Criteriul National

FIFA dorește extinderea numărului de echipe participante la turneele finale

FIFA dorește extinderea numărului de echipe participante la turneele finale
februarie 24
11:28 2018

latest

Turneul final al Campionatului Mondială de fotbal care va avea loc în 2026 va fi schimbat,în sensul că vor lua startul nu mai puţin de 48 de echipe. Consiliul FIFA a votat în unanimitate schimbarea sistemului competiţional al celei mai importante competiţii a naţionalelor din lume.Astfel, noul format al Mondialului va cuprinde 16 grupe a câte trei echipe, aşa cum a propus noul preşedinte al forului mondial, Gianni Infantino.

La o privire detaliată,vom sesiza că primele două clasate din fiecare grupă vor merge în fazele eliminatorii, care vor cuprinde 32 de echipe, atâtea câte sunt incluse în actualul format.

VOdată cu implementarea acestei extinderi,se poate afirma că ar fi prima de acest gen,de după ediția din 1998 din Franţa, din urmă cu fix 20 de ani. Aceasta a reprezemtat și ultima calificare și evoluție a selecționatei României printre participante,cu amendamentul că de la acea ediție numărul echipelor s-a mărit de la 24 la 32.

Conform ultimelor estimări orientative,mondialul cu 48 de formaţii va aduce venituri suplimentare de 640 de milioane de dolari,echivalentul a 605 milioane de euro.De asemenea,potrivit aceleiași prognoze ale forului mondial, veniturile nete vor atinge 4,18 miliarde de dolari , faţă de 3,54 miliarde dolari, cât se estimează pentru Cupa Mondială din vara acestui an ce se va desfășura în Federația Rusă.

În acelaşi timp, costurile legate de creşterea numărului de echipe prezente şi al numărului de meciuri (80 faţă de 64 într-un format cu 32 de echipe) ar însemna o creştere de 325 milioane de dolari (307 milioane euro).Mai mult decât atât, veniturile din drepturile de televiziune vor creşte şi ele cu 505 milioane de dolari, iar cele de marketing cu 370 milioane de dolari.

aGFzaD00YWUyYmIxNTcyMzBhZDViMGUxMmU5ODFhYWFiYjI0MA==.thumb

FIFA dorește de asemenea să unească turneul Under 17 cu cel de Under 19. Această inedită decizie vine în contextul în care ultimele ediții care au fost câștigate amândouă de selecționata Angliei în 2017.

Astfel că,în cadrul summitului care a avut loc în Nigeria și Mauritania săptămâna aceasta membrii tuturor federațiilor și asociațiilor de fotbal au fost informați de către președintele FIFA Gianni Infantino,care își dorește unele schimbări.

Oficialul de rang înalt al FIFA și-a dezvăluit planurile pentru un Campionatul Mondial cu 48 de echipe participante.Momentan, ca măsură proiectată pentru viitorul apropiat,se va organiza un turneu la nivel de juniori prin contopirea a două turnee – cel de la Under 17 cu cel de la Under 19.

Pe termen lung,tot în cadrul acestui summit,FIFA și-a manifestat intenția de a organiza un Campionat Mondial cu 24 de echipe la feminin.

La nivel de juniori,din concluziile rezultate, nu ar exista probleme logistice cu organizarea unui turneu cu 48 de echipe, putând avea loc partide pe același stadion,în faza finală,chiar în aceeași zi.

Sursa foto :http:// google.com

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro