Criteriul National

Fatade ventilate Equitone

Fatade ventilate Equitone
noiembrie 29
21:49 2019

Atractivitatea orasului depinde de dezvoltarea rapida a tehnologiilor moderne de constructie, care iti permit sa transpui in realitate cele mai indraznete idei. Fatadele colorate sau, invers, in culori neutre, dau un aspect elegant intregului oras in ansamblu. Peretii cu fatada ventilata eleganta vor ajuta la imbunatatirea aspectului cladirilor. Fatadele ventilate nu numai ca ofera cladirilor o imagine vie si uimitoare, ci, de asemenea, ascund multe defecte semnificative care apar in timpul procesului de constructie sau dupa un timp considerabil de functionare.

Ce este o fatada ventilata?

Placarea exterioara a cladirilor joaca un rol decisiv in arhitectura moderna si in evaluarea peisajului urban. De asemenea, indeplineste o functie importanta de protejare a structurilor impotriva influentelor negative ale mediului. In special, suprafetele exterioare ale cladirilor sunt supuse la numeroase socuri mecanice, chimice, termice, higrometrice (umiditatea aerului) si antropice. O fatada ventilata este o metoda de placare a cladirii. Fatada ventilata este atasata la peretele extern de sustinere a structurii, folosind profile si suruburi speciale. Designul fatadei ventilate in sine consta din mai multe straturi, intre ele fiind prevazut un spatiu mic de aer. Ofera schimb de aer si protejeaza peretii de acumularea de umiditate.

Caracteristici de proiectare

Caracteristicile de proiectare ale fatadei Equitone sunt urmatoarele:

  • material protector si decorativ;
  • cadru cu elemente de fixare (subsistem pentru fatada ventilata);
  • strat izolant;
  • decalajul de ventilatie este chiar spatiul aerian.

 

Stratul izolant este format din caldura, aburi sau materiale de impermeabilizare (pot fi combinate). Este atasat direct la pereti cu suruburi mecanice, deoarece lipiciul de constructie nu poate asigura o aderenta buna pe suprafetele neuniforme. Acoperirea de izolare este formata din fibre minerale, spuma de polistiren sau spuma poliuretanica. Alegerea materialului de izolare depinde de urmatoarele cerinte operationale:

  • izolare termica;
  • etansare la apa;
  • rezistenta la foc;
  • izolare fonica.

Spatiul de aer dintre izolatie si placare exterioara

Spatiul de aer dintre izolatie si placare exterioara trebuie dimensionat pentru a asigura o circulatie eficienta a aerului. De obicei, grosimea este de la 40 la 100 mm. Pentru a asigura o buna trecere a aerului in interiorul golului, trebuie instalate gauri de ventilatie cu grile de protectie in partea inferioara si superioara, astfel incat obiectele straine sa nu poata intra in structura.

Cadrul (subsistemul) de montare

Cadrul de montare  consta, de regula, din elemente din aluminiu extrudat: brackets, rafturi, bare transversale, suruburi de ancorare si nituri. Pe langa conexiunea puternica a tuturor straturilor, cadrul indeplineste functia de transfer al greutatii placilor pe peretii cladirii si previne vibratiile.

Fatada ventilata – materiale

Fatada ventilata poate fi realizata din mai multe tipuri de materiale, si anume:

  • Fatada ventilata din portelan. Tigla de portelan este un material artificial obtinut prin presarea unui amestec special si arderea ulterioara. Fatada ventilata din portelan este rezistenta, puternica si constanta impotriva diferentei de temperatura. Fatadele din gresie din portelan sunt excelente pentru cladiri rezidentiale, cadiri de birouri si cladiri industriale.
  • Fatada ventilata din fibrociment. Este un material ecologic din mortar de ciment, care intareste fibrele si umpluturile minerale. Are o izolatie fonica si termica buna, si, este o optiune bugetara.

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei