Criteriul National

Exercitarea Puterii

Exercitarea Puterii
februarie 01
19:36 2017
Lungul drum de la Vorbe la Fapte !
Brotherhood
 
 In democratie un partid poate „cuceri „ PUTEREA  (puterea se cucereste , nu se primeste in dar !) cu - VORBE- adica promisiuni de genul : vom da…; vom face…sensibilizand astfel alegatorii „captivi „, nemultumiti pe Cei de la Putere care nu le-au dat ceea ce cred ei ca ar fi putut sa o faca .
   Pe fondul sentimentelor si emotiilor de nemultumiri , noua Putere a creat „Asteptari „ care le-au adus voturi si , astfel, au ajuns sa conduca tara.
  Cu toate ca membrii „PUTERII ” erau trecuti prin lupta politica au considerat ca  tehnica cuceririi si pastrarii puterii este IDENTICA cu tehnica exercitarii ei, adica numai vorbe.
 
   Asa se face ca trecerea la onorarea promisiunilor este, fie amanata, fie aplicata, dar golita de continut, atata vreme cat perspectiva cresterii preturilor si a impozitelor indirecte(TVA)  este iminenta.
Exercitarea Puterii depinde de forta materiala si de forta morala pe care se bazeaza.
Forta materiala- veniturile de la buget- nu este cert  cunoscuta pentru ca s-ar fi gasit ” o lipsa in gestiune „, iar colectarea este incerta. Ne aflam la stadiul de presupuneri  privind sumele de bani care urmeaza a fi distribuite prin Legea bugetului de stat si a legii bugetului de asigurari sociale.
Forta morala depinde de prestigiul si competenta oamenilor desemnati sa conduca tara, de Sus si pana Jos.
Prestigiul depinde de JUSTITIA pe care o avem (legi si aplicarea lor). Sub acest aspect Puterea a confundat interesul de grup si individual cu interesul colectivitatii.
Nu GRATIEREA in sine este daunatoare, Ci modificarea codului penal prin dezincriminarea unor fapte in legatura cu exercitarea functiei publice, ceea ce ar deschide larg portile abuzurilor in contra cetateanului.
 
   De ce s-a intamplat asa ?
Una din cauze este lipsa profesionistilor cu experienta si cu tinuta morala; arta conducerii se dobandeste prin educatie si EXPERIENTA. 
Noi ce vedem ? Oamenii de incredere ai „Partidului” pusi in posturi cheie, „ajutati” de „Consilieri” cu atributii de -purtatori de geanta – s.a
   Ce-i de facut ?
 
  Fiecare dintre noi sa se alature -Puterii a-4-a – PRESA  si sa „descoperim ” manevrele „acoperite” ale stilului de guvernare in interes particular sau a unor grupuri , asa cum o fac manifestatiile din strada din ultimele zile.
   Sper sa avem permanent alaturi de noi si pe PRESEDINTELE ROMANIEI, garantul respectarii CONSTITUTIEI .
Sursa foto mario balint
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo