Criteriul National

Facebook elimină conturile chineze care postează despre alegerile din SUA / Rețeaua chineză a plătit postări… de 60 de dolari – International

Facebook elimină conturile chineze care postează despre alegerile din SUA / Rețeaua chineză a plătit postări… de 60 de dolari – International
septembrie 23
04:19 2020
Facebook a anunțat marți că a șters conturi, grupuri și pagini false din China care au publicat conținut legat de alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie, potrivit AFP.

„Am eliminat 155 de conturi, 11 pagini, 9 grupuri și 6 conturi Instagram pentru încălcarea regulilor noastre împotriva interferenței actorilor sau guvernelor străine”, a declarat Nathaniel Gleicher, șeful politicii de securitate de la Facebook.

Activitatea acestei rețele, urmărită în total de 133.000 de conturi, a fost concentrată în principal în Filipine și Asia de Sud-Est, dar și, într-o măsură mai mică, în Statele Unite.

Au fost difuzate mesaje pozitive sau negative despre diferite figuri politice, inclusiv președintele american Donald Trump și adversarul său democrat democrat Joe Biden.

Dar a existat puțin conținut despre politica SUA, iar conturile și paginile au fost urmărite de un public restrâns în SUA, a spus Facebook.

Publicațiile s-au axat pe subiecte asiatice, inclusiv interesele Beijingului în Marea Chinei de Sud și activitatea navelor militare americane în această zonă și situația din Hong Kong.

De asemenea, au inclus mesaje de sprijin pentru președintele filipinez Rodrigo Duterte, precum și laude și critici din partea Chinei.

Gleicher a declarat că ancheta Facebook a dezvăluit că rețeaua a fost operată de persoane din provincia Fujian din sud-estul Chinei, dar guvernul chinez nu a fost implicat.

În total, rețeaua a cheltuit doar 60 de dolari, plătiți în yuani, pentru campania publicitară pe platformă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul