Criteriul National

Festivalul International George Enescu se organizeaza si in anul 2015!

iulie 19
07:27 2015

 

 Festivalul International George Enescu se organizeaza din nou in Bucuresti anul acesta in perioada 30 august – 20 septembrie, ocazia in care se vor afla in oras aproximativ 2.500 de artisti straini si 500 de artisti romani.

festival-george-enescu

In plus, Concursul International George Enescu va fi organizat de sine statator, alternativ fata de Festival, urmatoarea editie urmand sa aiba loc intre 3 si 25 septembrie 2016, la Ateneul Roman si la Universitatea de Muzica din Bucuresti.

Festivalul se va desfasura la Sala Palatului si Ateneul Român din Bucuresti, care vor gazdui 58 de concerte in sali, dar vor fi si multe alte evenimente in aer liber, in cadrul ”Pietei Festivalului”.

Totodata, editia 2015 a Festivalului Enescu aduce in premiera la Bucuresti, dupa 15 ani de discutii, Orchestra Filarmonicii din Berlin va urca pe scena Salii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle.

O orchestra americana de prestigiu vine si ea in premiera in Festival – San Francisco Symphony – si va interpreta si o lucrare de George Enescu.

george-enescu

Printre solistii editiei 2015 se numara:  Arcadi Volodos, violonista Anne-Sophie Mutter, pianistii Fazıl Say, legendarul Murray Perahia, Yfrem Bronfman, Andras Schiff, Pierre Laurent Aimard, precum si cunoscuta pianista Maria João Pires, Renaud, Gautier Capuçon si Dadvid Garrett.

In deschidere veti putea merge la un concert extraordinar care va fi sustinut la Ateneul Roman de trei dintre laureatii editiilor precedente: violonista Ana Tifu (laureata a  editiei 2007), pianistul Mihai Ritivoiu (laureat al editiei 2011) si violoncelistul Valentin Radutiu (laureat al editiei 2011).

Vor mai sustine recitaluri si membri ai juriilor internationale, muzicieni-reper in muzica clasica internationala de astazi: Jean Philippe Collard – pian  (22 septembrie),  Pierre Amoyal – vioara (16 septembrie).

 

Sursa foto : maryandthecity.comfestivalenescu.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo