Criteriul National

Filosofie…cumpătată

Filosofie…cumpătată
ianuarie 25
13:58 2017
E bun…rău !
bun-rau
 
  Ne întrebăm uneori : Ce are a face Răutatea cu Bunătatea ?  Dar cele două cu Dreptatea ?
 
   Vi se pare că-i un joc de cuvinte fără sens. „Vi se pare ” pentru că aţi uitat că de foarte multe ori priveşti fără să vezi, auzi fără să înţelegi. Când te trezeşti ai impresia că ai jucat în alt film decât cel al vieţii tale.
  Fiecare ne amintim situaţii când a trebuit să fim -Răi – tocmai pentru că aceasta era singura cale pentru a fi Bine .
Exemplu : „Ne-am chinuit” copilul cu un program intens de pregătire, în timp ce colegii lui erau liberi şi ,asta, pentru că aveau părinţi „buni „. Peste ani , această „Răutate de părinte” i-a adus copilului, devenit major, starea de BINE, un om independent .
„Răutatea” tatălui s-a transformat în ” Bunătate „.
 
   Putem pune semnul egal între : Om rău= om nedrept ; Om bun= om drept  ?
 
  Om bun „ , în înţelesul obişnuit, este ŞI  cel care este îngăduitor cu cei ce deranjează pe ceilalţi, care gratifică chiar pe cei care nu muncesc şi, totuşi risipesc ce-i al altora sau este un om indiferent la ceea ce se întâmplă în jurul lui.
Chiar nu vedem câtă „ Răutate „ generează o astfel de ” BUNĂTATE „? 
 
  „Om rău „este şi acela căruia îi place ordinea, care pretinde respect minim în relaţiile umane, care detestă lenea şi bârfa neîncetată… 
Fără acest gen de „Răutate „, BUNĂTATEA  generalizată n-ar valora doi bani; ţi-ar fi frică să ieşi din casă…
                       
   Aşadar, Rău, Bun, Drept sunt permanent într-un echilibru fragil, îşi schimbă cu uşurinţă rolurile, numai grija fiecăruia , pentru sine şi pentru cei dragi, aduce  finalitatea şi raportul  corect între acestea, garanţia unui trai omenesc. 
    Să fim Buni- Răi şi mereu Drepţi !
Sursa foto Financiarul.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro