Criteriul National

EXTREMISM! Un deputat Jobbik cere masuri „suplimentare” la granita cu Romania!

iunie 18
19:57 2015

 

 In Europa secolului al XXI-lea un domn pe nume Adam Mirkoczki- un parlamentar din cadrul formatiunii nationaliste Jobbik, considera justificat planul de construire a unui gard la frontiera dintre Ungaria si Serbia, cerand masuri suplimentare antiimigratie si la granitele cu Romania, Ucraina si Croatia.

Gard Ungaria    Criteriul National

Mirkoczi a atras atentia ca, daca frontiera cu Serbia va fi blocata prin acest gard, traficantii de persoane vor cauta rute alternative, astfel ca el propune masuri suplimentare de control la frontierele Ungariei cu Romania, Croatia si Ucraina.

Gardul pe care Guvernul de la Budapesta intentioneaza sa il construiasca la frontiera dintre Ungaria si Serbia va respecta standardele NATO, afirma Szilard Nemeth, vicepresedintele Comisiei pentru Securitate Nationala din Parlamentul ungar.

Szilard Nemeth a precizat ca 99 la suta dintre imigrantii care patrund ilegal in Ungaria vin prin Serbia, subliniind ca proiectul de construire a gardului este „important si necesar„. Oficialul ungar a admis insa ca gardul nu va rezolva in totalitate problema imigratiei.

Zsolt Molnar- parlamentar socialist, a declarat ca, indiferent daca gardul va respecta standardele NATO si ale Uniunii Europene, partidul sau respinge ideea. „O astfel de structura nu este pentru Europa…”, a insistat Molhar.
Guvernul Ungariei nu este fericit sa construiasca un gard la frontiera cu Serbia, dar, pentru garantarea securitatii tarii, acest proiect este necesar„, a argumentat un oficial guvernamental, Janos Lazar.

Acest proiect nu a fost aprobat pentru amuzament„, a adaugat Lazar, explicand ca „venirea a 150.000 de clandestini” ar reprezenta un risc pentru Ungaria.

 

Din punctul de vedere al redactiei ziarului Criteriul National aceasta masura radicala va crea un precedent deosebit de periculos. Practic aceasta idee materializata intoarce Ungaria in epoca sa innegurata, pre-medievala in care popoarele se doreau a fi izolate si ostracizate.In asa modalitate, in cel mai scurt timp statul maghiar va deveni un stat fara relatii diplomatice.

Va vom tine la curent cu evolutia in acest caz!

Sursa foto : www.capital.ro

Redactia ziarului Criteriul National 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro