Criteriul National

EXCLUSIV! Reportaj foto despre activităţile unor elevi şi profesori de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa!

EXCLUSIV! Reportaj foto despre activităţile unor elevi şi profesori de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa!
aprilie 13
13:05 2016

Fotografii din concursul de fotografie, afiş şi colaj desfăşurat la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa!

CNA Regina Maria Constanţa

 

 

Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa a ocupat de-a lungul anilor a ocupat un loc important în viaţa culturală a oraşului.După terminarea studiilor superioare , absolvenţii săi sunt membri în orchestrele din oraş, din ţară sau străinătate, sau sunt cadre didactice,specialişti în instituţii de cultură.

În societatea actuală întâlnim foarte mulţi copii talentaţi la pictură sau la desen, cu dorinţa de a cânta la un instrument muzical sau în a executa anumite mişcări scenice. De multe ori, pentru unii talentul lor se opreşte aici, în schimb alţii continuă să facă studii de specialitate.

Mai mult decât atât această prestigioasă instituţie oferă unui mare numãr de copii talentaţi,o educaţie pe deplin armonioasă şi echilibratã, ce dezvoltă competenţele artistice. Se remarcă de asemenea prin acest învăţământ pluridisciplinar reprezentat de practica artisticã  cât şi cultura generală.

Faptul că prin expoziţii,concerte, spectacole de balet, elevii vor pune în aplicare cunoştinţele dobândite dezvoltându-şi simţul artistic,descoperind impactul cu publicul se formează practic viitori profesionişti, deoarece aceasta reprezintă calitatea primordială a acestui gen de învăţământ.

 

Aşa cum vă informam într-o postare de acum două zile, la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa ,Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa dimpreună cu această prestigioasă  Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa organizează un concurs inedit aflat la cea de-a şasea ediţie.

În cadrul acesteu eveniment va avea loc pe data de 19 Aprilie 2016 un alt concurs destinat preşcolarilor cât şi şcolarilorpână în clasa a IV -a. Reamintim că acest eveniment are loc în cadrul Săptămânii Şcolii Altfel ce se va derula în perioada 18-23 Aprilie 2015.

Sub îndrumarea şi grija doamnei profesoare Dorobanţiu Cecilia- căreia în numele întregii redacţii îi mulţumim pentru amabilitatea şi disponibilitatea faţă de ziar – vă reamintim  faptul că domnia sa este cadru didactic al C.N.A Regina Maria şi totodată una dintre iniţiatoarele acestui concurs.  Aşadar,pe final vă prezentăm în exclusivitate o serie de fotografii ce ilustrează ambianţa şi emulaţia în cadrul acestor proiecte destinate elevilor.

share9622  share9645

 

share9655   share9713  share9702

 

share9726

 

 

Sursa front foto: adevarul.ro

Sursa foto : Arhiva personală Doamna Profesoară Dorobanţiu Cecilia

 

Documentare şi relatare a Prof.Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor-şef al ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo