Criteriul National

Falsa agendă publică a Guvernului

Falsa agendă publică a Guvernului
ianuarie 31
07:29 2017

grindeanu-si-dragnea

Grațierea și amnistia au pus pe jar populația. Chiar și pe o parte dintre cei care în 11 decembrie 2016 au votat ca PSD să ajungă la guvernare.

De ce?

Pentru că pe parcursul anului trecut și în perioada campaniei electorale, social-democrații le-au arătat cetățenilor un altfel de program. O altă agendă publică, având alte priorități

Cine nu ne crede, este invitat să intre pe siteul oficial al Partidului Social Democrat. Acolo vor găsi alte principii privind guvernarea și un alt program față de cel aplicat în aceste zile de Guvernul României condus de social-democratul Sorin Grindeanu. Și din umbră, de Liviu Dragnea.

Acolo agenda publică era alta. Educație, sănătate, apărare națională, locuri de muncă, creștere economică în corelație cu creșterea nivelului de trai.

În realitate, după înscăunare, agenda publică a devenit alta. Prioritate au avut pensionarii și bugetarii. Cu sacrificarea drastică a bugetelor mai multor ministere printre care se numără și cel al Culturii și Cultelor.

Să construim noi spitale? Nici nu poate fi vorba. Să facem autostrada Comarnic-Brașov? Nu! Să investim în Educație? Nu se poate! Să ajutăm cultura și patrimoniul național? Nu!

Dar ce?

Să grațiem condamnații penal, pușcăriașii recidiviști și să amnistiem abuzul în serviciu. Asta se poate!

În acest timp, cetățenii României se întreabă care este agenda publică a PSD? Aceea de anul trecut și din campanie? Sau asta fluturată braț la braț de Sorin Grindeanu, Florin Iordache și Liviu Dragnea?

Ce nu înțeleg alegătorii este că în politică niciodată agenda publică a aleșilor nu va coincide cu agenda publică a națiunii. Că una se prezintă în campanie și alta se va face în realitate.

De ce?

Pentru că agenda publică reală a unui guvern politic este făcută de cei care au ajutat crearea acestui guvern. Adică de oamenii puternici, cu bani mulți, care au susținut financiar campaniile electorale din iunie 2016 și noiembrie 2016. Mai bine spus pre-campaniile, derulate cu o lună-două înainte, unde s-au pompat foarte mulți bani pe publicitate și imagine favorabilă clasei politice. Pentru că în campanie nu a mai fost voie, banii negri au fost aruncați pe piața electorală cu mult înainte.

Oamenii ăștia au nevoie de altceva.

De exemplu, PSD a beneficiat de întregul sistem logistic de mediatizare de la Antena 3 și România TV. Credeți că pe Dan Voiculescu și pe Sebastian Ghiță îi interesează agenda publică a săracilor României? A clasei medii? A celor mulți proști? Nicidecum. Cei doi au probleme cu justiția și trebuie rezolvate.

Iar PSD le este dator. De aceea, Grindeanu și ai lui trebuie să dea ordonanța privind grațierea sau să își asume răspunderea pentru grațiere în fața Parlamentului, unde alianța PSD+ALDE are majoritate confortabilă. Așa că prioritară pe agenda publică este grațierea.

Apoi Liviu Dragnea, șeful PSD, și mulți alți social-democrați au o problemă: dosarele de la DNA sau din instanță pentru abuz în serviciu. De aceea, agenda publică trebuie schimbată de Grindeanu în colaborare cu Florin Iordache, Ministrul Justiției. Dezincriminăm abuzul în serviciu unde prejudiciul este sub 200.000 de lei!

Adică, după ce această dezincriminare va fi bătută în cuie, orice primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte de Consiliu Județean, orice ministru și orice parlamentar, va avea voie să facă prejudicii de 199.999 lei, fără să stea o zi în pușcărie.

Ia înmulțiți numărul tuturor acestor aleși cu suma de 199.999 lei și vedeți câte zeci de milioane de lei ar urma să dispară din bugetul României.

dragnea-si-grindeanu-460x272

Asta este agenda publică a Guvernului. Voi, cei care ați votat, nu sunteți importanți decât atunci când protestați. În număr cât mai mare. Ca să vă promită că vă măresc pensiile cu 100 de lei, să dea gratuitate la studenți la transportul cu trenul începând cu 1 februarie și să spună că, de la 1 iulie, bugetarii vor primi obligatoriu tichetul de vacanță.

Doar așa vă pot dezbina. Reușesc? Depinde numai de VOI!

 

Sursa foto http://www.kmkz.ro/

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo