Criteriul National

Familia IRIMIA – povestea lor…

Familia IRIMIA – povestea lor…
martie 11
21:13 2016

Familia IRIMIA – povestea lor…

DSC_0084  DSC_0086

Dacă ar fi să faci o fotografie familiei Irimia, ai zice că arată la fel ca orice altă familie: tata Grigore, mama Nicoleta, fiica Alina, 9 ani, cât și fiul Pavel, 8 ani….toți aparent bine.Dar dacă e să te uiți cu atenție și să observe dincolo de zâmbetele din fotografii vei descoperi o poveste total diferită…

Alina este o fetiță foarte timidă , chiar timorată, care nu socializează ușor cu alți copii de vârsta ei. Este profund afectată emoțional.

Pavel este hiper-activ, mereu în căutare să facă altceva, să fie altundeva. El  are probleme de relaționare cu alți copii de vârsta lui.

Mama are probleme mentale și emoționale grave, fiind pusă sub obsevație medicală și sub tratament.

AL-6th B-DAY SMILE_'12   AL +CAKE

Situația medicală a mamei se rezolvă cu medicație, însă provocările social-emoționale ale Alinei și a lui Pavel au nevoie de timp, răbdare și grijă continuă….lucruri de care nu ducem lipsă la ACT.

fc787f5fd3e46e5e9b617c2d52e543ba

În plus,toți duc povara unei boli teribile, ca o bombă cu ceas, infecția HIV. Mama a fost infectată în spital când era copil, iar Alina și Pavel, copii ei, au preluat virusul de la mamă pe durata sarcinii.

Tatal, pare la suprafață a fi cel sănătos, fără probleme, însă el e cel care trebuie să ducă greul deoarece trebuie să poarte de grijă, de familia sa care este de cele mai multe ori bolnavă, fie fizic, fie emoțional…iar toate aceste griji și stress-ul care vine cu el i se citesc pe chip.

 

Cu o monitorizare atentă, cei trei membri ai familiei infectați cu HIV pot trăi o viață decentă, în limite normale. Stress-ul tatălui este de asemenea monitorizat și acesta este sprijinit prin întâlnirile regulate, individuale cu un psiholog, ocazii prin care capul familiei- domnul Grigore poate să își descarce sufletul și să ceară sfaturi.

Și cum necazurile nu vin niciodată singure…problemele cu care astfel de familii se confruntă sunt multiple…Tocmai, de aceea este nevoie ca ACT să ofere soluții multiple. Problemele de sănătate ale familiei sunt înrăutățite de condițiile lor de trai. Alina și Pavel împreună cu părinții trăiesc cu chirie, într-o locuință precară, cu condiții tipice de țară cu toaleta și robinetul afară. Locuiesc aproape de Dunăre, motiv pentru care locuința lor este adesea invadată de rozătoare. Satul este plin de praf vara, înghețat și răscolit de vânturi iarna și plin de noroi în restul timpului. Fără muncă, nicio șansă de viitor mai bun, foarte puține speranțe când i-am cunoscut noi.

Apoi în 2010 a sosit ACT….și viețile lor s-au schimbat. Facem tot ce putem să-i încurajăm și să le redăm speranța. Astfel:

La un nivel PRACTIC prin donații de materiale educaționale, includem aici încălțăminte și haine de iarnă, sprijin de urgeță medico-social prin transfer la spital pentru tratamente, alimente și combustibil de iarnă, vizite sociale pentru a asigura o clară monitorizare a situației medicale cât mai ales emoționale oferite familiei.

La un nivel EMOȚIONAL oferim consiliere individuală atât copiilor cat si parintilor, zâmbete pentru Pavel și Alina prin excursii la mare și petreceri festive la aniversări și sărbători legale.

NISTOREANU iON Ne dorim insa să facem mai mult…ne dorim să le putem oferi șansa la o viață normală și independentă.

Cu vechea zicală în minte „Dă-i omului un peste și îl hrănești pentru o zi, învată-l să pescuiască și îl vei hrăni toată viața” ne dorim să implementăm proiecte care au ca scop să ofere familiei o șansă la independență, acestea sunt:

1)Proiectul de responsabilizare-prin care se oferă familiilor capre, un incubator de ouă și răsaduri de legume

2)Sera familială-prin care se oferă familliilor solarii de 80-100 mp, împreună cu sistemele de irigații și încălzire.

Dacă am putea include  familia Irimia pe lista beneficiarilor la aceste proiecte, Alina și Pavel ar avea hrană sănătoasă oferită de la părinții lor. Un solar mai mare de 100 mp ar putea să le ofere șansa la o mică afacere de familie.

Finanțarea este singurul obstacol. Puteți să ne sprijiniți proiectele și să oferiți familiei  acesteia cât și Alinei și lui Pavel șansa la o viață mai bună.

 

Sursa document :Marius Adrian Hrituleac

Sursa foto : www.asociatiacopiiituturor.ro, Elena Mușat

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte tuturor celor implicați în acest proiect caritabil și totodată va asigura din punct de vedere mediatic popularizarea acestui eveniment caritabil!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul