Criteriul National

„Făgădău, Făgădău, alt primar în locul tău!” – biiiip – Ai vată de zahăr ars în urechi?

ianuarie 05
12:32 2016

 

imagine_articol_1

Constănţenii din păcate se mulțumesc cu mult prea puţin. Tărâmul cultural a fost deşertificat, parcurile au fost betonate, transportul în comun electrificat nepoluant distrus complet şi cetăţenii oraşului din păcate se mulțumesc cu statul la coadă la supermarket şi privitul la televizor. Singurul moment în întreg anul 2015 când în sfârşit a noastră comunitate s-a făcut auzită a fost momentul Colectiv. Chinurile groaznice în care au murit cei 63 de tineri a atins profund conştiinta tuturor românilor provocând o mare durere. Acest fapt i-a făcut pe aproape 7 000 de constănţeni să iasă în stradă la o săptămană de la tragedia din clubul bucureştean. Dacă în primele zile de la tragedia Colectiv întreg guvernul şi-a dat demisia, Primarul Piedone a fost încătuşat, întreaga conducere ISU a fost demisă, patronii clubului de asemenea încătuşaţi – ehei aflaţi că in Constanţa NIMENI NU SI-A DAT DEMISIA SAU A FOST INCATUSAT dupa ce trei tinere au fost arse de vii pe 5 aprilie 2014 în Constanţa în mansarda restaurantului Beirut.

La protestele Colectiv mii de oameni au scandat ,,Făgădău, Făgădău, alt primar in locul tău!” şi au afisat un banner cu demisia acestuia. Eheee ce surpriză! nici până în clipa de faţă nu există un mesaj oficial măcar de condoleanţe din partea administraţiei constănţene faţă de cele două tragedii. Dacă interimarul Făgădău nu a auzit miile de oameni cerându-i demisia (iată înregistrarea aici) asta ne face să ne gândim că ori şi-a băgat în urechi vată de zahăr ars în loc de vată medicinală după duş, ori are șoriciul puţin mai gros decât pielea de elefant. O altă explicaţie logică care să justifice lipsa de conştiinţă din partea Administraţiei faţă de cele două mari tragedii nu găsim.

Vă mai recomandăm:

Povestea lui decebal sau cum sa ajungi din lingău un hardau ambulant

Pentru patrioții constănţeni parcul betonăm copaci noi vă plantăm de 1 dec o şaorma ca n istorie

Politicienii constănţeni sunt asemenea unor găuri negre pentru economie și cultură

Protest la ședința de consiliu local al municipiului Constanța – Radio România Actualități

2

 

 

 

beirut_20105100

 

 

Mazare-si-Fagadau

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul