Criteriul National

Exista locuri in capitala in care trendurile traditionale inca isi pastreaza amprenta?

Exista locuri in capitala in care trendurile traditionale inca isi pastreaza amprenta?
iunie 15
18:17 2017

Daca cautam sa cerem anumite viziuni si explicatii despre cum arata Bucurestiul de alta data bunicilor nostri, cu siguranta vom avea parte de povesti care mai de care mai atractive, care sa cunune cum se cuvine istoria de peste secole.

In acest moment in care ne aflam, era modernismului aduce in discutie doar localuri pentru relaxare si divertisment construite intr-un trend occidental care sa primeze luxul, totul facand abstractie de traditie si obiceiurile specific zonale.

In capitala insa, anumite persoane au tinut sa revebreze traditia veche si aduca o noua viziune lucrurilor, iar aici de departe putem include fara doar si poate casa Doina, un loc in care istoria a fost scrisa de-a lungul secolelor.

Magie  intr-un singur loc

Poate ca cei mai multi dintre dumneavoastra v-ati pierdut speranta ca mai exista locuri noi reamenajate, in care traditia romaneasca inca pluteste vie atat in ceea ce priveste decorurile interioare cat si in specificul arhitectural.

Nu numai ca puteti avea parte de o siluire gastronomica pe cinste, dar puteti cunoaste si istoria unui loc care a facut cinste imbinarii de traditie romaneasca si cea franceza.

Stiai ca in decursul mai multor secole ”casa Doina” a cunoscut mai multe denumiri?

Stiai ca arhitectul Ion Mincu  a denumit aceast loc cu specific ”bufetul de la sosea”?

Nu numai atat, dar boierii rasriteni aveau obiceiul sa poposeasca in acest restaurant traditional din Bucuresti, in vederea delectarii cu anumite preparate gastronomice care ofereau un impact real inca de atunci.

Ce putem gusta pentru a ne delecta cu arome care mai de care mai unice intr-un ansamblu cu adevarat traditional?

Comitetul de primire al acestui restaurant traditional in Bucuresti, impreuna cu responsabilii  bucatariei, ne propun o suita de preparate culinare care mai de care mai sofisticate, facute dupa o reteta proprie.

Daca vorbim de aperite reci, la mare cautare este tartanul de somon proaspat, ansoa marinata si parfaitul de ficat de pasare si rata.

Insa daca dorim sa gustam si aperitive calde, alte alternative de succes ne vor sari in cale, iar aici aducem in discutie carnaciorii oltenesti cu o savoare aparte,  si scoicele St. Jacques cu spanac si sos de unt preparate intr-un stil cu totul si cu totul unic.

Surprizele nu se opresc aici, iar atat vegetarienii cat si pofticiosii sau doritorii de gusturi noi pot fi satisfacuti cu retete care mai de care mai diverse.

Efectueaza o vizita in acest local cu specific din capitala tarii si cu siguranta vei vedea ca lucrurile inca isi pastreaza adevarata valoare, chiar daca multe au fost schimbate de-a lungul timpului!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro