Criteriul National

File de istorie-legăturile francmasoneriei cu regimul bolșevic și regimul fascist

File de istorie-legăturile francmasoneriei cu regimul bolșevic și regimul fascist
ianuarie 16
16:30 2017

good explication

 În 1917 are loc Congresul Internațional Franc-Masonic de la Paris, pentru a aniversa 200 de ani de la deschiderea Marii Loje din Londra. Cu acest prilej, Masoneria Universală recunoaște oficial responsabilitatea declanșării Primului Război Mondial și totodată decide înlăturarea asociaților Wilhelm al II-lea ți al lui Carol I (împărat habsburgic). În Rusia, în urma Revoluției din Octombrie, Țarul fusese brutal mazilit și se pregătea exterminarea întregii familii imperiale.

Ramura revoluționară a francmasoneriei va acționa în Rusia, deci pentru înlăturarea Țarului. Prima revoluție rusă începe în februarie (martie), fiind sprijinită de ambasadorul Angliei la Moscova, G. Buchanan. În fruntea republicii, în iulie, ajunge A. F. Kerenski, evreu. Lojile europene se hotărăsc să-l sprijine pe Lenin, iar ordinul B’nai B’rith îl sprijinea pe Leiba Braunstein, cunoscut sub numele de Leon Trotki.

Lenin nu dispunea de sprijin financiar, ca și Trotki, și-i cere ajutor Kaiserului german prin evreul Furstenberg (zis Ganetki). Germanii, după cum foarte bine știm, îl sprijină pe Lenin și-l ajută să intre in Petrograd in aprilie 1917. Trotki și Stalin vin și ei și pun la cale prima tentativă bolșevică de insurecție, care însă eșuează.

Ca urmare Lenin fuge, iar Trotki e arestat. Kerenski cere ajutorul bolșevicilor și la 25 octombrie (7 noiembrie) bolșevicii declanșează revoluția finală, răsturnând guvernul provizoriu, Kerenski fiind lăsat să fugă în Franța.

Cele două mișcări masonice: prima conservativ-liberală l-a sprijinit pe Kerenski, a doua, revoluționară, l-a sprijinit pe Lenin. Trotki și Stalin și-au conjugat eforturile pentru victoria revoluției bolșevice. Un scenariu identic îl putem identifica în Germania, unde iudeo-masoneria îi va susține pe Kurt Eisner, Karl Liebknecht și Rosa Luxemberg să facă revoluția de la 28 octombrie 1918 și în Ungaria unde în final iudeo-masonul Bela Cohen, zis Kuhn, va declanșa revoluția din 1919.

Conferința de pace de la Paris din anii 1919 – 1920 va confirma victoria idealurilor masonice în Europa: guverne democratice și populare libere. La 10 ianuarie se înființează LIGA NAȚIUNILOR, considerată ca un prim pas către Marele Guvern Mondial, idealul masonilor.

Copilul masoneriei din Rusia, bolșevismul, se va dezice de Franc-Masonerie, considerând-o drept o frână și un pericol. În noiembrie 1922, la cel de al IV-lea Congres al Internaționalei a III-a Comuniste, se va interzice membrilor de partid intrarea în masonerie.

Începând cu sfârșitul anului 1922, partidele comuniste se îndepărtează de masonerie, definită de Trotki ca “un proces de infiltrare a micii burghezii în toate păturile sociale”. Lucrul pare bizar, întrucât la data când făcea această afirmație Troțki înca mai deținea calitatea de mason.

Analizând la rece și cu obiectivitate situația relației dintre comunism și Franc-Masonerie, suntem nevoiți să tragem următoarele concluzii:

  1. Comunismul provine direct din “masoneria revoluționară”;
  2. De la masonerie au fost preluate devize, ritualuri și simboluri. Spre exemplu, deviza masonica “ex oriente lux” (lumina vine de la răsărit), termenul “frate” a fost înlocuit cu termenul “tovarăl” (sau camarad, în limba germană), înlocuirea uneltelor de zidărie cu secera și ciocanul, înlocuirea inițierii masonice prin intrarea în partid (recomandări din partea tovarășilor etc.) și a gradelor masonice prin ierarhia de partid. Mai intâlnim o trăsătură comună: adversitatea față de Biserică, edificarea Binelui universal aici, pe pământ, excluzând orice judecată divină;
  3. Comuniștii abandonează libertatea și individualismul, înlocuindu-le cu principiul egalității.

Ascensiunea fascimului în Italia a fost sprijinită de Franc-Masonerie.Lidferul italian Benito Mussolini a fost sprijinit să ia puterea de Bianchi și Balbo, ultimul fiind mason. Fascismul și întreaga ideologie sunt un conglomerat de esență comunistă, socialistă și masonică. Inițial, Mussolini nu a fost antisemit, ci doar în 1939, sub presiunea lui Hitler,a început  prigoana împotriva evreilor.

Luând în considerare aceste aspecte, la debut fascismul era amestecat cu masoneria, încât a fost nevoie ca în 1923 Supremul Consiliu Italian să ceară membrilor săi să aleagă între masonerie și apartenența la Partidul Național Fascist al lui Mussolini. Drept urmare, acesta va interzice în 1925 Mafia și Franc-Masoneria, punându-le pe picior de egalitate ca nocivitate pentru statul italian.

marx_engels_lenin_stalin_Hitler

Sursă documentare: Paul Stefanescu, “Franc-Masoneria”, Editura ALL srl, 1996, pg. 182-183

Sursa foto :  cer si pamant romanesc – WordPress.comAcasă – WordPress.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Ștefan pentru excelentul material pus la dispoziție, în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo