Criteriul National

Extrema dreaptă sau Partidul Verde ? Austria va trebui să aștepte ca să știe cine va fi noul președinte al țării

Extrema dreaptă sau Partidul Verde ? Austria va trebui să aștepte ca să știe cine va fi noul președinte al țării
mai 23
10:49 2016

Aproximativ  6,4 milioane de alegători au fost  chemaţi la urne pentru a desemna un succesor social-democratului Heinz Fischer, care îşi încheie al doilea mandat şi nu mai poate candida. 

Alegeri Austria

Suspansul va dura până după data de luni, douăzeci și trei mai. Diferența dintre cei doi candidați la președinția din Austria – Norbert Hofer , Partidul  Liberal Austriac ( FPÖ ) de extrema dreapta și a ecologistului Alexander Van der Bellen – este atât de mică încât numele noului președinte va fi cunoscut în cursul acestei zile . Cei doi candidați au câte 50 % din primit voturi , în conformitate cu diferite proiecții de sondare a opiniei publice . Participarea  a depășit 70 % . Ministerul de Interne a anunțat că rezultatele finale vor fi cunoscute luni, în această după-amiază . Având în vedere marja redusă care le separă , numărarea voturilor la distanță va fi necesară pentru a desemna un câștigător bine definit . Din distanța de  900.000 voturi , aproximativ 200 000 , care corespunde la vot într -un birou diferit de cel al biroului de origine , au fost deja numărate și aproximativ 700.000 (de  buletine ) vor fi luate în considerare astăzi.

Aceste voturi , în mod tradițional mai puțin favorabile extremei drepte  au fost integrate în diferitele predicții, oferind un scor atât de strâns . În buletinele de vot exprimate la urne în ziua de duminică , Norbert Hofer are un mic avantaj ( 51,9 % față de 48,1 % , după numărarea a 95 % din voturi) .

Nici unul dintre candidați nu s-a aventurat să solicite și să revendice victoria care le-ar putea scăpa , eventual . Toată lumea a făcut apel la adunarea austriecilor profund divizați. „Președintele , oricine ar fi el , va fi președintele tuturor austriecilor „, a declarat Norbert Hofer a câștigat primul tur , cu 35,1 % din voturi . Alexander Van der Bellen , care a obținut 21,3 % , a promis să ” lucreze împreună cât mai bine posibil . ” , social-democrații din SPÖ și conservatorii creștini ai ÖVP  au fost marii perdanți ai acestor alegeri, cu toate că ei au dominat scena politică austriacă încă din 1945 . Pentrul cel de-al doilea tur, ei au  dat instrucțiuni de vot simpatizanților.

Alegerile au relevat polarizarea țării . Domnul Van der Bellen a fost susținut în aproape toate marile orașe , în rândul femeilor și în rândul absolvenților tineri. De asemenea, domnul Hofer a avut mult mai mult succe în mediul rural , la bărbați , în special în rândul celor mai puțin calificați . El a obținut un scor de 86 % din voturile muncitorilor . Alegătorii săi spun că au votat pentru el, pentru că el înțelege preocupările populației , și pentru că el părea prietenos . ” Am câștigat , oricum , ” a proclamat candidatul FPÖ la susținătorii săi .

austria_flag_

” Fie Norbert Hofer va fi  președintele , fie Norbert Hofer,â va fi desemnat din partea  FPÖ  pentru a deveni cancelar „, a asigurat el , vorbind despre el însuși la persoana a treia , sub supravegherea atentă a liderului formațiunii sale care a luat cuvântul pentru prima oară.

Decisiv ar putea fi votul diasporei, dar rezultatele din străinătate vor sosi abia astăzi și cu siguranță centralizarea lor va fi oficializată în cursul zilei de mâine.

Sursa foto : www.romanialibera.rowww.economica.net

Prof.Dr Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro