Criteriul National

Facebook a anunțat că va interzice conținutul care neagă Holocaustul – International

Facebook a anunțat că va interzice conținutul care neagă Holocaustul – International
octombrie 12
18:11 2020
Facebook a anunțat luni că își va actualiza politicile privind discursul urii pentru a interzice orice conținut care neagă sau distorsionează Holocaustul, relatează Reuters și Variety.

Gigantul social media a luat decizia datorită „creșterii amplu documentate a antisemitismului la nivel global și nivelului alarmant de ignoranță privind Holocaustul, în special în rândul tinerilor”, a anunțat Monika Bickert, vicepreședinte pentru politica de conținut al Facebook.

Aceasta a amintit de asemenea că Facebook a interzis recent stereotipurile „despre puterea colectivă a evreilor care adesea îi înfățișează drept conducători ai lumii și instituțiilor sale majore”.

Bickert a citat un sondaj recent efectuat în Statele Unite care a descoperit că aproape un sfert din adulții americani cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani cred că Holocaustul este fie un mit, fie a fost exagerat sau au afirmat că nu sunt siguri cu privire la ce s-a întâmplat de fapt.

În jur de 63% din respondenți au afirmat că nu știau că aproximativ 6 milioane de evrei au fost exterminați de naziști în lagăre de concentrare și 36% au declarat că numărul real ar fi de „două milioane sau mai puțini”.

Facebook va începe în cursul acestui an să redirecționeze utilizatorii care caută termeni privind Holocaustul sau cei care neagă existența acestuia către „informații credibile” din terțe surse, potrivit lui Bickert.

„Implementarea acestor politici nu poate avea loc peste noapte”, afirmă compania într-o postare de pe blogul acesteia, adăugând că „există o paletă largă de conținut care poate încălca aceste politici și va dura până când ne vom instrui cenzorii și sistemele cu privire la aplicarea regulilor”.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul