Criteriul National

EXTREMISM! Un deputat Jobbik cere masuri „suplimentare” la granita cu Romania!

iunie 18
19:57 2015

 

 In Europa secolului al XXI-lea un domn pe nume Adam Mirkoczki- un parlamentar din cadrul formatiunii nationaliste Jobbik, considera justificat planul de construire a unui gard la frontiera dintre Ungaria si Serbia, cerand masuri suplimentare antiimigratie si la granitele cu Romania, Ucraina si Croatia.

Gard Ungaria    Criteriul National

Mirkoczi a atras atentia ca, daca frontiera cu Serbia va fi blocata prin acest gard, traficantii de persoane vor cauta rute alternative, astfel ca el propune masuri suplimentare de control la frontierele Ungariei cu Romania, Croatia si Ucraina.

Gardul pe care Guvernul de la Budapesta intentioneaza sa il construiasca la frontiera dintre Ungaria si Serbia va respecta standardele NATO, afirma Szilard Nemeth, vicepresedintele Comisiei pentru Securitate Nationala din Parlamentul ungar.

Szilard Nemeth a precizat ca 99 la suta dintre imigrantii care patrund ilegal in Ungaria vin prin Serbia, subliniind ca proiectul de construire a gardului este „important si necesar„. Oficialul ungar a admis insa ca gardul nu va rezolva in totalitate problema imigratiei.

Zsolt Molnar- parlamentar socialist, a declarat ca, indiferent daca gardul va respecta standardele NATO si ale Uniunii Europene, partidul sau respinge ideea. „O astfel de structura nu este pentru Europa…”, a insistat Molhar.
Guvernul Ungariei nu este fericit sa construiasca un gard la frontiera cu Serbia, dar, pentru garantarea securitatii tarii, acest proiect este necesar„, a argumentat un oficial guvernamental, Janos Lazar.

Acest proiect nu a fost aprobat pentru amuzament„, a adaugat Lazar, explicand ca „venirea a 150.000 de clandestini” ar reprezenta un risc pentru Ungaria.

 

Din punctul de vedere al redactiei ziarului Criteriul National aceasta masura radicala va crea un precedent deosebit de periculos. Practic aceasta idee materializata intoarce Ungaria in epoca sa innegurata, pre-medievala in care popoarele se doreau a fi izolate si ostracizate.In asa modalitate, in cel mai scurt timp statul maghiar va deveni un stat fara relatii diplomatice.

Va vom tine la curent cu evolutia in acest caz!

Sursa foto : www.capital.ro

Redactia ziarului Criteriul National 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo