Criteriul National

FIFA dorește extinderea numărului de echipe participante la turneele finale

FIFA dorește extinderea numărului de echipe participante la turneele finale
februarie 24
11:28 2018

latest

Turneul final al Campionatului Mondială de fotbal care va avea loc în 2026 va fi schimbat,în sensul că vor lua startul nu mai puţin de 48 de echipe. Consiliul FIFA a votat în unanimitate schimbarea sistemului competiţional al celei mai importante competiţii a naţionalelor din lume.Astfel, noul format al Mondialului va cuprinde 16 grupe a câte trei echipe, aşa cum a propus noul preşedinte al forului mondial, Gianni Infantino.

La o privire detaliată,vom sesiza că primele două clasate din fiecare grupă vor merge în fazele eliminatorii, care vor cuprinde 32 de echipe, atâtea câte sunt incluse în actualul format.

VOdată cu implementarea acestei extinderi,se poate afirma că ar fi prima de acest gen,de după ediția din 1998 din Franţa, din urmă cu fix 20 de ani. Aceasta a reprezemtat și ultima calificare și evoluție a selecționatei României printre participante,cu amendamentul că de la acea ediție numărul echipelor s-a mărit de la 24 la 32.

Conform ultimelor estimări orientative,mondialul cu 48 de formaţii va aduce venituri suplimentare de 640 de milioane de dolari,echivalentul a 605 milioane de euro.De asemenea,potrivit aceleiași prognoze ale forului mondial, veniturile nete vor atinge 4,18 miliarde de dolari , faţă de 3,54 miliarde dolari, cât se estimează pentru Cupa Mondială din vara acestui an ce se va desfășura în Federația Rusă.

În acelaşi timp, costurile legate de creşterea numărului de echipe prezente şi al numărului de meciuri (80 faţă de 64 într-un format cu 32 de echipe) ar însemna o creştere de 325 milioane de dolari (307 milioane euro).Mai mult decât atât, veniturile din drepturile de televiziune vor creşte şi ele cu 505 milioane de dolari, iar cele de marketing cu 370 milioane de dolari.

aGFzaD00YWUyYmIxNTcyMzBhZDViMGUxMmU5ODFhYWFiYjI0MA==.thumb

FIFA dorește de asemenea să unească turneul Under 17 cu cel de Under 19. Această inedită decizie vine în contextul în care ultimele ediții care au fost câștigate amândouă de selecționata Angliei în 2017.

Astfel că,în cadrul summitului care a avut loc în Nigeria și Mauritania săptămâna aceasta membrii tuturor federațiilor și asociațiilor de fotbal au fost informați de către președintele FIFA Gianni Infantino,care își dorește unele schimbări.

Oficialul de rang înalt al FIFA și-a dezvăluit planurile pentru un Campionatul Mondial cu 48 de echipe participante.Momentan, ca măsură proiectată pentru viitorul apropiat,se va organiza un turneu la nivel de juniori prin contopirea a două turnee – cel de la Under 17 cu cel de la Under 19.

Pe termen lung,tot în cadrul acestui summit,FIFA și-a manifestat intenția de a organiza un Campionat Mondial cu 24 de echipe la feminin.

La nivel de juniori,din concluziile rezultate, nu ar exista probleme logistice cu organizarea unui turneu cu 48 de echipe, putând avea loc partide pe același stadion,în faza finală,chiar în aceeași zi.

Sursa foto :http:// google.com

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu