Criteriul National

„Făgădău, Făgădău, alt primar în locul tău!” – biiiip – Ai vată de zahăr ars în urechi?

ianuarie 05
12:32 2016

 

imagine_articol_1

Constănţenii din păcate se mulțumesc cu mult prea puţin. Tărâmul cultural a fost deşertificat, parcurile au fost betonate, transportul în comun electrificat nepoluant distrus complet şi cetăţenii oraşului din păcate se mulțumesc cu statul la coadă la supermarket şi privitul la televizor. Singurul moment în întreg anul 2015 când în sfârşit a noastră comunitate s-a făcut auzită a fost momentul Colectiv. Chinurile groaznice în care au murit cei 63 de tineri a atins profund conştiinta tuturor românilor provocând o mare durere. Acest fapt i-a făcut pe aproape 7 000 de constănţeni să iasă în stradă la o săptămană de la tragedia din clubul bucureştean. Dacă în primele zile de la tragedia Colectiv întreg guvernul şi-a dat demisia, Primarul Piedone a fost încătuşat, întreaga conducere ISU a fost demisă, patronii clubului de asemenea încătuşaţi – ehei aflaţi că in Constanţa NIMENI NU SI-A DAT DEMISIA SAU A FOST INCATUSAT dupa ce trei tinere au fost arse de vii pe 5 aprilie 2014 în Constanţa în mansarda restaurantului Beirut.

La protestele Colectiv mii de oameni au scandat ,,Făgădău, Făgădău, alt primar in locul tău!” şi au afisat un banner cu demisia acestuia. Eheee ce surpriză! nici până în clipa de faţă nu există un mesaj oficial măcar de condoleanţe din partea administraţiei constănţene faţă de cele două tragedii. Dacă interimarul Făgădău nu a auzit miile de oameni cerându-i demisia (iată înregistrarea aici) asta ne face să ne gândim că ori şi-a băgat în urechi vată de zahăr ars în loc de vată medicinală după duş, ori are șoriciul puţin mai gros decât pielea de elefant. O altă explicaţie logică care să justifice lipsa de conştiinţă din partea Administraţiei faţă de cele două mari tragedii nu găsim.

Vă mai recomandăm:

Povestea lui decebal sau cum sa ajungi din lingău un hardau ambulant

Pentru patrioții constănţeni parcul betonăm copaci noi vă plantăm de 1 dec o şaorma ca n istorie

Politicienii constănţeni sunt asemenea unor găuri negre pentru economie și cultură

Protest la ședința de consiliu local al municipiului Constanța – Radio România Actualități

2

 

 

 

beirut_20105100

 

 

Mazare-si-Fagadau

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo