Criteriul National

EXCLUSIV! Filmul actului de vandalism din zona Mozaic a Constanței!

noiembrie 23
23:35 2015

 

De aproximativ trei săptămâni, constănțenii cărora le pasă și cinstesc memoria tuturor victimelor din clubul bucureștean Colectiv se întâlnesc în centrul orașului, mai precis la harta din fața Prefecturii pentru a aprinde o lumânare și a înălța o rugăciune pentru toți cei ce au părăsit această lume într o manieră atât de tragică.

colectiv lumanari

Însă, ieri seară,find in zonă, în jurul orelor 18 00, am auzit zgomot și am observat doi indivizi ce practic aruncau cu pietre în zona lumânărilor. ei fiind foarte aproape de acest loc, undeva cocoțați pe zidurile dn fața micului parc .

Având  la îndemână un telefon, am înregistrat totul însă acești indivizi au fugit deoarece au simțit pericolul observându-mă.

Dar nu m-am lăsat și i-am urmărit pe străzile adiacente , încercând să-i reperez și totodată întrebându -i de ce anume au recurs la asemenea act de vandalism.
https://www.youtube.com/watch?v=2D0JjQWM8tI
 Așa cum a relatat pe surse doamna Mariana Iancu- ziaristă de la Adevărul, acești indivizi au reușit să distrugă parțial și doar pe moment acel frumos aranjament.
Oamenii de bună credință au reușit să refacă acea „inimă” imediat după nefericitul eveniment al acestor agresori. Menționez faptul că acest simbol este cu adevărat emblematic și vibrant și poartă acea emoție exprimată de toți cei care posedă această calitate de a FI OAMENI!
Flacăra credinței și legătura invizibilă dintre suflete nu va înceta niciodată!
 Bineînțeles , cu această ocazie , întregul corp redacțional al ziarului Criteriul Național condamnă cu vehemență acest act deliberat de vandalism și propune instituțiilor abilitate, menite să asigure liniștea și ordinea în acest oraș ca să se autosesizeze pe baza acestor mărturii video! Cu speranța că acest lucru se va întâmpla, vă vom ține la curent cu evoluția evenimentelor!
Sursa video și foto dfm.productions.ro
Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo