Criteriul National

Exercitarea Puterii

Exercitarea Puterii
februarie 01
19:36 2017
Lungul drum de la Vorbe la Fapte !
Brotherhood
 
 In democratie un partid poate „cuceri „ PUTEREA  (puterea se cucereste , nu se primeste in dar !) cu - VORBE- adica promisiuni de genul : vom da…; vom face…sensibilizand astfel alegatorii „captivi „, nemultumiti pe Cei de la Putere care nu le-au dat ceea ce cred ei ca ar fi putut sa o faca .
   Pe fondul sentimentelor si emotiilor de nemultumiri , noua Putere a creat „Asteptari „ care le-au adus voturi si , astfel, au ajuns sa conduca tara.
  Cu toate ca membrii „PUTERII ” erau trecuti prin lupta politica au considerat ca  tehnica cuceririi si pastrarii puterii este IDENTICA cu tehnica exercitarii ei, adica numai vorbe.
 
   Asa se face ca trecerea la onorarea promisiunilor este, fie amanata, fie aplicata, dar golita de continut, atata vreme cat perspectiva cresterii preturilor si a impozitelor indirecte(TVA)  este iminenta.
Exercitarea Puterii depinde de forta materiala si de forta morala pe care se bazeaza.
Forta materiala- veniturile de la buget- nu este cert  cunoscuta pentru ca s-ar fi gasit ” o lipsa in gestiune „, iar colectarea este incerta. Ne aflam la stadiul de presupuneri  privind sumele de bani care urmeaza a fi distribuite prin Legea bugetului de stat si a legii bugetului de asigurari sociale.
Forta morala depinde de prestigiul si competenta oamenilor desemnati sa conduca tara, de Sus si pana Jos.
Prestigiul depinde de JUSTITIA pe care o avem (legi si aplicarea lor). Sub acest aspect Puterea a confundat interesul de grup si individual cu interesul colectivitatii.
Nu GRATIEREA in sine este daunatoare, Ci modificarea codului penal prin dezincriminarea unor fapte in legatura cu exercitarea functiei publice, ceea ce ar deschide larg portile abuzurilor in contra cetateanului.
 
   De ce s-a intamplat asa ?
Una din cauze este lipsa profesionistilor cu experienta si cu tinuta morala; arta conducerii se dobandeste prin educatie si EXPERIENTA. 
Noi ce vedem ? Oamenii de incredere ai „Partidului” pusi in posturi cheie, „ajutati” de „Consilieri” cu atributii de -purtatori de geanta – s.a
   Ce-i de facut ?
 
  Fiecare dintre noi sa se alature -Puterii a-4-a – PRESA  si sa „descoperim ” manevrele „acoperite” ale stilului de guvernare in interes particular sau a unor grupuri , asa cum o fac manifestatiile din strada din ultimele zile.
   Sper sa avem permanent alaturi de noi si pe PRESEDINTELE ROMANIEI, garantul respectarii CONSTITUTIEI .
Sursa foto mario balint
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro