Criteriul National

Fără Mazăre, dar cu pachete de Paști!!!

Fără Mazăre, dar cu pachete de Paști!!!
aprilie 08
07:04 2015

Îndepărtarea primarului Radu Mazăre de la conducerea administrației locale constănțene, a lăsat un loc vacant și dispute în interioarul partidului. Totuși, cel mai arzător punct pe ordinea de zi a PSD-iștilor, l-a reprezentat distribuirea pachetelor cu alimente pentru pensionarii cu venituri mici.

De îndată ce ”Tata” Mazăre a fost scos din joc, urmașii lui în Primăria Constanța, s-au văzut nevoiți să continue distribuirea pachetelor cu alimente pentru cei cu pensii mici. Un astfel de segment destul de numeros din electorat trebuie ținut aproape de partidul care, prin Radu Mazăre, și acum prin Decebal Făgădău ”sunt alături de popor”. Acesta a fost și motivul pentru care ieri, reprezentanții Consiliului Local Constanța s-au întrunit spre a decide cine va lua frâiele administrației locale în perioada arestării preventive a lui Radu Ștefan Mazăre. Din cei 25 de consilieri, 24 au votat pentru numirea lui Decebal Făgădău. „Delegarea mea va fi pentru o perioadă incertă. Nu mi-aș fi dorit să fiu în această situație. S-a ajuns la un blocaj în administrație, iar alegerea mea vine să repună pe un făgaș normal activitatea din Primăria Constanța. Când va înceta mandatul de arestare pe numele primarului Radu Mazăre, el își va relua atribuțiile de drept“, a opinat noul primar, fost viceprimar până mai ieri. Prima acțiune întreprinsă de acesta, a fost să anunțe sus și tare că se va relua distribuirea de pachete pentru nevoiași.  „Voi semna astăzi (ieri – n.r.) documentația pentru ca vârstnicii cu venituri mici să poată primi alimentele pe care le așteptau înainte de Paște. Dacă se poate, vreau să se distribuie de azi (ieri – n.r.). Dacă nu, de mâine (astăzi – n.r.) și vom sta peste program pentru a recupera zilele pierdute“, a subliniat Făgădău.Astfel pensionarii cu venituri sub 1000 lei, cei fără venituri și persoanele cu handicap vor putea să beneficieze si acum, în preajma Paștelui de ajutorul municipalității. Conform cu ce a declarat primarul interimar, până sâmbătă inclusiv se vor distribui pachetele, pentru ca toată lumea să poată primi. Iulia Zaharinciuc, șeful Serviciului Achiziţie şi Distribuţie Ajutoare din cadrul Primăriei Constanţa a declarat că s-au remediat problemele referitoare la distribuție. „Contractul a fost semnat, iar începând de mâine (astăzi- n.r.) până sâmbătă, inclusiv, alimentele vor fi distribuite în intervalul orar 8.00 – 18.00. Am prelungit programul de lucru pentru ca toți beneficiarii pachetelor să aibă timp să le ridice“, a spus aceasta.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo