Criteriul National

Exercitii pentru subtierea coapselor

Exercitii pentru subtierea coapselor
aprilie 26
11:33 2017

Odata cu venirea anotimpului cald, femeile au un motiv in plus sa fie mai atente la corpul lor si la modul in care arata. Iar cea mai mare preocupare vine din zona picioarelor si a coapselor, acolo unde rochitele scurte si pantalonii mulati lasa sa se vada uneori prea mult, intr-un sens negativ.

Ne referim aici la depunerile de grasime acumulate peste iarna, cauzate de atat de o alimentatie inadecvata, poate de unele mosteniri de natura genetica si metabolica si, poate in primul rand, de lipsa miscarii. Lipsa exercitiilor fizice pare a fi principalul inamic al omului modern, care nu mai are timp pentru sala de sport, ca sa nu mai spunem de simplele plimbari in aer liber.

pantaloni de slabitCa atare, va propunem in randurile urmatoare cateva exercitii pe care le puteti practica acasa cu succes si care pot duce la o ameliorare a conditiei fizice a coapselor dumneavoastra. Pentru aceasta, nu aveti nevoie decat de un echipament sumar de fitness, aceasta insemnand o tinuta sport lejera, pe care sa o purtati in casa ori la sala de exercitii.

De asemenea, la unele dintre miscarile recomandate de cei de la allsa.ro veti avea nevoie de niste gantere usoare sau de o banda elastica pentru exercitii.

Nimic nu se compara cu genoflexiunile

Cele mai simple exercitii, pe care le puteti face absolut oriunde, sunt genoflexiunile. Astfel, puteti face genoflexiuni acasa, la gimnastica de inviorare, la sala de sport sau chiar si afara, in cazul in care sunteti persoane mai active si preferati alergarea si miscarea in aer liber. Genoflexiunile se executa extrem de usor si pun in miscare atat muschii coapselor, cat si fesierii si muschii spatelui. De asemenea, genoflexiunile sunt niste exercitii de slabit excelente si eficiente, asigurand totodata o buna coordonare a partilor corpului, prin mentinerea acestora in echilibru. Pe de alta parte, genoflexiunile se executa usor, cele mai cunoscute miscari fiind cele cu mainile intinse in fata, cu picioarele usor departate si flexarea genunchilor pana ce corpul ajunge in pozitia sezut pe scaun. Alta modalitate de efectuare a acestui exercitiu consta in flexarea genunchilor pana ce atingem podeaua cu palmele. O serie de 10-15 astfel de repetari, efectuata la intervale de cateva minute, poate avea efecte miraculoase asupra arderii grasimilor de pe coapsele tale.

Fandarea laterala si incrucisata

Un alt exercictiu care pune in miscare coapsele il reprezinta fandarile laterale. Acestea se executa cu pisioarele usor departate, dupa care, prin flexarea usoara a unui genunchi, lasam greutatea corpului pe acesta, sprijinindu-ne cu palmele de el. Miscarea se executa alternativ, cand pe un picior, cand pe altul, cu repetari asemanatoare genoflexiunilor. Un alt tip de fandare este cea incrucisata, prin care piciorul se duce in spate, nu pe lateral, iar greutatea corpului se va lasa pe piciorul de sprijin, asezat usor in diagonala.

Indreptari cu ajutorul ganterelor

In fine, un alt exercitiu la indemana il reprezinta indreptarile cu gantera. Pentru aceasta sunt de ajuns niste gantere de 2-2,5 kg. Picioarele usor departate si simpla indreptare a spatelui din pozitia aplecat va pune in miscare muschii coapselor in mod remarcabil.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anca Maria

Anca Maria

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo