Criteriul National

Exista locuri in capitala in care trendurile traditionale inca isi pastreaza amprenta?

Exista locuri in capitala in care trendurile traditionale inca isi pastreaza amprenta?
iunie 15
18:17 2017

Daca cautam sa cerem anumite viziuni si explicatii despre cum arata Bucurestiul de alta data bunicilor nostri, cu siguranta vom avea parte de povesti care mai de care mai atractive, care sa cunune cum se cuvine istoria de peste secole.

In acest moment in care ne aflam, era modernismului aduce in discutie doar localuri pentru relaxare si divertisment construite intr-un trend occidental care sa primeze luxul, totul facand abstractie de traditie si obiceiurile specific zonale.

In capitala insa, anumite persoane au tinut sa revebreze traditia veche si aduca o noua viziune lucrurilor, iar aici de departe putem include fara doar si poate casa Doina, un loc in care istoria a fost scrisa de-a lungul secolelor.

Magie  intr-un singur loc

Poate ca cei mai multi dintre dumneavoastra v-ati pierdut speranta ca mai exista locuri noi reamenajate, in care traditia romaneasca inca pluteste vie atat in ceea ce priveste decorurile interioare cat si in specificul arhitectural.

Nu numai ca puteti avea parte de o siluire gastronomica pe cinste, dar puteti cunoaste si istoria unui loc care a facut cinste imbinarii de traditie romaneasca si cea franceza.

Stiai ca in decursul mai multor secole ”casa Doina” a cunoscut mai multe denumiri?

Stiai ca arhitectul Ion Mincu  a denumit aceast loc cu specific ”bufetul de la sosea”?

Nu numai atat, dar boierii rasriteni aveau obiceiul sa poposeasca in acest restaurant traditional din Bucuresti, in vederea delectarii cu anumite preparate gastronomice care ofereau un impact real inca de atunci.

Ce putem gusta pentru a ne delecta cu arome care mai de care mai unice intr-un ansamblu cu adevarat traditional?

Comitetul de primire al acestui restaurant traditional in Bucuresti, impreuna cu responsabilii  bucatariei, ne propun o suita de preparate culinare care mai de care mai sofisticate, facute dupa o reteta proprie.

Daca vorbim de aperite reci, la mare cautare este tartanul de somon proaspat, ansoa marinata si parfaitul de ficat de pasare si rata.

Insa daca dorim sa gustam si aperitive calde, alte alternative de succes ne vor sari in cale, iar aici aducem in discutie carnaciorii oltenesti cu o savoare aparte,  si scoicele St. Jacques cu spanac si sos de unt preparate intr-un stil cu totul si cu totul unic.

Surprizele nu se opresc aici, iar atat vegetarienii cat si pofticiosii sau doritorii de gusturi noi pot fi satisfacuti cu retete care mai de care mai diverse.

Efectueaza o vizita in acest local cu specific din capitala tarii si cu siguranta vei vedea ca lucrurile inca isi pastreaza adevarata valoare, chiar daca multe au fost schimbate de-a lungul timpului!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo