Criteriul National

FAZ: După o iarnă grea, dorința de a fi vaccinat va crește – Coronavirus

FAZ: După o iarnă grea, dorința de a fi vaccinat va crește – Coronavirus
noiembrie 24
05:55 2020
În lupta pentru un viitor vaccin împotriva coronavirusului, guvernul federal sprijină și producătorul IDT Biologika din landul german Saxonia-Anhalt. Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn (CDU – Uniunea Creștin-Democrată), a făcut publică luni, în timpul unei vizite în orașul Dessau-Roßlau, achiziționarea planificată a cinci milioane de doze de vaccin. Pentru a sprijini dezvoltarea capacităților de producție, guvernul federal plătește în avans 30 de milioane de euro din prețul de achiziție, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Rador.

Jens Spahn a subliniat că un total de trei companii germane – BioNTech, CureVac și IDT Biologika – dezvoltă în prezent vaccinuri promițătoare. Având în vedere mai ales restricțiile actuale, este important să avem perspectivă și încredere în ceea ce privește vaccinurile, ele fiind cheia ieșirii din pandemie. Virusul obligă individul să renunțe pentru o vreme la anumite libertăți, tocmai pentru a păstra și recâștiga, per ansamblu, libertatea și sănătatea.

După aprobarea în Europa a primului vaccin împotriva coronavirusului, cel mai devreme la sfârșitul acestui an, Spahn se așteaptă în Germania la o dorință tot mai mare a oamenilor de a se vaccina. „Sunt convins că la capătul acestei ierni dure și dificile din cauza pandemiei, dorința de a ne vaccina va crește”, a afirmat ministrul Jens Spahn la Dessau.

Potrivit lui Spahn, există „motive întemeiate” pentru a presupune că un vaccin împotriva coronavirusului va fi disponibil cel târziu la începutul anului viitor. Poate că vaccinarea ar putea începe totuși la sfârșitul acestui an, a mai adăugat ministrul german al Sănătății. Acum se lucrează la construirea unor structuri necesare campaniei de vaccinare, fapt care se realizează în cooperare cu guvernul federal, statele federale și cu sectorul medical. „Vrem să fim pregătiți”, afirmă ministrul.

Într-un sondaj Forsa publicat în urmă cu aproape două săptămâni, 40% dintre cei intervievați au declarat că vor să fie vaccinați împotriva COVID-19 cât mai curând posibil. Jumătate dintre respondenți mai degrabă ar mai aștepta, iar 9% dintre cei chestionați refuză vaccinul.

Spre deosebire de BioNTech, IDT Biologika lucrează la un așa-numit vaccin vector dezvoltat pe baza unui vaccin împotriva variolei, alcătuit acum câteva decenii. În principiu, virușii deja cunoscuți și inofensivi servesc drept punct de plecare. Cercetătorii folosesc ingineria genetică pentru a înlocui proteinele de suprafață cu proteine Sars-CoV-2, astfel încât să simuleze în sistemul imunitar o infecție cu noul coronavirus. Acest lucru ar trebui să permită organismului să dezvolte protecție imunitară.

Din momentul în care toate studiile clinice vor fi finalizate, compania IDT Biologika se așteaptă ca vaccinul să fie aprobat până la finalul anului 2021. Guvernul federal a semnat un contract cu această companie pentru achiziționarea a cel puțin cinci milioane de doze de vaccin și a plătit deja 30 de milioane de euro din prețul de achiziție pentru investiții în capacități de producție.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul