Criteriul National

Festivalul Vaii Muresului – Editia a- XI-a 2015

iulie 27
10:56 2015

Festivalul Vaii Muresului – Editia a- XI-a s-a tinut si anul acesta la Rastolita “La Alei”, unde s-a construit un frumos sat allegoric care sa reprezinte toate asezarile reprezentative ale Vaii Muresului. Evenimentul a fost organizat la initiative comunitatilor interetnice sub atenta supraveghere si indrumare a Cosiliului JUdetean Mures, Institutia Prefectului – Judet Mures si nu in ultimul rand al Asociatiei Intercomunitare de pe Valea Muresului. Printre participant putem anumera Lunca Bradului, Vatava, Stanceni, Rastolita, Reghin, Peteea Suseni, Brancovenesti si Marosvecs si Sachschisch Regen. Cum vremea a fost de partea organizatorilor, la acest eveniment si-au facut aparitia zeci de mii de oameni, atat localnici cat si turisti de prin mai toate judetele tzarii, care auadmirat porturile populare si straiele strabunior nostrii, prezentate frumos in cadrul fiecarei case populare, reprezentativa fiecarei commune din Satul Aegoric. Trebuie mentinonat ca scopul acstui festival este e a promova turizmul regional, atat a nivel national cat si international, de a arata traditiile interetnice romanesti alaturi de minoritatile maghiare si germane. Caracterul pur romanesc din aceasta zona, demonstreaza existenta milenara a poporului roman si caracterul european a neamului romanesc, care a rezistat cu greu asupririlor imperiale ale invadatorior, de toate felurile si care da in continuare dovada de caracter si omenie tuturor locuitorior Vaii Muresului, fiind o adevarata demostratie de ospitalitate si buna intelegere.
In tot acest weeked care tocmai a trecut participantii la aceasta editie a festivalului s-au intrecut in dansuri si cantece populare traditionale, au mancat si s-au simtit bine, iar pe seara au fost prezente nenumarate trupe de muzica, renumiti interpreti solo cat atat din Romania cat si din Ungaria. Editia de anu acesta a Festivaului Vaii Muresului a fost intradevar o frumoasa reusita, insa mai toata lumea vorbea cu drag de editia de anul trecut cand a fost present chiar si Ministrul Apararii Mircea Dusa cu primarul Sibiului, actualul Presedinte al Romaniei Domnul Klaus Joahannis, care de pe atunci, fusese primit de localnici, ca pe un adevarat Presedinte al Romaniei. Spun aceasta intrucat fotografiile vorbesc de la sine si se poate observa charisma si verticalitatea tipica domniei sale. Asteptam cu nerabdare editia de anul viitor, insa pana atunci echipa editorialului nostrum promite ca va fi prezenta si la alte evenimente similar de pe Valea Muresului si multumim cu respect tuturor acelora care ne-au ajutat si gazduit sa realizam deosebitele reportaje si emisiuni TV.iunie 2014 1019 iunie 2014 1069 iunie 2014 1037 iunie 2014 1049 iunie 2014 1155 iunie 2014 1282 iunie 2014 1616 iunie 2014 1625 iunie 2014 1635 iunie 2014 1288 iunie 2014 1395

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro