Criteriul National

Facebook trebuie să elimine postările denigratoare, conform dispozițiilor unei instanțe de judecată din Austria

 Breaking News
Facebook trebuie să elimine postările denigratoare, conform dispozițiilor unei instanțe de judecată din Austria
mai 11
08:35 2017

O instanță din Austria a dispus, printr-o hotărâre care va avea implicații internaționale, obligarea Facebook la înlăturarea tuturor înregistrărilor care cuprind afirmații denigratoare, malițioase.

Acțiunea a fost pornită de către o renumită casă de avocatură, după ce liderul său a fost vizat de un cont fals.

Instanța a declarat că este vorba despre eliminarea unor astfel de postări nu doar în Austria, ci și la nivel mondial. Facebook nu a comentat încă această declarație.

Decizia este văzută ca o victorie pentru campaniile care intenționează să lanseze platforme sociale și să combată trolling-ul online.

Curtea de Apel din Viena a decis că înregistrările împotriva liderului grec Eva Glawischnig – și ale oricăror repostări pe același cont ar trebui eliminate.

Aceasta a considerat ca blocarea mesajelor doar la nivelul Austriei nu este suficientă, fiind necesară efectuarea aceleiași operațiuni la nivel internațional.

Totodată, Curtea a declarat că nu va fi dificil pentru Facebook să automatizeze acest proces, având în vedere mijloacele tehnice și personalul de care dispune.

Un parlamentar verde, Dieter Brosz, a declarat că Facebook nu mai poate pretinde că este doar o platformă de socializare și că trebuie să-și asume responsabilitatea pentru abordarea postărilor ce fac trimitere la ură și violență.

În situația în care și tu te afli printre persoanele care doresc eliminarea conținutului calomnios de pe Facebook, poți formula o cerere în acest sens gigantului american ori poți contacta un avocat de drept civil pentru îndeplinirea tuturor formalităților.

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

clinica implant dentar timisoara