Criteriul National

Festivalul Mamaia Copiilor la cea de-a XVIII-a ediție

Festivalul Mamaia Copiilor la cea de-a XVIII-a ediție
iulie 09
11:07 2018

Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor” a ajuns la ediția a XVIII-a și va avea loc în Piațeta Cazino Mamaia. Anul acesta s-au înscris peste 150 de copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 4 și 17 ani.Festivalul Mamaia Copiilor va avea loc în perioada 10-14 iulie 2018. Acest festiva naţional de creaţie şi interpretare Mamaia Copiilor este specializat pe muzică uşoară și a fost iniţiat în anul 2001 de către compozitorii Aurel Manolache şi Dumitru Lupu, cu scopul de a promova creaţia românească originală de muzică uşoară inspirată din viaţa copiilor şi a adolescenţilor, precum şi de a descoperi şi promova noi talente din rândul copiilor şi adolescenţilor din România. Festivalul cuprinde două secţiuni, de interpretare şi creaţie.

7

În 2018, cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Mamaia Copiilor se desfăşoară în perioada 10-14 iulie. Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală „Mamaia Copiilor” împreună cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Constanţa, Radio România Regional, Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa.

Finaliștii preselecțiilor, desfășurate în toată țara, vor petrece o săptămână la mare pentru a concura în etapa finală a Concursului Mamaia Copiilor, la secțiile de Creație, Interpretare și Show.

Directorul festivalului, Liviu Manolache a declarat următoarele: „Suntem încântați de sprijinul acordat de Primăria Constanța pentru relocarea festivalului în stațiunea Mamaia, acolo unde acesta a luat naștere.
Ca partener media, TVR a răspuns invitației de a transmite live concursul. Astfel, Mamaia Copiilor își recapătă faima de altă dată. Mai ales în acest an, odată cu împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire se dorește să se arate întregii țări ce potențial remarcabil au copii cu adevărat talentați.

Concurenții vor avea alocate repetiții pentru pregătirea spectacolului, iar concursul se va desfășura de la orele 20, după următorul program:
Marti, 10 iulie: grupele de vârstă 4-6 ani și 10-12 ani (Sectiunea Interpretare),
Miercuri, 11 iulie pentru grupele de vârstă 7-9 ani și 13-15 ani,
Joi, 12 iulie pentru grupele de vârstă 13-15 ani și 16-17 ani (Sectiunea Interpretare), si secțiunea Show
Vineri, 13 iulie – Secțiunea de Creație
Sâmbătă, 14 iulie, de la ora 21 va avea loc Festivitatea de premiere și Gala „Mamaia Copiilor 2018”

Pentru mai multe informații conferința de presă cva avea loc în data de 10 iulie, la ora 12, salonul Verde, Hotel Doina.

Festivalul Mamaia Copiilor are ca organizatori Asociația Culturală „Mamaia Copiilor”, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România, Televiziunea Română, Radio România Regional Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța și
Primăria Constanța.

Reamintesc că acest proiect de interes general este finanțat din fonduri nerambursabile.

Sponsorul principal este Holding Hondor Stil, alături de parteneri precum Aldis, Per Aspera ad astra din 1992, UCMR-ADA
Partenerii media principali sunt TVR și Radio Romania Regional, în timp ce parteneri media locali sunt Cuget Liber, Jurnalul de Călărași, New Stiri Romania.

afis2018-Mamaia-Copiilor-820x300

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnișoarei Oana Tinu pentru acest comunicat de presă

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu