Daca cautam sa cerem anumite viziuni si explicatii despre cum arata Bucurestiul de alta data bunicilor nostri, cu siguranta vom avea parte de povesti care mai de care mai atractive, care sa cunune cum se cuvine istoria de peste secole.
In acest moment in care ne aflam, era modernismului aduce in discutie doar localuri pentru relaxare si divertisment construite intr-un trend occidental care sa primeze luxul, totul facand abstractie de traditie si obiceiurile specific zonale.
In capitala insa, anumite persoane au tinut sa revebreze traditia veche si aduca o noua viziune lucrurilor, iar aici de departe putem include fara doar si poate casa Doina, un loc in care istoria a fost scrisa de-a lungul secolelor.
Magie intr-un singur loc
Poate ca cei mai multi dintre dumneavoastra v-ati pierdut speranta ca mai exista locuri noi reamenajate, in care traditia romaneasca inca pluteste vie atat in ceea ce priveste decorurile interioare cat si in specificul arhitectural.
Nu numai ca puteti avea parte de o siluire gastronomica pe cinste, dar puteti cunoaste si istoria unui loc care a facut cinste imbinarii de traditie romaneasca si cea franceza.
Stiai ca in decursul mai multor secole ”casa Doina” a cunoscut mai multe denumiri?
Stiai ca arhitectul Ion Mincu a denumit aceast loc cu specific ”bufetul de la sosea”?
Nu numai atat, dar boierii rasriteni aveau obiceiul sa poposeasca in acest restaurant traditional din Bucuresti, in vederea delectarii cu anumite preparate gastronomice care ofereau un impact real inca de atunci.
Ce putem gusta pentru a ne delecta cu arome care mai de care mai unice intr-un ansamblu cu adevarat traditional?
Comitetul de primire al acestui restaurant traditional in Bucuresti, impreuna cu responsabilii bucatariei, ne propun o suita de preparate culinare care mai de care mai sofisticate, facute dupa o reteta proprie.
Daca vorbim de aperite reci, la mare cautare este tartanul de somon proaspat, ansoa marinata si parfaitul de ficat de pasare si rata.
Insa daca dorim sa gustam si aperitive calde, alte alternative de succes ne vor sari in cale, iar aici aducem in discutie carnaciorii oltenesti cu o savoare aparte, si scoicele St. Jacques cu spanac si sos de unt preparate intr-un stil cu totul si cu totul unic.
Surprizele nu se opresc aici, iar atat vegetarienii cat si pofticiosii sau doritorii de gusturi noi pot fi satisfacuti cu retete care mai de care mai diverse.
Efectueaza o vizita in acest local cu specific din capitala tarii si cu siguranta vei vedea ca lucrurile inca isi pastreaza adevarata valoare, chiar daca multe au fost schimbate de-a lungul timpului!