Criteriul National

EXCLUSIV! Gunoaie de milioane, promisiuni și furăciuni – Partea Întâi

EXCLUSIV! Gunoaie de milioane, promisiuni și furăciuni  – Partea Întâi
martie 01
20:09 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

Polaris

DATELE PROBLEMEI

  Fostul edil Radu Mazare a fost trimis în judecată la mijlocul lunii decembrie 2015 sub acuzația de luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese, alături de Sorin Strutinsky, acuzat la rândul său de luate de mită. În acest dosar au fost trimiși în judecată, în stare de libertate:
Martin Eduard Stelian, asociat al S.C. Polaris M. Holding S.R.L, deputat în Parlamentul României, acuzat de complicitate la abuz în serviciu și dare de mită.

Dar „hora”este mai mare. De exemplu, S.C. Polaris M. Holding S.R.L. a fost pusă sub acuzația de complicitate la abuz în serviciu și dare de mită iar domnul Stan Marius Gabriel, ex-viceprimar al municipiului Constanța dimpreună cu Tolea Tudoriță, Harpalete Doru Aurelian, Pavel Alina, Mutalap Ghiulnihal și Oprea Sorina Laura, funcționari în cadrul Primăriei Constanţa.La data faptelor, ei au fost acuzați de abuz în serviciu.

mazare

Contactând direct Direcția Naţională Anticorupţie și solicitând dreptul la informare am aflat anumite amănunte referitoare la perioada 2008-2014, atunci când Radu Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky Sorin Gabriel  a primit de la S.C. Polaris M. Holding S.R.L., al cărei asociat și administrator în fapt era Martin Eduard Stelian – o sumă de peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului.

Mergând atent pe firul discuției și al investigației, am aflat că în anul 2008, între S.C. Polaris M. Holding S.R.L și instituția publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani cât și un act adițional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorată nejustificat cu 10 milioane de lei.

Din ceea ce ne-a fost relatat, mita ar fi fost primită într-o manieră identică, prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între S.C. Polaris M. Holding S.R.L. și aceeași firmă controlată de primarul de atunci Mazăre și de „eminența sa cenușie ” Strutinsky. Suma totala achitată în baza acestor contracte a fost, conform calculelor expertului desemnat de către forul desemnat a fost cifrat la suma de 33.987.771,57 lei.

Iar efectele cuantificabile, ca urmare a încheierii acestui contract a produs Primăriei Constanţa un prejudiciu în suma de 200.213.248,91 lei, din care TVA-ul a fost de 36.811.616,60 lei. De altfel, suma constituie în același timp un folos necuvenit obținut de societatea comercială beneficiară a contractului.

Demn de a fi luat în seamă este și alt aspect în care tocmai contractul încheiat în urma cu mai bine de 8 ani pentru o perioadă de un sfert de veac reprezintă mărul discordiei în anumite cercuri ale societății constănțene dar totdată este și un subiect ce va fi de foarte mulți contestat și comentat.

Martin

ARGUMENTE VALIDE

 Tot din rapoarte publice ale DNA am înțeles că, pe de o parte stau milioanele nejustificate,contractele care s-au realizat prin firma domnului Eduard Martin și de cealaltă parte stau promisiunile,minciunile adresate populației Constanței.În această încurcată poveste intervin și alți actori, sau cel puțin așa reiese din cumulul de fapte și informații pe care ni le-au precizat instituția care instrumentează acest caz.Astfel,contractul cu pricina ar fi produs Primăriei Constanţa, la finalul perioadei recent încheiate,un prejudiciu estimat la peste 100 de milioane de euro.

EVIDENȚE INCONTESTABILE

Dar,să nu deviem și să fim din nou arătați cu degetul sau amenințați cu fel de fel de lucruri de către o anumită parte a presei sau mai rău,să răscolim orgoliile post-administraţiei ex-primarului Mazăre.

De aceea,cu scuzele de rigoare,pentru a vorbi și scrie pe chestiuni concrete, facem apel la presa locală constănțeană.Aici, pe publicația www.constantanoastra.ro aflăm că „pe timp de vară, se întâmplă uneori ca gunoiul să nu fie ridicat de la ghene timp de zile întregi, astfel că mirosul devine insuportabil”.

Evitând dezvoltarea acestei idei, suntem solidari cu adevărat în a avea un serviciu de salubritate adecvat secolului al XXI-lea și nicidecum unui început de Ev Mediu Timpuriu…

Fără să exagerăm și fără a ne ierta cu această trimitere istorică,suntem de parere că mulți dintre cititorii ziarului nostru nu se simt deloc confortabili și totodată au acea etichetă de a fi „condamnaţi ” la plata multor milioane de euro în conturile Polaris.

polarisgunoi

Iar această prelungire,acea solicitare venită din partea administraţiei locale constănţene de suspendare a contractului cu Polaris M Holding ar fi avut sorți de izbândă. Decizia e pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un contract comercial, care ar putea fi oricând suspendat sau reziliat,numai dacă municipalitatea ar admite că indicatorii de performanţă în asigurarea serviciului de salubrizare nu sunt respectaţi de firma ce a ajuns practic „cloșca cu pui de aur” atât de râvnită de Radu Mazăre, Sorin Strutinsky și controlată de domnul Eduard Martin.

 

SUPOZIȚII NEELUCIDATE

Familia Martin a deţinut până de curând firma Polaris M Holding, specializată în curăţenie.Aceasta avea contracte privilegiate cifrate la sume amețitoare.

Pe surse am aflat și alte informații care ar atribui firmei Polaris M Holding anumite privilegii și ar atesta deținerea începând cu 2008 ale unor contracte „cu dedicaţie” din partea unor oameni ce erau discreți dar erau protejații unuia dintre căpeteniile locale,numai așa explicându-se serviciile de „lux” și tarifele practicate ,cât și anumite contracte privilegiate cu o serie de instituții publice.Din anumite surse am aflat că această firmă s-a bucurat de o protecție asigurată inclusiv de anumite unităţi secrete ale SRI ce au avut contracte cu Polaris.

Polaris M Holding ar fi avut începând cu 2008 contracte cu dedicaţie din partea celor două servicii secrete (SRI și SIE) și chiar contracte fără licitaţie.Bineînţeles,neasumate și neprobate au rămas doar la nivel de zvon,de folclor.

De exemplu,conform datelor oficiale în 2013, Polaris M Holding.Procurorii au arătat că în perioada noiembrie 2006 – 2013, Mazăre a participat la încheierea a 12 contracte între Primarie și o societate controlată de el și de Strutinsky, în valoare totală de peste 6 milioane lei.

gunoi

Până în prezent procurorii au dispus măsură asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curti de Casație și Justiție, cu propunere de a fi menținute măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

În cauza procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

 

 POST-DESFĂȘURAREA ACȚIUNII

radu-mazare-si-sorin-strutinsky-465x390

Promisiuni și minciuni sfruntate…

Deoarece Consiliul Local Constanţa dimpreună cu domnul interimar Decebal Făgădău nu sunt deloc dispuşi să-şi asume rezilierea acestui contract,fără să devenim cârcotași,putem să vă demonstrăm că acest lucru ar fi posibil.

Potrivit contractului cu numărul 70.717 încheiat în mai 2008, Polaris M Holding, societatea care asigură serviciul de salubrizare în Constanţa este obligată să respecte nu îi onorează. Printre aceşti indicatori de performanţă figurează:

1) Respectarea tuturor obligaţiilor, sarcinilor şi angajamentelor asumate de concesionar prin caietul de sarcini şi prin semnarea prezentului contract
Adaptarea permanentă la cerinţele utilizatorilor din municipiul Constanţa, în strictă concordanţă cu obligaţiile asumate de către concesionar prin prezentul contract.

2) Excluderea oricărei discriminări privind accesul la serviciul public de salubrizare.

3) Îndeplinirea parametrilor din contractul de concesiune (respectarea zilnică a programelor, graficelor şi ordinelor de lucru, ritmicitatea serviciului).Să nu existe mai mult de 5 reclamaţii scrise pe an din partea populaţiei, verificate ca fiind din vina exclusivă a concesionarului, pentru serviciul de salubrizare al municipiului Constanţa. În cazul depăşirii numărului de 5 reclamaţii se vor aplica penalităţi financiare de 0,1% din valoarea situaţiei de plată a lunii în care s-a verificat reclamaţia respectivă, pentru fiecare zi de constatare a sesizării, până la reglementarea situaţiei. Verificarea se va face de către o comisie mixtă constituită din reprezentaţii ambelor părţi contractante.

4) De asemenea, contractul mai prevede posibilitatea de încetare a contractului: „în cazul nerespectării obligațiilor contractuale de catre concesionar prin reziliere, cu plata unei despăgubiri în cuantum de 50.000 de euro în sarcina concesionarului; în cazul nerespectarii obligatiilor contractuale de catre concedent, prin reziliere, cu plata unei despagubiri în cuantum de 50.000 de euro in sarcina concendentului”, așa cum scrie site-ul constantanoastra.ro.

gabi stan

 FINAL DE EPOPEE PENTRU GABI STAN ȘI CLANUL MARTIN ?

Procurorii au arătat că în perioada noiembrie 2006 – 2013, Radu Mazăre a participat la încheierea a 12 contracte între Primărie și o societate controlată de el și de Strutinsky, în valoare totală de peste 6 milioane lei.

Până în prezent nu cunoaștem niciun amănunt referiror la Primăria municipiului Constanţa care nu ar comunicat intenția de a se constitui în parte civilă.În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Boston Marathon Explosions

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a fi menținute măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauza.În acest caz,după cum bine intuiți,pentru a avea toate datele problemei, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Dumitru Martin este fratele fostului prefect al județului Constanța din perioada 2002 – 2005 Gheorghe Martin Și unchiul deputatului PSD Eduard Martin.

Familia Martin deține societatea Polaris M Holding care se ocupă de serviciul de salubrizare în municipiul Constanta din 1998. Polaris M Holding are contracte de salubrizare și în alte orașe din țară, între care Arad, Târgu Jiu, Eforie, Năvodari, Mangalia, Alexandria, Roșiori de Vede, Turnu Măgurele, Videle, Zimnicea, Alba Iulia, Bumbești-Jiu, Slobozia, dar și cu Consiliul Județean Timiș.

Deputatul Eduard Martin este nepotul lui Dumitru Martin, omul de afaceri arestat pe 1 decembrie 2015 în SUA, pentru că a “mituit” doi agenți sub acoperire ai FBI.Dumitru Martin este patronul firmei Polaris M Holding, care spera un contract de furnizare de containere pentru Baza Aeriană de la Kogălniceanu.

DNA i-a trimis în judecată pe Eduard Martin, Stan Gabriel și Radu Mazăre într-un dosar care privește exact o mită oferită fostului edil pentru a acorda Polaris contractul de salubrizare a Constanței. “POLARIS M Holding S.R.L., al cărei asociat și administrator în fapt era inculpatul Martin Eduard Stelian, deputat acuzat și el în dosarul trimis  în instanță.

Firma lui Martin, Polaris M Holding, a platit in urma cu trei luni, suma de 100.000 de dolari – ultima transa dintr-o mita in valoare de peste un milion de dolari – unui membru al comandamentului escadronului contractor de la baza aeriana Travis, dar care cooopera cu FBI, potrivit unor documente judiciare (si anume o plângere penală și o declarație pe propria ăaspundere a unui agent FBI), făcute publice .

Potrivit acestei declarații a agentului special Matthew Young, suma de bani ar fi fost oferită ca mită în vederea obținerii unui contract prin care Polaris să furnizeze forțelor aeriene americane staționate la baza Mihail Kogalniceanu din România, pe o perioadă de cinci ani, containere de transport și depozitare. Polaris a virat banii în 19 septembrie, într-un cont bancar acoperit, creat de FBI, iar aceștia au fost retrași ca probă în 14 octombrie, se mai arată în declarația citată.

07-radu-mazare-si-eduard-martin-465x390

Dumitru Martin a fost arestat in urma unei anchete a FBI care a durat 17 luni si in cadrul careia au fost folositi doi agenti sub acoperire.

„Am deschis o anchetă asupra familiei lui Martin și a altor persoane, in iulie 2014″, scria agentul special în declarație.

„În cadrul anchetei mi s-a comunicat ca autoriățile romane investigau Polaris pentru corupție și dare de mita către autorități locale și funcționari români ai statului”, precizează cetățeanul american.

Cei doi agenți sub acoperire s-au întâlnit pentru prima data cu doi reprezentanți ai firmei Polaris la Suisun City, pe 27 octombrie 2014, când s-a oferit un „comision” de 10% în schimbul garantării faptului că acel contract avea să fie încredințat firmei lui Martin, scria Young iî declarație. Cei patru s-au deplasat la baza Travis, situată în apropiere, unde s-au întâlnit cu comandantul escadronului, care a insistat ca proprietarul firmei să semneze contractul și să platească mita. În aceeași noapte, Martin a venit cu un avion in California pentru a se vedea cu comandantul, se mai arată în declarație.

Agentul descrie în continuare alte șase întâlniri, în următorul an, la San Francisco, New York, Budapesta (Ungaria) și Sacramento. Mai mult decât atât. a oferit informații provenind din e-mailuri schimbate între cei implicați. Young a precizat că numai FBI deține înregistrările întâlnirilor și citează, de asemenea, din ¬abundenț㬠din e-mailuri.

După ce aranjamentul a intrat în impas, din cauza anchetei de corupție din România, contractul respectiv a fost acordat altei firme, însă relațiile au fost reluate ulterior, pe tema unei licitații fictive, în vederea acordarii contractului cu privire la containere.Cei doi au semnat pe 11 septembrie  atât un contract de aprovizionare militară a bazei Travis, cât și alte două contracte menite să ascundă mita, așa cum se arată în declarație.

Când Martin, în vârstă de 55 de ani, s-a intalnit cu agenti FBI, la San Francisco, el credea ca urma sa participe la o noua intalnire din seria de intalniri la care a luat parte atat el, alti reprezentanti ai Polaris, oficialul militar de la Travis si alte doua persoane, care erau de fapt agenti sub acoperire. Unul dintre acestia din urma intentioneaza sa ceara clementa cand se va pronunta sentinta, pentru ca a acceptat mita in calitate de agent pentru contracte militare. Celalalt actiona ca om de afaceri interesat sa obtina contracte in Romania din partea Guvernului roman.

Martin a fost prezentat pentru prima data in fata unui judecator federal, la San Francisco, in 2 decembrie 2015 și a fost dus in custodie la Sacramento, unde a apărut în fața judecatoarei federale Carolyn K. Delaney.El a compărut din nou în fața lui Delaney la o audiere, în vederea unei eliberări pe cauțiune,dar procurorul adjunct federal Todd Pickles a cerut ca Marin să fie menținut în detenție fără posibilitatea eliberării pe cauțiune, iar avocatul apărării, John Balazs, a cerut eliberarea pe cauțiune în condiții stricte.

CONSTANȚA POST-FURĂCIUNI

Consiliul Local Constanţa s-a constituit în parte civilă în dosarul în care fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată pentru că a înlesnit în 2008 câştigarea de către firma Polaris M Holding a serviciului de salubrizare în municipiu, contractul fiind valabil pe o perioadă de 25 de ani. Radu Mazăre a fost trimis în judecată, pentru că ar fi primit 7 milioane euro de la firma Polaris M Holding pentru ca această societate să câştige licitaţia pentru serviciul de salubrizare, prejudiciul depăşind 200 milioane lei.

Plătim milioane pentru ceva atât de “ieșit din comun” ca și gunoiul. Pe nicăieri în lume nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Situaţia este fără precedent. Suntem batjocoriţi şi totodată luaţi de proşti. Fiindcă noi nu dorim să lăsăm pe cei care se află în fruntea unei astfel de banditaj să creadă că facem parte din cei pe care de mai bine de 15 ani îi consideră ,,stupid people” am decis ca de azi şi până la alegeri să facem lumea să conştientizeze că nu putem să aceptăm ca jafurile care se fac asupra buzunarelor cetăţenilor să fie un lucru normal doar din cauză că se spune că trăim într-o fostă şi actuală Republică.

Nu trebuie să aceptăm astfel de batjocură şi tocmai de aceea a sosit vremea să spuneţi stop  şi să cerem pe cei care au obligaţia să rezolve astfel de situaţie să ia atitudine şi să nu încerce să ne ducă cu vorba.

Este inadmisibil ceea ce se întâmplă… Cu toate că lumea de când a aflat câte ceva despre adevărul care se ascunde în spatele unei astfel de afaceri ,,murdare” este consternată, domnul interimar Făgădău procedează de parcă ar vrea să facă jocul celor care beneficiază de avantajele unei astfel de situaţii.

În tot acest timp unora care încă le pasă de ceea ce se petrece în acest oraş batjocorit, încearcă să atragă atenţia asupra a ceea ce se întamplă, ceea ce este foarte bine!

Alţii si în special ziarele care nu slujesc o astfel de gaşcă de bandiţi care se află în spatele unor astfel de jocuri încearca să joace teatral și să facă  pe victimele unor astfel de situații.Nu suntem noi cei mai buni în domeniu, nu ne considerăm nici crème a la crème, dar sperăm și credem că lumea a început să conștietizeze și să spună lucrurilor pe nume.Totodată, în actuala conjunctură a lucrurilor,epopeea gunoaielor din Constanța este departe de a fi terminată iar “adevărul de la firul ierbii“ este unul destul de trist, deoarece subiectul acesta va fi speculat electoral în lunile ce vor urma.

Încheiem aici primul episod cu acea speranță că am reușit să vă formăm o imagine cât se poate de clară în care am apelat la specialiști, la ziariști cât și la organisme specializate ale Statului român.Ne exprimăm bucuria că am reușit să obținem anumite date și informații pe care vi le- am expus.Totodată, fără să concluzionăm dar nici să exagerăm despre gravitatea unor astfel de situații , am constatat că există o schimbare de mentalitate care a fost generată de societatea civilă prin faptul că a luat atitudine și practic există semne îmbucurătoare, deoarece cazul acesta trebuie tratat cu maxim de seriozitate și profesionalism.

Vă mulțumim și vă promitem că vă vom ține la curent cu evoluția ulterioară a evenimentelor!

 

Redacția ziarului Criteriul Național 

Sursa documentare : www.constantanoastra.ro, BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DNA,rapoarte publice ale DNA, evz.ro, Revista 22, flux.ro

Sursa foto : www.turnucustiri.rowww.wall-street.rowww.paginadepolitica.rorevista22.ro

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu