Criteriul National

Festivalul Vaii Muresului – Editia a- XI-a 2015

iulie 27
10:56 2015

Festivalul Vaii Muresului – Editia a- XI-a s-a tinut si anul acesta la Rastolita “La Alei”, unde s-a construit un frumos sat allegoric care sa reprezinte toate asezarile reprezentative ale Vaii Muresului. Evenimentul a fost organizat la initiative comunitatilor interetnice sub atenta supraveghere si indrumare a Cosiliului JUdetean Mures, Institutia Prefectului – Judet Mures si nu in ultimul rand al Asociatiei Intercomunitare de pe Valea Muresului. Printre participant putem anumera Lunca Bradului, Vatava, Stanceni, Rastolita, Reghin, Peteea Suseni, Brancovenesti si Marosvecs si Sachschisch Regen. Cum vremea a fost de partea organizatorilor, la acest eveniment si-au facut aparitia zeci de mii de oameni, atat localnici cat si turisti de prin mai toate judetele tzarii, care auadmirat porturile populare si straiele strabunior nostrii, prezentate frumos in cadrul fiecarei case populare, reprezentativa fiecarei commune din Satul Aegoric. Trebuie mentinonat ca scopul acstui festival este e a promova turizmul regional, atat a nivel national cat si international, de a arata traditiile interetnice romanesti alaturi de minoritatile maghiare si germane. Caracterul pur romanesc din aceasta zona, demonstreaza existenta milenara a poporului roman si caracterul european a neamului romanesc, care a rezistat cu greu asupririlor imperiale ale invadatorior, de toate felurile si care da in continuare dovada de caracter si omenie tuturor locuitorior Vaii Muresului, fiind o adevarata demostratie de ospitalitate si buna intelegere.
In tot acest weeked care tocmai a trecut participantii la aceasta editie a festivalului s-au intrecut in dansuri si cantece populare traditionale, au mancat si s-au simtit bine, iar pe seara au fost prezente nenumarate trupe de muzica, renumiti interpreti solo cat atat din Romania cat si din Ungaria. Editia de anu acesta a Festivaului Vaii Muresului a fost intradevar o frumoasa reusita, insa mai toata lumea vorbea cu drag de editia de anul trecut cand a fost present chiar si Ministrul Apararii Mircea Dusa cu primarul Sibiului, actualul Presedinte al Romaniei Domnul Klaus Joahannis, care de pe atunci, fusese primit de localnici, ca pe un adevarat Presedinte al Romaniei. Spun aceasta intrucat fotografiile vorbesc de la sine si se poate observa charisma si verticalitatea tipica domniei sale. Asteptam cu nerabdare editia de anul viitor, insa pana atunci echipa editorialului nostrum promite ca va fi prezenta si la alte evenimente similar de pe Valea Muresului si multumim cu respect tuturor acelora care ne-au ajutat si gazduit sa realizam deosebitele reportaje si emisiuni TV.iunie 2014 1019 iunie 2014 1069 iunie 2014 1037 iunie 2014 1049 iunie 2014 1155 iunie 2014 1282 iunie 2014 1616 iunie 2014 1625 iunie 2014 1635 iunie 2014 1288 iunie 2014 1395

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo