte căci fiecare o simte şi o trăieşte în funcţie de propria conştiinţă, de propria sensibilitatea emoţională.

 

Mă plec în faţa dăruirii şi profesionalismului Domniei Voastre, cu admiraţia şi preţuirea mamelor care şi-au putut mângâia şi strânge în braţe copii, din nou, şi a soţilor care şi-au putut împlini, în continuare, viaţa de familie. Deasemenea, mă fac mesagera recunoştinţei şi a fiului meu Ștefan Teodor ”o minune ulterioară acestui transplant” care este mărturie vie că ”există viaţă după moarte”, a transmis Claudia, transplantată în 2006.

Cartea Înţelepciunea lui Isus, fiul lui Sirah – Ecclesiasticul, cap. 38, 12-14 

”Și doctorului dă-i loc căci şi pe el l-a făcut Domnul şi să nu se depărteze de la tine, că şi de el ai trebuinţă. Că este vreme când şi în mâinile lui este miros de bună mireasmă. Că şi el se va ruga Domnului ca să dea odihnă şi sănătate spre viaţă ”

 

CRITERIUL NATIONAL
www.criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu