Criteriul National

Experţii ruşi iau în derâdere scutul anti-rachetă

aprilie 04
08:02 2015

 Sputnik-Igor Zarembo

 «Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mainile în sân.»
Edmund Burke

Recentul acord intre Iran si SUA pe marginea programului nuclear al Teheranului ar trebui sa puna capat programului antiracheta american in Europa, insa expertii intervievati de presa rusa spun ca nu se va intampla asa.

Agentia rusa Sputnik a solicitat mai multor experti sa se pronunte cu privire la oportunitatea continuarii programului antiracheta, care, potrivit Washingtonului, ar trebui sa protejeze Europa de un atac iranian.

Dupa acordul nuclear intre Iran si Occident, statul Israel isi simte amenintata existenta.Aceasta consecinta reiese dupa cum Iranul s-a angajat in urma acordului cu SUA, pe o cale ce nu va mai duce la dezvoltarea de arme nucleare. Astfel scutul antiracheta nu isi mai gaseste rostul, sustine sursa citata, care incearca sa demonstreze ca scutul este indreptat, de fapt, impotriva Rusiei.

„Mai este si un alt unghi de abordare in interesul Washingtonului de a repara relatia cu Iranul, dincolo de dialogul pe programul nuclear iranian. Din acest motiv Obama a salutat ca un moment „istoric” numai acordul nuclear dintre noi si nimic altceva”, a afirmat Reza Hojjat Shamami, analist politic iranian.

„Cred ca multi ar dori sa auda de la el ca Washingtonul si Teheranul sunt acum prieteni, insa prietenii nu se ameninta intre ei, si amplasarea elementelor scutului antiracheta american in Estul Europei inca mai vizeaza Iranul si Rusia. Toate astea inseamna ca adversarii geopolitici ai Americii raman aceiasi”, a mai aratat Reza Hojjat Shamami.

SUA si aliatii sai au asigurat Rusia ca extinderea retelei sale de baze antiracheta ce vizeaza Iranul si Coreea de Nord va apara si Federatia. Moscova s-a indoit insa mereu de scopul real al intiativei, scrie sursa citata.

Un alt expert, Orhan Gafarli, expert in securitatea eurasiatica la Center for Strategic Analysis din Turcia, confirma ipoteza lansata de Sputnik.

„Sunt sigur ca dupa acordul dintre Iran si puterile lumii nu mai este niciun motiv ca America sa-si amplaseze scutul antiracheta in estul Europei. Daca aceste amplasari in apropiere de granitele Rusiei continua, va deveni foarte limpede ca aceste sisteme au avut de fapt ca scop sa fie folosite impotriva Rusiei. In acest caz Washingtonul va avea dificultati sa continue sa ascunda lumii care sunt adevaratele sale intentii”, a afirmat Orhan Gafarli.

Un alt expert intervievat de sursa rusa, William Engdahl, analist germano-american, a afirmat ca sansele ca SUA sa-si reduca bazele antiracheta din Europa sunt „zero”.

„Observam tot mai limpede ca SUA a dat o lovitura in Ucraina in februarie anul trecut cand a pus o mana de marionete si un cvasi-Guvern sa creeze teroare si crime prin care sa incerce sa provoace Rusia la o interventie militara, in asa fel incat NATO sa afirme ca ‘avem justificarea pentru a amplasa scutul antiracheta, acum trebuie sa protejam Europa de Rusia”. Nu a fost niciodata despre Iran, a fost despre o prima lovitura nucleara”, a afirmat acesta.

Sursa foto : http://sputniknews.com/, Igor Zarembo

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo