Criteriul National

Facilitarea dezvoltării învățării la copii cu jucării de la bekid.ro

Facilitarea dezvoltării învățării la copii cu jucării de la bekid.ro
septembrie 09
14:21 2021

Fiecare aniversare este un prilej de maximă bucurie pentru copii, iar motivul este cât se poate de evident: majoritatea cadourilor pe care le primește sunt jucării. Așa se face că cei mici ajung să dețină o multitudine de modele de mașinuțe, păpuși, mingi sau seturi de construit. Cu toate acestea, te-ai întrebat vreodată dacă aceste cadouri sunt potrivite vârstei copilului? Mai mult, în ce măsură jucăriile ajută la dezvoltarea creativității sau a abilităților logice?                          Sigur, jucăriile sunt distractive, iar principalul lor scop este legat de distracție. Cu toate acestea, este important să ai în vedere și potențialul unei jucării de a spori creativitatea copilului. În plus, din rațiuni care țin de siguranță, este întotdeauna necesar ca jucăriile să fie adecvate vârstei celui mic.                                                                                                                                                     De cele mai multe ori, în cazul în care o jucărie nu are capacitatea de a stimula imaginația celui mic, aceasta va sfârși abandonată într-un colț al camerei. Cu siguranță ai observat cu tristețe cum copilul tău își pierde interesul față de un obiect după numai câteva zile sau săptămâni. Cum poți evita acest lucru? Destul de simplu, optând pentru jucăriile potrivite vârstei copilului.

            De la 6 luni – 2 ani

Pentru bebeluși și copii mici (6 luni – 2 ani), jucăriile potrivite sunt animalele de pluș, jucăriile pentru stivuire și cuburile, blocuri de construcție, puzzle-uri simple, jucăriicu roți mici, instrumente muzicale simple, cărți adecvate vârstei. Aceste alegeri pot avea drept rezultat multe ore de activitate distractivă care stimulează, de asemenea, dezvoltarea intelectuală, lingvistică, socială și fizică. Este posibil ca părinții să trebuiască să ghideze copilul la început pentru a-l ajuta să învețe cum se folosesc aceste jucării. După ce copilul deprinde abilitățile corecte pentru a manevra jucăria, laudele și micile recompense afective sunt întotdeauna binevenite. Citiți cărți și cântați împreună pentru a încuraja abilitățile lingvistice ale bebelușului.

            De la 3 la 6 ani

Una dintre activitățile preferate de preșcolari (între 3 și 6 ani) este să se prefacă. Mai exact, să imite situații pe care le observă în lumea adulților. Jucăriile de pluș, păpușile și figurinele sunt alegeri grozave pentru această vârstă. De asemenea, seturile de jocuri le permit să imite activitatea adulților. Cărțile de colorat sunt, de asemenea, binevenite, împreună cu jucării de construcție. Continuați să ascultați muzică împreună și dăruiește-i celui mic instrumente muzicale mai realiste pentru a testa sunetele.                                                                                       Preșcolarii pot putea folosi, de asemenea, triciclete sau biciclete fără pedale. De altfel, jocul în aer liber este extrem de important, indiferent de anotimp. Poți achiziționa diverse jucării, cum ar fi echipamentele sportive, cutii cu nisip, ansambluri de joacă și leagăne a-l determina pe copil să petreacă mai mult în aer liber și, implicit, pentru a încuraja mișcarea.                                Cărțile, jocurile de cărți și jocurile de societate, precum și câteva jocuri video sau alte produse digitale sunt minunate pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile de învățare de bază.                                                                                                                                                                        De la 6 la 12 ani

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani sunt mai susceptibili de a fi influențați de colegii lor și de publicitate cu privire la ce jucării și alte activități. Din acest motiv, este întotdeauna important să comunici eficient cu copilul tău. Întreabă-l întotdeauna ce își dorește înainte de a cumpăra un cadou. De asemenea, este util să înțelegi de ce anume iși dorește acel obiect.

Acesta este un moment excelent pentru a expune copilul la jucării și jocuri care sprijină dobândirea de abilități și cunoștințe asociate cu ceea ce este cunoscut sub numele de STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică). Din nou, jocurile video și alte articole digitale folosite cu moderație sunt grozave.

De asemenea, acum acum este un moment perfect pentru cel mic pentru a-și descoperi posibile hobby-uri. Din această perspectivă, articolele sportive (biciclete, mingi, seturi de tenis), instrumentele muzicale și cărțile sunt variante pe care fiecare copilul ar trebui să le aibă la îndemână.

Jocurile care pot fi jucate cu părinții, frații, prietenii și familia încurajează dezvoltarea abilităților sociale și încurajează conectarea cu ceilalți. Cărțile și muzica pot face învățarea mai ușoară și mai distractivă.

 

Indiferent de vârsta copilului tău, la bekid.ro găsești jucăriile potrivite pentru orice vârstă!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul