Criteriul National

EXCLUSIV! Gunoaie de milioane, promisiuni și furăciuni – Partea a Doua

EXCLUSIV! Gunoaie de milioane, promisiuni și furăciuni – Partea a Doua
martie 02
13:58 2016

 

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

gunoiul fluturand

ÎN LOC DE…INTRODUCERE

Problema gropii de gunoi care este la distanţă de Constanţa (circa 20 kilometri ceea ce implică un cost suplimentar), dar şi a turiştilor care vin – mulţi la negru – pe litoral, fac gunoi şi nu plătesc, iar serviciile de salubritate sunt suportate tot de constănţeni şi de Primărie.

Constanţa are astfel cea mai mare taxă de habitat din ţară, conform datelor oferite de primărie, fiind pe aceeaşi treaptă cu Giurgiu. În celelalte oraşe, taxa pe gunoi este maximum 9 lei.

Dar mizând pe acest raționament, vrem să vă aducem aminte și de aspectul ce se leagă de raționamentul în care deșeurile aduc anual profituri uriașe firmelor care…au norocul se prindă contracte de strângere, procesare și reciclare.Astfel controalele efectuate de inspectorii Curții de Conturi prin Primăriile patriei ar fi trebuit să aibe un anume ecou.

DATELE PROBLEMEI ÎNCĂ NEREZOLVATE

Dupa ce s-au dumirit ca socotolelile strâmbe prezentate la control de către primăriile care achitau cu generozitate sume uriașe firmelor de salubritate se puteau datora doar unei duble contabilități, anumiți „băieți deștepți ” au dat drumul mai departe la hârtii, așa cum susțin cei de la ziarul Național.

EVIDENȚE INCONTESTABILE-IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT

iridex

Prin urmare cei implicați în mafie au schimbat rapid și cu destul de multă grijă…placa și au trecut la schimbarea cadrului legislativ. Motivația oficială a venit din afară după ce oficialii de la Bruxelles au făcut presiuni ca România să implementeze costisitoarele stații de transfer a deșeurilor, care sa preia 50 la suta din actualele depozite.

Informat de serviciile de securitate, președintele de la acea vreme s-ar fi opus noii legi în forma care se voia adoptată în Parlament și a avertizat că sunt probleme într-o ieșire publică.

ALTE DETALII INTERESANTE

Încă din anul 1993, firma a realizat la Sibiu primul Depozit de Deșeuri Industriale din România care corespundea standardelor internaționale de protecția mediului, fiind impermeabilizat cu geomembrana GUNDLE.

Pe baza experienței acumulate în lucrări de construcții civile, lucrări de terasamente și în folosirea materialelor geosintetice, IRIDEX GROUP a realizat, începand cu anul 1998, importante lucrari in domeniul gestionării deșeurilor municipale, acțiune de mare importanță în admiterea Romaniei ca țară a Comunității Europene.

Iridex Group este deținut de familia fostului senator PC Corneliu Pascu,un  apropiat al mogulului în continuare încarcerat- Dan Voiculescu. Inițial, Iridex a derulat afaceri în domeniul construcțiilor, însă de câțiva ani s-a specializat și în managementul deșeurilor.

Noua specializare a coincis cu lansarea Programului Operațional Sectorial Mediu, pentru implementarea Sistemelor de Management Integrat al Deșeurilor. Prin acest program au fost alocate sute de milioane de euro pentru închiderea gropilor de gunoi neconforme și amenajarea altora, în acord cu normele europene. Astfel o parte din acești bani au intrat în buzunarele Iridex Group, care a câștigat licitații, în județe conduse de baronii PSD, între care menționăm orașe precum Bacău, Giurgiu, Brăila, Bistrița, Constanța, Suceava, Teleorman, Argeș, Vâlcea sau Prahova.

Fără să speculăm, așa cum poate intuiți,pentru a pune mâna pe contracte, firma nu s-a dat în lături de la presiuni asupra competitorilor, așa cum relatează presa locală. De exemplu, la Bistrița, câștigătorii licitației pentru amenajarea gropilor ecologice, organizată de Consiliul Județean, s-au retras subit, făcând loc firmelor lui Pascu.

Firma a reușit să obțină o sumă semnificativă din contractele încheiate cu Portul Constanța, Parlamentul României, Primăria Generală și spitalele bucureștene, pe care, din nefericire nu le-am putut afla până la această dată la care edităm acest document.

Dar, din aproape în aproape, putem să vă aducem la cunoștință faptul că unele lucruri se întâmplă fără să vrem, iar asocierea Iridex Group cu Polaris M Holding este una deja notabilă. Pornind pe firul destul de sinuos al acestei așa zise treceri în revistă, în investigația noastră am dedus un alt aspect! Acesta se leagă tocmai de amenajarea gropilor ecologice până la colectarea deşeurilor n-a fost decât un pas, pe care grupul de firme condus de Pascu l-a făcut natural.

În Constanţa, Iridex Group şi Polaris M, au aparținut unui alt „băiat deștept”, un veritabil rege al gunoaielor, deputatul PSD Eduard Martin. Acest domn, după cum v-am informat avea acea forță de a deține  monopolul colectării, depozitării şi reciclării deşeurilor. Cei doi şi-au împărţit atât de corect judeţul, eliminând total concurenţa şi, astfel, Polaris M Holding se ocupă de oraşele mari, iar Iridex de cele mici şi de comune.

În asociere, Polaris şi Iridex Group au obţinut de la Consiliul Județean vreo două contracte de 19.972.520 lei, pentru construcţia unui depozit ecologic şi, respectiv, 8,2 milioane lei, pentru desfiinţarea gropilor vechi de gunoi.

„SCENARITA”,CONSPIRAȚIA NOASTRĂ ȘI...LUAREA UNOR VIITOARE MĂSURI

Cunoscând din start faptul că fostul președinte Traian Băsescu este o persoană greu de convins, chiar și pe sfârșit de mandat, „regii gunoaielor” au trecut pur și simplu la cumpărarea de parlamentari care să le asigure voturile necesare pentru a trece legea salubrizării în forma dorita de ei. Iar dupa cum susțin sursele noastre independente, dacă „formatorii de opinie” au primit și câte 40 -50.000 de euro, un simplu parlamentar din teritoriu a încasat 20.000 de euro pentru a apăsa cum trebuie pe buton la momentul oportun, mai susțin aceleași surse citate ce au dorit să fie consemnate ca și confidențiale și cu discreție.

Potrivit datelor, marea majoritate a acestor plăți s-au facut cash, cu bani „gheață „! În disperare de cauza, cei din mafia această atât de rău mirositoare a gunoaielor s-au aflat tocmai în plinătatea forțelor de a-și folosi toate atuurile, mai precis „propunerile otrăvite”. Aceste atacuri au fost sistematic pregătite pentru guvernul Ponta, în special în ultima parte a domniei sale.

 Mai precis, cu acea dorință de a termina până la urmă, au obținut legea mult voită printr-o Ordonanță de Urgență.

Din propriul nostru punct de vedere, aceste lucruri grăbite intenționat nu înseamnă nicidecum că parlamentarii cumpărați de către „băieții deștepți” ar fi transformat gunoiul într o afacere profitabilă . Numai dacă aducem din nou în discuție faptul că cu o sumă de 20.000 de euro bucata ar fi…avut o anume „scăpare ” de ancheta DNA…până la o vreme, care se află în plină instrumentare. Mai ales , dacă punem la socoteală și amănuntul referitor la faptul că unul din „capii” întregii combinații s-ar fi „spovedit”  deja în fața oamenilor Laurei Codruța Kovesi, a mai punctat sursa noastră.

gunoi colectat

ÎN LOC …DE CONFIRMARE

Mare bucurie am avut azi la redacţia ziarului Criteriul Naţional.După ce am oferit primul articol despre taxarea abuzivă din fosta şi actuala noastră republica noastră dragă, am avut o plăcută surpriză de la un cititor.Lucrurile s -au petrecut în felul următor.

După ce respectivul cititor a ovbservat modalitatea și maniera în care „atacăm” și scriem, documentându-ne și resăectând și Rezoluția 1003 a Jurnalismului, ne-a oferit anumite amănunte  despre jaful pe care se face asupra buzunarelor cetăţenilor și a firmelor arătându-ne două chitanţe.

Una de pe vremea când celebra tripletă era activă iar eminenţa cenuşie a grupului încă nu făcuse cunoştinţă cu locul pe care colegul lui l-a denumit Beciul Domnesc,arăta suma trimestrială de 60 ron.Iar cea de a doua ce a fost eliberată după ce tripleta a fost luată pe sus şi desfiinţată, arăta doar 3 ron pe lună.(9 ron pe timestru).

Chiar dacă ştim că sunteţi sictiriţi de lucruri ce ţin de contabilitate, dar cu scuzele de rigoare vă invit să facem împreună un calcul ce ține doar de… o aritmetică simplă.

(60-9 ) x 70.000 = 51x 70000=3.570.000

3.570.000: 4.4826 =796,412.796 MII DE EURO 

Acum vă întreb dacă pentru un nenorocit de gunoi tripleta obţinea aproximativ 800.000 de euro trimestrial, atunci 2 sau 3 anişori de Beciul Domnesc care să fie în regim de all inclusive reprezintă un fleac…

V-am prezentat această aritmetică simplă doar ca să puteţi vedea în ce fel această tripletă penală băga mâna adânc în buzunarele ceăţenilor şi a firmelor şi de ce trebuie să luaţi atitudine în aşa fel încât tocmai omul pe care l au lăsat la butoane să nu cumva să prindă curaj şi să revină la astfel de practici.

Ca să vă daţi seama cum această tripletă putea să obţină zeci de milioane de euro pentru ei şi gaşca lor, poate că este anormal ca oamenii sănu se fi revoltat atunci când au plătit mai mult, însă calculele avansate de noi sunt precise, deoarece pe cititorul care ne-a vizitat la redacție și care a avut revelația nu prea contează faptul că-i taxează cineva pentru 15 mc pe lună, după cum se plângeau și alți constănțeni în trecut, deoarece pentru că un metru cub, potrivit tarifelor Polaris din 2012 ar fi costat 100 de Ron…

gunoaie pubela

„Eu nu am ce să le reproşez celor de la Polaris,deoarece ei chiar vin o dată pe săptămână şi ridică gunoiul. Consider că cel mai important este că a fost ieftenit acel bir imens. Dar totuși, ca și dumneavoastră vă-ntreb de ce trebuie alt contract cu Polaris? Înţeleg că sunt firme mari, unde se strâng multe gunoaie, ceea ce nu e cazul nostru, cu câteva hârtii rătăcite. În trecut, mi-aduc aminte de declarația  directorului comercial al Polaris M Holding Constanţa, Adrian Itu, ce a impus o anume recalcularea pricinuită  de faptul că pubelele actuale nu mai corespund standardelor, motiv pentru care trebuie schimbate.”, ne-a mai declarat cititorul nostru ce a dorit să-i fie protejată și asigurată confidențialitatea în cazul acesta!

 

Vă mulțumim și vă promitem că vă vom ține la curent cu evoluția ulterioară a evenimentelor!

 

Redacția ziarului Criteriul Național 

Sursa foto google.com,adevarul.ro,timpul.info

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu