Criteriul National

Familia IRIMIA – povestea lor…

Familia IRIMIA – povestea lor…
martie 11
21:13 2016

Familia IRIMIA – povestea lor…

DSC_0084  DSC_0086

Dacă ar fi să faci o fotografie familiei Irimia, ai zice că arată la fel ca orice altă familie: tata Grigore, mama Nicoleta, fiica Alina, 9 ani, cât și fiul Pavel, 8 ani….toți aparent bine.Dar dacă e să te uiți cu atenție și să observe dincolo de zâmbetele din fotografii vei descoperi o poveste total diferită…

Alina este o fetiță foarte timidă , chiar timorată, care nu socializează ușor cu alți copii de vârsta ei. Este profund afectată emoțional.

Pavel este hiper-activ, mereu în căutare să facă altceva, să fie altundeva. El  are probleme de relaționare cu alți copii de vârsta lui.

Mama are probleme mentale și emoționale grave, fiind pusă sub obsevație medicală și sub tratament.

AL-6th B-DAY SMILE_'12   AL +CAKE

Situația medicală a mamei se rezolvă cu medicație, însă provocările social-emoționale ale Alinei și a lui Pavel au nevoie de timp, răbdare și grijă continuă….lucruri de care nu ducem lipsă la ACT.

fc787f5fd3e46e5e9b617c2d52e543ba

În plus,toți duc povara unei boli teribile, ca o bombă cu ceas, infecția HIV. Mama a fost infectată în spital când era copil, iar Alina și Pavel, copii ei, au preluat virusul de la mamă pe durata sarcinii.

Tatal, pare la suprafață a fi cel sănătos, fără probleme, însă el e cel care trebuie să ducă greul deoarece trebuie să poarte de grijă, de familia sa care este de cele mai multe ori bolnavă, fie fizic, fie emoțional…iar toate aceste griji și stress-ul care vine cu el i se citesc pe chip.

 

Cu o monitorizare atentă, cei trei membri ai familiei infectați cu HIV pot trăi o viață decentă, în limite normale. Stress-ul tatălui este de asemenea monitorizat și acesta este sprijinit prin întâlnirile regulate, individuale cu un psiholog, ocazii prin care capul familiei- domnul Grigore poate să își descarce sufletul și să ceară sfaturi.

Și cum necazurile nu vin niciodată singure…problemele cu care astfel de familii se confruntă sunt multiple…Tocmai, de aceea este nevoie ca ACT să ofere soluții multiple. Problemele de sănătate ale familiei sunt înrăutățite de condițiile lor de trai. Alina și Pavel împreună cu părinții trăiesc cu chirie, într-o locuință precară, cu condiții tipice de țară cu toaleta și robinetul afară. Locuiesc aproape de Dunăre, motiv pentru care locuința lor este adesea invadată de rozătoare. Satul este plin de praf vara, înghețat și răscolit de vânturi iarna și plin de noroi în restul timpului. Fără muncă, nicio șansă de viitor mai bun, foarte puține speranțe când i-am cunoscut noi.

Apoi în 2010 a sosit ACT….și viețile lor s-au schimbat. Facem tot ce putem să-i încurajăm și să le redăm speranța. Astfel:

La un nivel PRACTIC prin donații de materiale educaționale, includem aici încălțăminte și haine de iarnă, sprijin de urgeță medico-social prin transfer la spital pentru tratamente, alimente și combustibil de iarnă, vizite sociale pentru a asigura o clară monitorizare a situației medicale cât mai ales emoționale oferite familiei.

La un nivel EMOȚIONAL oferim consiliere individuală atât copiilor cat si parintilor, zâmbete pentru Pavel și Alina prin excursii la mare și petreceri festive la aniversări și sărbători legale.

NISTOREANU iON Ne dorim insa să facem mai mult…ne dorim să le putem oferi șansa la o viață normală și independentă.

Cu vechea zicală în minte „Dă-i omului un peste și îl hrănești pentru o zi, învată-l să pescuiască și îl vei hrăni toată viața” ne dorim să implementăm proiecte care au ca scop să ofere familiei o șansă la independență, acestea sunt:

1)Proiectul de responsabilizare-prin care se oferă familiilor capre, un incubator de ouă și răsaduri de legume

2)Sera familială-prin care se oferă familliilor solarii de 80-100 mp, împreună cu sistemele de irigații și încălzire.

Dacă am putea include  familia Irimia pe lista beneficiarilor la aceste proiecte, Alina și Pavel ar avea hrană sănătoasă oferită de la părinții lor. Un solar mai mare de 100 mp ar putea să le ofere șansa la o mică afacere de familie.

Finanțarea este singurul obstacol. Puteți să ne sprijiniți proiectele și să oferiți familiei  acesteia cât și Alinei și lui Pavel șansa la o viață mai bună.

 

Sursa document :Marius Adrian Hrituleac

Sursa foto : www.asociatiacopiiituturor.ro, Elena Mușat

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte tuturor celor implicați în acest proiect caritabil și totodată va asigura din punct de vedere mediatic popularizarea acestui eveniment caritabil!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro