Criteriul National

Filipine: Președintele Duterte îndeamnă medicii să încerce o revoluție și amenință cu uciderea pacienților Covid – International

Filipine: Președintele Duterte îndeamnă medicii să încerce o revoluție și amenință cu uciderea pacienților Covid – International
august 03
18:34 2020
Președintele filipinez Rodrigo Duterte i-a provocat pe medicii din țară să încerce o „revoluție” ordonând în același timp reinstaurarea unei carantine parțiale în capitala Manila, relatează Newsweek.

Mutarea a venit după o creștere a infecțiilor cu coronavirusul, Filipine înregistrând duminică 5.032 de noi cazuri de COVID-19, un record de la izbucnirea pandemiei în țara insulară, a doua cea mai afectată din sud-estul Asiei după Indonezia.

Creșterea abruptă a numărului de infecții a determinat peste 80 de organizații care reprezintă 80.000 de doctori și un milion de asistente medicale să ceară înăsprirea restricțiilor, personalul medical avertizând că țara eșuează în tentativa de a controla pandemia și riscă scăparea de sub control a crizei.

Luni, Duterte a anunțat că autoritățile vor angaja 10.000 de medici și personal medical pentru a întări eforturile de combatere a coronavirusului dar controversatul președinte i-a atacat pe doctorii și asistentele care au cerut mai multe măsuri, provocându-i să încerce o lovitură împotriva guvernului său.

„Chiar nu mă cunoașteți. Vreți o revoluție? Atunci spuneți-o. Dați-i drumul, încercați-o. O să distrugem totul”, a declarat acesta în timpul unui discurs televizat.

„O să îi ucidem pe toți cei care sunt infectați cu COVID”, a adăugat acesta.

„Asta vă doriți? Putem oricând să ne încheiem existența în modul acesta”, a mai afirmat Duterte.

Doctorii și asistentele care au cerut înăsprirea restricțiilor nu au cerut o schimbare a guvernului sau președintelui, nefiind clar de ce președintele filipinez i-a acuzat de dorirea unei „revoluții”.

Duterte, un populist ce a fost primar al orașului Davao înainte de a deveni președinte, a devenit notoriu la nivel internațional la începutul mandatului său pentru brutalitatea războiului împotriva drogurilor pe care l-a declanșat în Filipine, criticii acestuia afirmând că acesta a cauzat încălcări masive ale drepturilor omului și ucideri extrajudiciare.

Potrivit autorităților cel puțin 8.000 de persoane au fost ucise ca urmare a războiului împotriva narcoticelor din momentul asumării președinției de către Duerte, dar alte estimări arată că până la 27.000 de persoane și-au pierdut viața în timpul campaniei.

Președintele în vârstă de 75 de ani, care a recunoscut că a consumat droguri și pretinde că a ucis personal suspecți în timp ce era primar al orașului Davao, este recunoscut pentru numeroasele afirmații controversate și amenințările la adresa rivalilor săi.

Luna trecută acesta a fost criticat pentru răspândirea de informații false despre coronavirus, acesta spunându-le filipinezilor că pot dezinfecta măștile de protecție cu benzină sau motorină.

Duterte a făcut comentariile înșelătoare în timp ce îndemna oamenii să poarte măști, amenințându-i cu pedepse grele dacă vor fi prinși că nu fac acest lucru.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul