Criteriul National

Facebook trebuie să elimine postările denigratoare, conform dispozițiilor unei instanțe de judecată din Austria

 Breaking News
Facebook trebuie să elimine postările denigratoare, conform dispozițiilor unei instanțe de judecată din Austria
mai 11
08:35 2017

O instanță din Austria a dispus, printr-o hotărâre care va avea implicații internaționale, obligarea Facebook la înlăturarea tuturor înregistrărilor care cuprind afirmații denigratoare, malițioase.

Acțiunea a fost pornită de către o renumită casă de avocatură, după ce liderul său a fost vizat de un cont fals.

Instanța a declarat că este vorba despre eliminarea unor astfel de postări nu doar în Austria, ci și la nivel mondial. Facebook nu a comentat încă această declarație.

Decizia este văzută ca o victorie pentru campaniile care intenționează să lanseze platforme sociale și să combată trolling-ul online.

Curtea de Apel din Viena a decis că înregistrările împotriva liderului grec Eva Glawischnig – și ale oricăror repostări pe același cont ar trebui eliminate.

Aceasta a considerat ca blocarea mesajelor doar la nivelul Austriei nu este suficientă, fiind necesară efectuarea aceleiași operațiuni la nivel internațional.

Totodată, Curtea a declarat că nu va fi dificil pentru Facebook să automatizeze acest proces, având în vedere mijloacele tehnice și personalul de care dispune.

Un parlamentar verde, Dieter Brosz, a declarat că Facebook nu mai poate pretinde că este doar o platformă de socializare și că trebuie să-și asume responsabilitatea pentru abordarea postărilor ce fac trimitere la ură și violență.

În situația în care și tu te afli printre persoanele care doresc eliminarea conținutului calomnios de pe Facebook, poți formula o cerere în acest sens gigantului american ori poți contacta un avocat de drept civil pentru îndeplinirea tuturor formalităților.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo