Criteriul National

EXCLUSIV! Reportaj foto despre activităţile unor elevi şi profesori de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa!

EXCLUSIV! Reportaj foto despre activităţile unor elevi şi profesori de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa!
aprilie 13
13:05 2016

Fotografii din concursul de fotografie, afiş şi colaj desfăşurat la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa!

CNA Regina Maria Constanţa

 

 

Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa a ocupat de-a lungul anilor a ocupat un loc important în viaţa culturală a oraşului.După terminarea studiilor superioare , absolvenţii săi sunt membri în orchestrele din oraş, din ţară sau străinătate, sau sunt cadre didactice,specialişti în instituţii de cultură.

În societatea actuală întâlnim foarte mulţi copii talentaţi la pictură sau la desen, cu dorinţa de a cânta la un instrument muzical sau în a executa anumite mişcări scenice. De multe ori, pentru unii talentul lor se opreşte aici, în schimb alţii continuă să facă studii de specialitate.

Mai mult decât atât această prestigioasă instituţie oferă unui mare numãr de copii talentaţi,o educaţie pe deplin armonioasă şi echilibratã, ce dezvoltă competenţele artistice. Se remarcă de asemenea prin acest învăţământ pluridisciplinar reprezentat de practica artisticã  cât şi cultura generală.

Faptul că prin expoziţii,concerte, spectacole de balet, elevii vor pune în aplicare cunoştinţele dobândite dezvoltându-şi simţul artistic,descoperind impactul cu publicul se formează practic viitori profesionişti, deoarece aceasta reprezintă calitatea primordială a acestui gen de învăţământ.

 

Aşa cum vă informam într-o postare de acum două zile, la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa ,Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa dimpreună cu această prestigioasă  Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa organizează un concurs inedit aflat la cea de-a şasea ediţie.

În cadrul acesteu eveniment va avea loc pe data de 19 Aprilie 2016 un alt concurs destinat preşcolarilor cât şi şcolarilorpână în clasa a IV -a. Reamintim că acest eveniment are loc în cadrul Săptămânii Şcolii Altfel ce se va derula în perioada 18-23 Aprilie 2015.

Sub îndrumarea şi grija doamnei profesoare Dorobanţiu Cecilia- căreia în numele întregii redacţii îi mulţumim pentru amabilitatea şi disponibilitatea faţă de ziar – vă reamintim  faptul că domnia sa este cadru didactic al C.N.A Regina Maria şi totodată una dintre iniţiatoarele acestui concurs.  Aşadar,pe final vă prezentăm în exclusivitate o serie de fotografii ce ilustrează ambianţa şi emulaţia în cadrul acestor proiecte destinate elevilor.

share9622  share9645

 

share9655   share9713  share9702

 

share9726

 

 

Sursa front foto: adevarul.ro

Sursa foto : Arhiva personală Doamna Profesoară Dorobanţiu Cecilia

 

Documentare şi relatare a Prof.Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor-şef al ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul