Criteriul National

Festivalul Mamaia Copiilor la cea de-a XVIII-a ediție

Festivalul Mamaia Copiilor la cea de-a XVIII-a ediție
iulie 09
11:07 2018

Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor” a ajuns la ediția a XVIII-a și va avea loc în Piațeta Cazino Mamaia. Anul acesta s-au înscris peste 150 de copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 4 și 17 ani.Festivalul Mamaia Copiilor va avea loc în perioada 10-14 iulie 2018. Acest festiva naţional de creaţie şi interpretare Mamaia Copiilor este specializat pe muzică uşoară și a fost iniţiat în anul 2001 de către compozitorii Aurel Manolache şi Dumitru Lupu, cu scopul de a promova creaţia românească originală de muzică uşoară inspirată din viaţa copiilor şi a adolescenţilor, precum şi de a descoperi şi promova noi talente din rândul copiilor şi adolescenţilor din România. Festivalul cuprinde două secţiuni, de interpretare şi creaţie.

7

În 2018, cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Mamaia Copiilor se desfăşoară în perioada 10-14 iulie. Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală „Mamaia Copiilor” împreună cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Constanţa, Radio România Regional, Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa.

Finaliștii preselecțiilor, desfășurate în toată țara, vor petrece o săptămână la mare pentru a concura în etapa finală a Concursului Mamaia Copiilor, la secțiile de Creație, Interpretare și Show.

Directorul festivalului, Liviu Manolache a declarat următoarele: „Suntem încântați de sprijinul acordat de Primăria Constanța pentru relocarea festivalului în stațiunea Mamaia, acolo unde acesta a luat naștere.
Ca partener media, TVR a răspuns invitației de a transmite live concursul. Astfel, Mamaia Copiilor își recapătă faima de altă dată. Mai ales în acest an, odată cu împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire se dorește să se arate întregii țări ce potențial remarcabil au copii cu adevărat talentați.

Concurenții vor avea alocate repetiții pentru pregătirea spectacolului, iar concursul se va desfășura de la orele 20, după următorul program:
Marti, 10 iulie: grupele de vârstă 4-6 ani și 10-12 ani (Sectiunea Interpretare),
Miercuri, 11 iulie pentru grupele de vârstă 7-9 ani și 13-15 ani,
Joi, 12 iulie pentru grupele de vârstă 13-15 ani și 16-17 ani (Sectiunea Interpretare), si secțiunea Show
Vineri, 13 iulie – Secțiunea de Creație
Sâmbătă, 14 iulie, de la ora 21 va avea loc Festivitatea de premiere și Gala „Mamaia Copiilor 2018”

Pentru mai multe informații conferința de presă cva avea loc în data de 10 iulie, la ora 12, salonul Verde, Hotel Doina.

Festivalul Mamaia Copiilor are ca organizatori Asociația Culturală „Mamaia Copiilor”, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România, Televiziunea Română, Radio România Regional Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța și
Primăria Constanța.

Reamintesc că acest proiect de interes general este finanțat din fonduri nerambursabile.

Sponsorul principal este Holding Hondor Stil, alături de parteneri precum Aldis, Per Aspera ad astra din 1992, UCMR-ADA
Partenerii media principali sunt TVR și Radio Romania Regional, în timp ce parteneri media locali sunt Cuget Liber, Jurnalul de Călărași, New Stiri Romania.

afis2018-Mamaia-Copiilor-820x300

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnișoarei Oana Tinu pentru acest comunicat de presă

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei