Criteriul National

Federația Rusă ar putea să fie exclusă de la viitoarele Jocuri Olimpice

Federația Rusă ar putea să fie exclusă de la viitoarele Jocuri Olimpice
mai 13
19:23 2016

Treizeci și trei medalii, dintre care treisprezece medalii de aur  au permis sportivilor ruși să fie în prim-planul podiumului Olimpiadei de la Soci din 2014. Fostul director al laboratorului anti-doping din Moscova vine cu o dezvăluire uluitoare care are forța de a păta palmaresul amintit.

dopaj

Exilat în Los Angeles , oficialul a descris un sistem de dopaj vast . O mărturie ce a fost etichetată ca fiind ” jenantă” , a cunoscutului Yann Bouchez jurnalist sportiv al prestigioasei publicații Le Monde. Dar numai CIO (Comitetul Olimpic Internațional ) poate decide excluderea pe scară largă „, pe întreg teritoriul Rusiei pentru  Jocurile Olimpice  care va avea loc la Rio între 5-21 august.

 

Istoric

Fostul șef al laboratorului anti – doping la Moscova , Grigori Rodchenkov  a declarat pentru New York Times că sportivii ruși au primit un adevărat sistem de dopaj supravegheat de Ministerul Sportului din țară , în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci ,din 2014. Kremlinul prin vocea purtătorului său de cuvânt , imediat a negat  ” acuzațiile complet nefondate” . ” Se arată ca sunt bârfele unui dezertor „, a spus el presei .

Într-un  articol publicat joi 12 mai, domnul Rodchenkov spune că a dezvoltat un cocktail prin combinarea a trei steroizi anabolizanți ce amestecați cu alcool reduce timpul în care acestea pot fi detectate . Substanța ar fi fost distribuită la zeci de sportivi „, dintre care cinci sunt medaliați olimpici „.

„Am fost foarte bine echipați , am știut ce trebuie să facem și noi am fost pe deplin pregătiți pentru Soci ca niciodată înainte . Acesta a funcționat asemeni unui ceas elvețian . „

La rândul său, Serviciile Secrete ar di intervenit pentru a schimba probele de urină . Potrivit lui Rodchenkov , au înlocuit , cu ajutorul lui, cele luate după concursurile de către altele ” curate” cu câteva luni înainte , pentru a evita ca și sportivii ruși  să fi declarați pozitiv . Tot ul s-ar fi petrecut în timpul nopții.

Pentru a susține aceste afirmații, domnul Rodchenkov a furnizat date și schimburi de e-mailuri cu publicația americană New York Times, cât și cu Ministerul Sportului, în care sunt menționate numele sportivilor care au beneficiat de acest program. El a oferit, de asemenea, o fotografie care arată o mică trapă în laboratorul anti-doping din Soci, utilizată de către serviciile secrete în momentul în care mostrele erau pregătite pentru a fi schimbate. Fostul șef al laboratorului de dopaj din Moscova, a explicat în cele din urmă  faptul că aprimea zilnic o listă oficială din partea unui reprezentant al ministerului de sport cu sportivii ale căror probe trebuiau  să fie schimbate.

WADA mulls scrapping B samples in doping test change

Rusia a terminat pe primul loc în clasamentul pe medalii de la Soci, cu treizeci și trei de medalii, dintre care treisprezece titluri olimpice. Domnul Rodchenkov a fost forțat să demisioneze la sfârșitul anului 2015, după începerea scandalului în care Rusia și-ar putea priva participarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Temându-se pentru viața sa, el s-a mutat în Statele Unite în cursul acestui an-2016.

Reacții

Comitetul Internațional Olimpic ( CIO ) a răspuns la aceste dezvăluiri prin exprimarea ” îngrijorării” și a cerut Agenției Mondiale Anti – Doping ( WADA ) sprijinul pentru a ” investiga imediat „

” În funcție de concluziile WADA , CIO nu va ezita să acționeze în conformitate cu toleranța față de zero pentru dopaj și de a apăra sportivii curați „, se arată în acea declarație oficială dată imediat publicității .

Ministrul rus al Sportului Vitaly Mutko , a descris ca fiind ” absurdă ” informația . ” Cred că băieții (acuzați de către New York Times ) sunt sportivi de excepție . Acuzațiile împotriva lor sunt lipsite de fundament . Vom analiza acest articol și o să decidem modul în care vom reacționa „, a spus el , potrivit agenției de știri rus TASS.

Aceste acuzații sporesc deoarece au avut ecou și acelea realizate de către Vitali Stepanov , fostul supervizor al luptei împotriva dopajului din cadrul Federației ruse , care a provocat scandalul ce a zguduit lumea atletismului din Rusia , în luna noiembrie 2015. El a declarat săptămâna trecută la postul american de televiziune CBS ,că  pe baza unor conversații cu domnul Rodchenkov  ” patru campioni olimpici de la Soci, din Rusia s-ar fi dopat . „

Sursa foto mesaj.mdwww.prosport.ro

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro