Criteriul National

Facerea de bine, FUTERE CU URLETE… / Ciocoi noi și printre vechii ONG-iști?

Facerea de bine, FUTERE CU URLETE… / Ciocoi noi și printre vechii ONG-iști?
septembrie 23
11:43 2017

imag articolpentru cine are chef de lectura…

FUCKED UP? – – – cu cat inaintez in varsta, cu atat parca mi se pare ca lumea asta este cu funduletul in sus bine de tot. Am fost cred un student cu rezultate bune sau foarte bune, iar dupa absolvire, 2009, criza-criza, dar chiar asa nu s-a gasit nimic si ptr mine, un an de zile am stat in casa somer cu sticluta si tigarusa, am incercat pe la anunturi prin apropiati sa caut o relatie, raspuns: „ceeee?! sa vorbeasca tata cu x” „nu stiu nimic, nu stiu nimic” mare deranj cred ca am facut, tot ce am gasit pana la urma, am desenat candelabre cu pene ptr un designer italian in bucuresti, apoi am luat calea vestului unde dupa 2-3 ani de munca asidua am ajuns pana la urma intr-un birou international, credeam eu reper pentru respectiva societate, dar ce sa vezi, situatii salbatice de-a dreptul, oameni care stateau in aceeasi camera, un open-space nu foarte mare, 15-17 persoane, unii mai orgoliosi nu vorbeau cu lunile intre ei, povestesc cu alta ocazie detalii

COMING BACK – – – „norocul” meu este ca un tratament medical m-a obligat la pauza si m-a trimis la cta in 2014, am crezut ca stau doar cateva luni, asa ca am incercat sa profesez aici ceva fara prententii deosebite dar primesc remarca de la un posesor de diploma arh care a betonat la greu orasul ca trebuie sa mor la calculator ca sa-i castig increderea. Am plecat besmetic si de acolo, nu mai intelegeam ce-i cu lumea asta, am apucat calea voluntariatelor, am zis sa nu fac tragedia vietii deoarece altii au probleme mai mari, dupa nici un an imi sar in cap un grup de profi uni la un party de-al lor cu friptane ca eu as pierde vremea ajutand sarmani (faceam asta de un an nu de douazeci) ca eu urgent tre sa fac bani si sa-mi iau femeie (nu mai zic ce-i in familiile lor…) soc dupa soc asadar, mi-am gasit cu greu si eu linistea in mediul ong-istic, aici intradevar se invart multi oameni cu intentii bune, caractere aparte, dar mi-e teama ca o ciocazeala da tarcoale si acestei bresle. Eu nu mi-am dorit vreo clipa sa devin vedeta, am complet alte planuri pentru mine, de aceea am participat la actiuni in numele altor asociatii incercand sa le imping putin din spate sau sa incurajez infiintarea altora noi. Am reusit cred asta pe latura umanitara, dar pe cea culturala nu am avut noroc din pacate.

CIOCOI NOI PRINTRE VECHII ONG-ISTI? – – -Am organizat anul trecut un festival de arta, conceput de mine, realizat de profi si artisti CNARM si TNOB, m-as fi bucurat ca cineva sa preia demersul organizatoric anul acesta, dna Mihaela Filip s-a anuntat ca doreste acest lucru, a fost pana la urma de cateva ori mai complicat sa-i explic si sa-i reexplic ce este de facut, chiar sa formulez cereri in scris in numele ei decat sa ma fi ocupat personal de organizare, Mihaela care are o stima deosebita pentru pianistul Octavian Renea, a infiintat o asociatie romaneasca si l-a pus presedinte, el fiind cetatean german si locuind tot acolo, prof la o scoala privata, asemenea unui centru de meditatii in cta probabil ?! o asociatie acum se constituie din evenimente, nu din acte, daca au contribuit in 2016 la eveniment, le-am acordat in acest an exlusivitatea de imagine organizatorica pentru ca asociatia, sau ei defapt sa prinda putin elan. Dar ce sa vezi, dupa miile de explicatii, incepe festivalul, eu iar car pian, scaune sevalete, iar dna Mihaela organizoarea picior peste picior pe scaun in primul rand la spectacol ?! in spatele scenei benner mare cu numele asociatiei si sclavul de mine muncea in continuare pentru ei. Nu neaga nimeni efortul si implicarea lor, dar nu este una determinanta. Fara profesorii CNARM si artistii TNOB, acest event nu exista, asta sa fie clar. Ei au facut programul artisitc, ei au adus tinerii artisti sa cante.

AMENINTAT CU JUDECATA – in primele seri ale evenimentului, la sfarsitul unui spectacol ma trezesc cu o „gluma” cica si dna Filip, dupa toata truda mea pentru faima lor, ma numeste „cacacios” de fata cu cativa artisti implicati si ei in organizare. I-am atras atentia doar, fara sa intorc vreo jignire. Se termina evenimentul dupa o saptamana, atrag atentia Mihaelei sa nu puna egal intre asociatia lor si festivalul conceput de mine, si ma trezesc cu amenintarea ca voi fi dat in judecata pentru calomnie ?! eu nu am jignit niciodata pe cineva in mediul ong-istic si nu o voi face vreodata, am primit in schimb cu carul injuraturi.

SURPRIZE-SURPRIZE – cand ajung seara obosit de la lucru, am obiceiul sa mai trancanesc si sa publicesc online, este la moda acum, asa ca scriu zilele trecute un text 100% impersonal (detalii AICI), nu am facut la nimeni referire si ca multi scriitori nu divulg numele celor care ma inspira la textele mele de cele mai multe ori. Asadar nu ma refer la nimeni, dar primesc mesaje si apostrofari in miez de noapte de la (credeam eu pana atunci) prietenul Octavian care ba imi da like la text, ba ma apostrofeaza, ba share-uieste textul meu si ma da in judecata online „pritenilor lui adevarati”, ba sterge „judecata”, nici el nu mai stie ce vrea… Este firesc, unii oameni se regasesc prin lectura in creatiile scriitoricesti ale altora, dar asa o reactie este greu de inteles. Acum daca eu in trecut i-am prezentat o prietena si a babardit-o, anul trecut a venit la festival, totul aranjat, doar sa stea in poponeata sa cante, o fi crezand omul ca eu sunt pestele lui sau majordom si sunt exclus inteleg din categoria prietenilor adevarati. Cine sare in apararea lui la judecata online, nimeni alta decat dna Filip care ma dadea deja in judecata deoarece ma numise „cacacios” ?! de-a-rasu-plansu.

Herr Künstlerică Octavian, nu stiu ce injectie ti-au facut in Germany acolo, eu nu te dau in judecata public si online prietenilor mei sa te calomnieze si sa-mi tina mie apararea cum faci matale, eu te dau si pe tine si pe mine aici in judecata la toata lumea sa spuna oricine ce doreste si sa judece cum poate. M-ai blocat la mesaje, pe fakebook, peste tot, dar primesti primul pe email articolul, sper aici sa ai o reactie macar si sa nu stai ca deutschele mutulica acolo. Nu neaga nimeni efortul vostru si faptul ca m-ati sustinut cateodata, dar de aici si pana la a jigni, a acapara munca si ideile cuiva si altele de-ale lui… a-l da in judecata, este cale lunga. Eu v-am facut vedete, eu va pun fundita! Si nu mai fii suparici ca ti se ofileste fusta ;)

21731384_1460871577338821_5527479630061844719_o

     text

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo