Criteriul National

EXCLUSIV! Interviu luat domnului Marcel Bouroş!

EXCLUSIV! Interviu luat domnului Marcel Bouroş!
martie 24
02:29 2016

Marcel Bouroş un creştin lucrător și un om de mare calitate sufletească, implicat în viaţa cetăţii , la solicitarea ziarului nostru a răspuns cu amabilitate unui set de întrebări special concepute pentru domnia sa.

Fost marinar, de ani mulţi,domnia sa a devenit un onest antreprenor.Pentru că este prea modest, puţină lume ştie ce realizări are în spate. Între acestea, cele mai importante pentru comunitate sunt Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” şi complexul „Curtea Brâncovenească” ce include o şcoală şi o librărie ortodoxă. Dar domnul Marcel Bouroş este şi un promotor al adevărului istoric, un vechi militant Pro-Vita şi un apărător al credinţei ortodoxe. 

Marcel_Bouros

Bună seara stimate domn Marcel Bouroș .În primul rând vă mulțumim în numele întregulu corp redacțional al ziarului Criteriul Național.Curtea Brâncovenească este stabilimentul în care dumneavoastră ați reușit să aduceți un alt mod de a vedea și de a înțelege lucrurile,viața ,societatea.Cum anume și când v-a venit ideea? 

Şi eu vă mulţumesc şi îmi exprim surprinderea că presa, prin ziarul dumneavoastră,se adresează şi oamenilor mărunţi! Fără falsă modestie eu sunt un negustor care a avut şansa prieteniei unor oameni excepţionali, acestor oameni li se datorează tot ceea ce s-a făcut bun la aşezământul Curtea Brâncovenească! Îmi place mai mult termenul de aşezământ decât de stabiliment deoarece e mai românesc şi de fapt asta ne-a unit, dragostea de neam şi credinţa în Dumnezeu.

Propriu-zis nu noi am adus alt mod de a privi lucrurile, ci societatea românească influenţată de comunismul ante şi post decembrist, într-o oarecare măsură, s-a îndepărtat de tradiţie şi de Dumnezeu!

Pe ce valori educaționale vă bazați în actualul demers? Vă adresez această întrebare deoarece am observat ă păstoriți un adevărat micro-univers aici, la Curtea Brâncovenească!

Evident pe valorile credinţei şi tradiţiei strămoşeşti! Tata Moşu’, Ion Bouroş, pe genunchii căruia am crescut, a fost unul din eroii de la Mărăşeşti decoraţi personal de Regina Maria şi Regele Ferdinand, dar mai mult decât atât Tata Moşu’ a văzut pe cer, înaintea bătăliei decisive, pe Sfântul Nicolae, minune confirmată şi de către Părintele Cleopa în înregistrarea video pe care o puteţi viziona chiar aici !

Unul din bătrânii trecuţi prin închisorile comuniste ne-a atras atenţia că idealul unui om pentru a fi cât de cât împlinit trebuie să coincidă cu activitatea sa zilnică şi de aceea ne-am propus să fim bineplăcuţi în faţa lui Dumnezeu şi de folos semenilor.

Fiind prezent în calitate de simplu cetățean am remarcat nenumăratele evenimente culturale , conferințe, lansări de carte, expoziții cât și activități pentru toți cei pasionați.Cum reușiți să gestionați fiecare eveniment?

Foarte simplu, punând la dispoziţie aşezământul! Greul cade pe umerii celor care susţin activităţile, doctori, scriitori, profesori, preoţi… . Eu mai torn în pahare un vin bun şi primesc adeseori laude şi felicitări nemeritate.

Din punctul dumneavoastră de vedere sunteți de acord cu sistemul de învățământ din România, mai ales cu eludarea anumitor materii precum limba latină sau cu opțiunea de a nu mai frecventa orele de religie?

 Păi, cine-i de acord? Din păcate noi, românii, am uitat că potrivit Constituţiei suntem principalii responsabili de educaţia şi creşterea copiilor şi am uitat deasemenea că vom răspunde în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor pentru viitorul copiilor şi al neamului românesc.

Dacă ați avea mai mulți oameni care v-ar aprecia,care ar fi planurile dumneavoastră pe termen mediu și lung?

 Nu cred că planurile unui om ţin în primul rând de numărul celor care-l apreciază!Deci planurile mele s-ar rezuma la a fi doar unul şi anume să îndeplinesc porunca  „Fiţi sfinţi, precum şi Eu, Dumnezeul vostru, Sfânt sunt!” după care Dumnezeu mă va lumina!

marcel-bouros

Cum vedeți viitorul Casei Regale în actualul context?

Sumbru!Evident Monarhia ar fi o formă de guvernământ net superioară Democraţiei chiar şi numai pentru faptul că democraţia prin partidele politice pune în contradicţie,deci strică unitatea, membrilor aceleiaşi naţii!  O spune Nechifor Crainic: “Nu urâm democraţia pentrudemocraţie, ci pentru că ea a falsificat conştiinţa de stăpân a naţiei noastre.I-a pus în mână o ştampilă de vot şi a înveselit-o cu suveranitate de Vicleim în timp ce străinul i-a furat pământul de sub picioare. Adevărata suveranitate naţională îşi are tron pământul patriei îngropat în el. Nici olegislaţie nupoate împărţi tronul acesta între autohtoni şi venetici. Şi nu există aur pe lume să echivaleze preţul ţarinii strămoşeşti. Pentru că, din moment ce această ţarină e stămoşească, ea are mai presus de toate o valoare morală, ce nu se poate măsura în bani. Cine îşi vinde pământul săvârşeşte un sacrilegiu fiindcă îşi vinde morţii din el. Crima democraţiei e că a pus la mezat patria, şi aceasta însemnează în principiu detronarea neamului românesc din drepturile lui de rasă regală. În lumina spiritului autohton, invazia străinului e tot una cu o năvălire barbară, ceea ce constituie caz de război defensiv. De aceea, în suflul mistic al naţionalismului, să lămurim geamătul morţilor jigniţi în mormintele lor şi grindina blestemelor înscrise în dania lor. Căci patria e dania strămoşilor şi ea nu se lasărăpită, nici vândută”

Deci, Monarhie cu Rege Român!Oare nu ma iavem Decebali, Ştefani, Mihai sau Brâncoveni?

De asemenea cum apreciați dumneavoastră relația Bisericii Ortodoxe Române cu instituția pe care o patronați? Dar cu societatea civilă?

Biserica este cu mult deasupra noastră! Biserica îl are cap pe Hristos şi dacă vreţi,imanent vorbind, este o ştachetă spre care tindem!Pe de altă parte nu prea înţeleg întrebarea, adică, dacă acceptăm că suntem creaţi de Dumnezeu, iar nu de Big Bang via Maimuţă, atunci putem spune că Biserica suntem noi, deci e o relaţie parentală! Politic vorbind în special din acest punct de vedere Monarhia este superioară deoarece îl recunoaşte pe Dumnezeu, Regele este unsul lui Dumnezeu,este „capul întors spre Soare al unui popor!” Falsa punere în contradicţie a Bisericii cu societatea civilă e o lucrare diavolească!

Mulțumindu-vă pentru minunatele idei, aș dori pe final să adresați câte va gânduri cititorilor noștri…

Gândul meu către dumneavoastră şi cititori este o rugăciune, mă rog să nu cădeţi în ispita distructivă a polemicii şi să apreciaţi la fiecare din semeni marea calitate de a fi român, să ne ajutăm unii pe alţii ca într-o familie, căci ce altceva este neamul decât o familie? Iar a ajuta pe un frate înseamnă şi a-l împiedica să facă răul pe care, eventual, îl face!Dumnezeu să ne aibă mereu în paza Sa!

Cu cele mai bune doriri…

 

Sursa foto : bucovinaprofunda.wordpress.com,

Interviu realizat de către Prof. Dr. Daniel Mihai, C.N.A Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo