Criteriul National

Explicația eşecului partidelor politice românești

Explicația eşecului partidelor politice românești
august 25
19:59 2016

EXPLICAȚIA EȘECULUI PARTIDELOR POLITICE ROMÂNEȘTI ESTE UNA-RESURSA POLITICĂ UMANĂ EDUCATĂ ESTE ZERO!!!

Harta 3D a Romaniei
Mereu apar la televizor lideri politici care comentează evenimente politice sau prevederile noului cod fiscal. Toți vorbesc că PNL sau PSD acceptă sau nu acceptă o propunere sau o inițiativă, că PNL sau PSD dorește numai asta și atât, că nu se dovedește sustenabil cutare sau cutare lucru etc., etc.
Văd cu stupoare că oamenii aceștia ce în mod greșit se autointitulează demnitari sau politicieni nu știu pentru ce și mai ales pentru cine trebuie să facă politică. Ei cred că politica o fac fie pentru PNL, fie pentru PSD, adică ca să le meargă lor bine, iar pentru restul, Dumnezeu cu mila. Din vocabularul lor curent, dar mai ales din gândirea politică a acestor analfabeți sau inculți de politicieni, a dispărut elementul esențial pentru care ei se află în fruntea țării, respectiv de a APĂRA ȘI DE A SLUJI INTERESUL CETĂȚEANULUI ROMÂN.

ministri_ciolos_29870100
Că fac o politică pe doctrine de dreapta sau de stânga, toți acești nemernici ai neamului care se autointitulează politicieni nu știu că politica trebuie făcută în interesul cetățeanului și nu al partidului.
Vorbesc ambiguu despre sustenabilitatea unei prevederi criticând cu foc că este nesustenabilă chestiunea respectivă, dar nu se gândesc cu nimic la ce ar trebui să facă ei la nivel politic ca prevederea respectivă să poată deveni sustenabilă.

Văd că au nu numai mintea lor este tare amorțită și se gândesc temeinic cum poate fi mai bine conservat haosul și sărăcia în țară, dar nu au nimic legat de stabilirea unor obiective și ținte clare pe termen scurt, mediu și lung legat de modul cum se poate introduce prosperitatea în țară.

images (1)
Lipsa de viziune în formularea, exercitare și integrarea actului decizional politic demonstrează clar o carență acută în educarea corespunzătoare a omului politic, el este promovat nu pe baza rezultatului culturii politice pe care ar trebui să o dețină și să o manifeste permanent, ci pe criterii de clientelism, șpagă și promisiuni ale hoției pe care urmează să o exercite când ajunge în funcții de decizie.
Am văzut clar aceste elemente de analfabetism politic la politicieni tineri dar cu mari pretenții, cum ar fi Cătălin Predoiu, Alina Gorghiu, Victor Ponta, Daciana Sârbu, Liviu Dragnea, Bănicioiu, Mircea Gioană, iar lista poate continua la nesfârșit. Cu asemenea inculți de politicieni în mod sigur România nu va ajunge niciodată o țară prosperă.

Viziunea lor total apolitică, ci mai curând construită doar pe principii negustorești, bazate pe hoție și jaf instituțional, confirmă că CETĂȚEANUL ROMÂN nu are nici o șansă să mai aspire în viitor la o viață demnă și prosperă în România.
Necunoașterea principalelor valori umane pentru care un politician trebuie să se preocupe preponderent, respectiv de a asigura dreptul cetățeanului român la o viață demnă, dreptul la sănătate, la un mediu înconjurător neagresiv omului, dreptul la libertate și mai ales la bunăstare, explică foarte clar și stângăciile (ca să nu mai vorbesc de aberațiile) promovate în programele și strategiile politice ale tuturor partidelor care vin să confirme analfabetismul politic în care se zbat cam de mult timp toți politicienii români.

images (2)
Iată că numai de la aceste considerente putem spune că zestrea resurselor umane politice de la noi din țară este ZERO, iar dacă vom continua pe acest drum de acceptare a analfabeților și inculților politici, riscăm să ne transformăm într-o Sirie ceva mai devastată ca cea de astăzi.
De modul cum societatea civilă va înțelege semnificația celor prezentate de mine și va acționa în consecință pentru eliminarea acestor impostori, depinde viitorul nostru și al copiilor noștri. Sper să manifestăm destulă înțelepciune pentru a nu mai accepta asemenea disfuncții umane și comportamentale la nivelul tuturor formațiunilor noastre politice. Așa să ne ajute Dumnezeu.

 

Prof.Univ.Dr. Mircea Vintilescu, senior-editor al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Mircea Vintilescu

Mircea Vintilescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul