Criteriul National

Exercitii pentru subtierea coapselor

Exercitii pentru subtierea coapselor
aprilie 26
11:33 2017

Odata cu venirea anotimpului cald, femeile au un motiv in plus sa fie mai atente la corpul lor si la modul in care arata. Iar cea mai mare preocupare vine din zona picioarelor si a coapselor, acolo unde rochitele scurte si pantalonii mulati lasa sa se vada uneori prea mult, intr-un sens negativ.

Ne referim aici la depunerile de grasime acumulate peste iarna, cauzate de atat de o alimentatie inadecvata, poate de unele mosteniri de natura genetica si metabolica si, poate in primul rand, de lipsa miscarii. Lipsa exercitiilor fizice pare a fi principalul inamic al omului modern, care nu mai are timp pentru sala de sport, ca sa nu mai spunem de simplele plimbari in aer liber.

pantaloni de slabitCa atare, va propunem in randurile urmatoare cateva exercitii pe care le puteti practica acasa cu succes si care pot duce la o ameliorare a conditiei fizice a coapselor dumneavoastra. Pentru aceasta, nu aveti nevoie decat de un echipament sumar de fitness, aceasta insemnand o tinuta sport lejera, pe care sa o purtati in casa ori la sala de exercitii.

De asemenea, la unele dintre miscarile recomandate de cei de la allsa.ro veti avea nevoie de niste gantere usoare sau de o banda elastica pentru exercitii.

Nimic nu se compara cu genoflexiunile

Cele mai simple exercitii, pe care le puteti face absolut oriunde, sunt genoflexiunile. Astfel, puteti face genoflexiuni acasa, la gimnastica de inviorare, la sala de sport sau chiar si afara, in cazul in care sunteti persoane mai active si preferati alergarea si miscarea in aer liber. Genoflexiunile se executa extrem de usor si pun in miscare atat muschii coapselor, cat si fesierii si muschii spatelui. De asemenea, genoflexiunile sunt niste exercitii de slabit excelente si eficiente, asigurand totodata o buna coordonare a partilor corpului, prin mentinerea acestora in echilibru. Pe de alta parte, genoflexiunile se executa usor, cele mai cunoscute miscari fiind cele cu mainile intinse in fata, cu picioarele usor departate si flexarea genunchilor pana ce corpul ajunge in pozitia sezut pe scaun. Alta modalitate de efectuare a acestui exercitiu consta in flexarea genunchilor pana ce atingem podeaua cu palmele. O serie de 10-15 astfel de repetari, efectuata la intervale de cateva minute, poate avea efecte miraculoase asupra arderii grasimilor de pe coapsele tale.

Fandarea laterala si incrucisata

Un alt exercictiu care pune in miscare coapsele il reprezinta fandarile laterale. Acestea se executa cu pisioarele usor departate, dupa care, prin flexarea usoara a unui genunchi, lasam greutatea corpului pe acesta, sprijinindu-ne cu palmele de el. Miscarea se executa alternativ, cand pe un picior, cand pe altul, cu repetari asemanatoare genoflexiunilor. Un alt tip de fandare este cea incrucisata, prin care piciorul se duce in spate, nu pe lateral, iar greutatea corpului se va lasa pe piciorul de sprijin, asezat usor in diagonala.

Indreptari cu ajutorul ganterelor

In fine, un alt exercitiu la indemana il reprezinta indreptarile cu gantera. Pentru aceasta sunt de ajuns niste gantere de 2-2,5 kg. Picioarele usor departate si simpla indreptare a spatelui din pozitia aplecat va pune in miscare muschii coapselor in mod remarcabil.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro