Criteriul National

FAPTE, NU VORBE- PAMFLET

FAPTE, NU VORBE-  PAMFLET
mai 08
22:20 2020

received_256393389048902

Sfântul Evanghelist Ioan zice : „Fiilor, să nu iubim cu cuvântul, nici cu limba, ci cu fapta”. Dar câţi creştini cunosc aceste cuvinte, dar mai ales câţi guvernanţi, ţinând cont că ei, cei dintâi, ar trebui să facă, să înfăptuiască, să fie în slujba celor care le-a acordat încrederea?!
Aşadar, « Fapte, nu vorbe », sună preceptul biblic, dar se pare că, cel puţin deocamdată, pretendenţii noştri la un fotoliu cât mai călduţ rămân doar la stadiul de vorbe. Parole, parole…
Construiesc spitale, catedrale, autostrăzi doar pe « cârtie », că, deh, este mai uşor să propună un studiu de fezabilitate care, pe deasupra, durează şi costă al dracului. Se cunoaşte deja faptul că de cele mai multe ori totul ţine doar până ce « catindatul se alege » şi îşi încasează comisionul, lucrarea în sine rămânând la stadiul de proiect, precum am văzut de-a lungul a 30 de ani de originală democraţie.
Eu cred că ar trebui încă din campania electorală să fie creditaţi cu opţiunea de vot a cetăţenilor numai acei candidaţi care deja au construit ceva, iar nu cei care promit marea cu sarea. De ce? Pentru că e uşor, foarte uşor să dai din gură şi să te baţi cu pumnul în piept că vei face şi vei drege. Treci la fapte, nenicule, şi atunci să te vedem, că de vorbe-n vânt ne-am săturat, zău aşa!
Pentru că, în timp, a devenit o certitudine prăpastia dintre vorba şi fapta candidaţilor, precum şi aceea că ei mizează, în general, de fiecare dată, pe credulitatea electorilor care se lasă uşor păcăliţi şi uită foarte repede, creditând când pe unul, când pe altul, după cum bate vântul şi mai ales în funcţie de promisiuni şi… pomeni electorale (un mic, o bere, o sticlă de ulei, un Kg de zahăr etc.).
Că promisiunile din campanie nu vor fi onorate în vecii vecilor, este un lucru cât se poate de limpede, dar cine îşi bate capul să despice firul în patru, dar mai ales cine îi trage la răspundere de vreme ce odată ajunşi la ciolan fac legea şi sunt mai presus de lege?
Poate numai câte un cârcotaş răzleţ asemenea celui pe care îl citiţi acum (oare?) se amăgeşte că va îndrepta ceva punându-şi condeiul la treabă, dar cine mai pierde vremea astăzi cu cititul? Să fim serioşi! Lumea este mult prea grăbită, şi apoi sunt lucruri mult mai importante de făcut, precum devalizarea unei bănci, falimentul unei întreprinderi, spargerea unui bancomat etc.
Vă uimeşte această radicală părere? Vă cred. Nu e uşor de rumegat. Dar într-o lume în care domneşte capitalismul sălbatic, iar banul dictează, nu trebuie să ne mai surprindă nimic, mai ales că modul de operare în cazul spargerii unui bancomat, de exemplu, este difuzat la ore de maximă audienţă pe toate canalele media (doar e libertate de expresie, nu?!) pentru a da idei, dar mai ales pentru a instrui eventualii aspiranţi la asemenea nobilă preocupare (sic!).
Orice comentariu cred că-i de prisos.

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul