Criteriul National

Exista locuri in capitala in care trendurile traditionale inca isi pastreaza amprenta?

Exista locuri in capitala in care trendurile traditionale inca isi pastreaza amprenta?
iunie 15
18:17 2017

Daca cautam sa cerem anumite viziuni si explicatii despre cum arata Bucurestiul de alta data bunicilor nostri, cu siguranta vom avea parte de povesti care mai de care mai atractive, care sa cunune cum se cuvine istoria de peste secole.

In acest moment in care ne aflam, era modernismului aduce in discutie doar localuri pentru relaxare si divertisment construite intr-un trend occidental care sa primeze luxul, totul facand abstractie de traditie si obiceiurile specific zonale.

In capitala insa, anumite persoane au tinut sa revebreze traditia veche si aduca o noua viziune lucrurilor, iar aici de departe putem include fara doar si poate casa Doina, un loc in care istoria a fost scrisa de-a lungul secolelor.

Magie  intr-un singur loc

Poate ca cei mai multi dintre dumneavoastra v-ati pierdut speranta ca mai exista locuri noi reamenajate, in care traditia romaneasca inca pluteste vie atat in ceea ce priveste decorurile interioare cat si in specificul arhitectural.

Nu numai ca puteti avea parte de o siluire gastronomica pe cinste, dar puteti cunoaste si istoria unui loc care a facut cinste imbinarii de traditie romaneasca si cea franceza.

Stiai ca in decursul mai multor secole ”casa Doina” a cunoscut mai multe denumiri?

Stiai ca arhitectul Ion Mincu  a denumit aceast loc cu specific ”bufetul de la sosea”?

Nu numai atat, dar boierii rasriteni aveau obiceiul sa poposeasca in acest restaurant traditional din Bucuresti, in vederea delectarii cu anumite preparate gastronomice care ofereau un impact real inca de atunci.

Ce putem gusta pentru a ne delecta cu arome care mai de care mai unice intr-un ansamblu cu adevarat traditional?

Comitetul de primire al acestui restaurant traditional in Bucuresti, impreuna cu responsabilii  bucatariei, ne propun o suita de preparate culinare care mai de care mai sofisticate, facute dupa o reteta proprie.

Daca vorbim de aperite reci, la mare cautare este tartanul de somon proaspat, ansoa marinata si parfaitul de ficat de pasare si rata.

Insa daca dorim sa gustam si aperitive calde, alte alternative de succes ne vor sari in cale, iar aici aducem in discutie carnaciorii oltenesti cu o savoare aparte,  si scoicele St. Jacques cu spanac si sos de unt preparate intr-un stil cu totul si cu totul unic.

Surprizele nu se opresc aici, iar atat vegetarienii cat si pofticiosii sau doritorii de gusturi noi pot fi satisfacuti cu retete care mai de care mai diverse.

Efectueaza o vizita in acest local cu specific din capitala tarii si cu siguranta vei vedea ca lucrurile inca isi pastreaza adevarata valoare, chiar daca multe au fost schimbate de-a lungul timpului!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo