Criteriul National

Facebook trebuie să elimine postările denigratoare, conform dispozițiilor unei instanțe de judecată din Austria

 Breaking News
Facebook trebuie să elimine postările denigratoare, conform dispozițiilor unei instanțe de judecată din Austria
mai 11
08:35 2017

O instanță din Austria a dispus, printr-o hotărâre care va avea implicații internaționale, obligarea Facebook la înlăturarea tuturor înregistrărilor care cuprind afirmații denigratoare, malițioase.

Acțiunea a fost pornită de către o renumită casă de avocatură, după ce liderul său a fost vizat de un cont fals.

Instanța a declarat că este vorba despre eliminarea unor astfel de postări nu doar în Austria, ci și la nivel mondial. Facebook nu a comentat încă această declarație.

Decizia este văzută ca o victorie pentru campaniile care intenționează să lanseze platforme sociale și să combată trolling-ul online.

Curtea de Apel din Viena a decis că înregistrările împotriva liderului grec Eva Glawischnig – și ale oricăror repostări pe același cont ar trebui eliminate.

Aceasta a considerat ca blocarea mesajelor doar la nivelul Austriei nu este suficientă, fiind necesară efectuarea aceleiași operațiuni la nivel internațional.

Totodată, Curtea a declarat că nu va fi dificil pentru Facebook să automatizeze acest proces, având în vedere mijloacele tehnice și personalul de care dispune.

Un parlamentar verde, Dieter Brosz, a declarat că Facebook nu mai poate pretinde că este doar o platformă de socializare și că trebuie să-și asume responsabilitatea pentru abordarea postărilor ce fac trimitere la ură și violență.

În situația în care și tu te afli printre persoanele care doresc eliminarea conținutului calomnios de pe Facebook, poți formula o cerere în acest sens gigantului american ori poți contacta un avocat de drept civil pentru îndeplinirea tuturor formalităților.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo