Criteriul National

EXCLUSIV! Reportaj foto despre activităţile unor elevi şi profesori de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa!

EXCLUSIV! Reportaj foto despre activităţile unor elevi şi profesori de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa!
aprilie 13
13:05 2016

Fotografii din concursul de fotografie, afiş şi colaj desfăşurat la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa!

CNA Regina Maria Constanţa

 

 

Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa a ocupat de-a lungul anilor a ocupat un loc important în viaţa culturală a oraşului.După terminarea studiilor superioare , absolvenţii săi sunt membri în orchestrele din oraş, din ţară sau străinătate, sau sunt cadre didactice,specialişti în instituţii de cultură.

În societatea actuală întâlnim foarte mulţi copii talentaţi la pictură sau la desen, cu dorinţa de a cânta la un instrument muzical sau în a executa anumite mişcări scenice. De multe ori, pentru unii talentul lor se opreşte aici, în schimb alţii continuă să facă studii de specialitate.

Mai mult decât atât această prestigioasă instituţie oferă unui mare numãr de copii talentaţi,o educaţie pe deplin armonioasă şi echilibratã, ce dezvoltă competenţele artistice. Se remarcă de asemenea prin acest învăţământ pluridisciplinar reprezentat de practica artisticã  cât şi cultura generală.

Faptul că prin expoziţii,concerte, spectacole de balet, elevii vor pune în aplicare cunoştinţele dobândite dezvoltându-şi simţul artistic,descoperind impactul cu publicul se formează practic viitori profesionişti, deoarece aceasta reprezintă calitatea primordială a acestui gen de învăţământ.

 

Aşa cum vă informam într-o postare de acum două zile, la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa ,Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa dimpreună cu această prestigioasă  Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa organizează un concurs inedit aflat la cea de-a şasea ediţie.

În cadrul acesteu eveniment va avea loc pe data de 19 Aprilie 2016 un alt concurs destinat preşcolarilor cât şi şcolarilorpână în clasa a IV -a. Reamintim că acest eveniment are loc în cadrul Săptămânii Şcolii Altfel ce se va derula în perioada 18-23 Aprilie 2015.

Sub îndrumarea şi grija doamnei profesoare Dorobanţiu Cecilia- căreia în numele întregii redacţii îi mulţumim pentru amabilitatea şi disponibilitatea faţă de ziar – vă reamintim  faptul că domnia sa este cadru didactic al C.N.A Regina Maria şi totodată una dintre iniţiatoarele acestui concurs.  Aşadar,pe final vă prezentăm în exclusivitate o serie de fotografii ce ilustrează ambianţa şi emulaţia în cadrul acestor proiecte destinate elevilor.

share9622  share9645

 

share9655   share9713  share9702

 

share9726

 

 

Sursa front foto: adevarul.ro

Sursa foto : Arhiva personală Doamna Profesoară Dorobanţiu Cecilia

 

Documentare şi relatare a Prof.Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor-şef al ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro