Criteriul National

FINAL DE „POVESTE” IN ELADA SAU O AMANARE TEMPORARA?- Contra-editorial

iulie 13
09:10 2015

   Motto: „E bine sa te induiosezi de nenorocirea prietenilor tai, dar mai bine este sa le vii in ajutor.” Voltaire

ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT!

 Se pare ca am ajuns si la ora aflarii unui deznodamant in cazul acestei tulburatoare epopei, in care, fara doar si poate grecii si-au jucat sansa pana la ultima picatura de…energie!

Si, in functie de aceste considerente, Grecia si creditorii internationali au ajuns, in sfarsit, la un acord in privinta conditiilor programului de asistenta financiara pentru Atena, dupa negocieri maraton care au durat mai bine de 17 ore, acesta fiind consemnat ca de altfel si cel mai lung summit din istoria zonei euro.

grexit Gandul.info
Un document dezbatut intens inca de duminica la pranz de liderii zonei euro si reprezentantii Atenei continea masuri mai dure de austeritate decat cele propuse de premierul elen Alexis Tsipras.

Ministrii de Finante din zona euro au propus duminica transferarea unor active elene in valoare de pana la 50 miliarde de euro intr-un fond independent extern. De asemenea, eurogrupul dorea implicarea FMI in orice program pentru Grecia, in timp.

Fara sa exagerez, am perceptia ca intregul sistem financiar bancar international este o mega schema PONZI, o mega-camatarie, un joc piramidal in care nimeni nu ar intra de bunavoie. Statele forteaza proprii cetateni sa intre in aceste scheme piramidale, cu consecinte grave, criminale la adresa nivelului de trai.

Practic cetatenii sunt aruncati in iobagie, deoarece atat „nationalistii” vocali cat si statele europene „generoase” incurajeaza aceasta ciudata stare de spirit ce se va reflecta in economia Greciei de acum… multa vreme in viitor!

Totusi, fara sa devin patimas sau partizan (asa cum multa lume m-a desconsiderat, aruncadu-mi „in carca” faptul ca am prezentat numai dintr-un punct de vedere aceste siruri de contra-editoriale cu si despre evolutia din Elada),grecii nu s-au împrumutat, ci au fost împrumutaţi. În zilele noastre piaţa este a creditorilor şi nu a debitorilor. Aşadar, creditorii stabilesc tot şi nu debitorii.

Vreau să fie foarte clar si sa admiteti si Dumneavoastra ideea conform careia atunci cand ai datorii nu le ai „de placere”, deoarece (ca si-n cazul disperat al acestui popor) alții au vrut să aibe datorii.

Mergand dupa acest principiu,dacă e după cum dorești tu, nu eşti împrumutat. Un indiciu foarte puternic a acestui fapt este că Grecia nu a fost împrumutată de statele vest – europene, ci de băncile vest- europene, care sunt entități private, care se presupune că prin însăși natura proprietății sunt responsabile cu banii lor.

Mergand pe aceasta linie, aceste entitati europene au imaginat un program de salvare – au angajat 240 de miliarde de euro, bani pe care i-au dat contribuabilii din zona euro, contribuabilii germani, spanioli, francezi, până şi contribuabilii sloveni, letoni, care nu aveau nicio vină şi nicio treabă cu Grecia.

240 de miliarde de euro au primit grecii.Din aceștia, 200 au plecat din Occident s-au dus la Atena, au zăbovit într-un cont escrow din care grecii nu aveau voie să îi atingă.

milioane Grecia

Stăteau 3 zile acolo şi se întorceau de unde au venit, dar nu intrau în buzunarul contribuabililor, ci în fief-urile băncilor. Acest program „zis de salvare” a Greciei era un program organizat de transfer a banilor de la contribuabilul francez sau cel german către băncile.

Adică un program de acoperire a mizeriei pe care s-au bazat băncile respective. Deci, nu era un program de salvare, era o minciună. Așadar, o altă mare minciună care s-a spart acum ! ”

In concluzie, doamna Merkel susţine o minciună când spune că contribuabilul german îi ţine pe greci, nu, el ţine băncile germane.

Asta este treaba lor, nu este treaba domnului premier Tsipras. Acestui lucru va trebui să i se pună punct.

OXI

Iar populatia va scăpa poate de data aceasta cu banii tipăriți de nemți dar, am asa un feeling ce-mi „transmite” ideea ca nu vor rambursa nici un eurocent ! Numai așa că boala lungă nu se tratează cu apă chioară. Evaziunea fiscală în Grecia ajunge la cote mari, banii sunt depuși în conturi elvețiene, iar de exemplu suma de peste 100 miliarde de euro va fi „propusa” numai si  numai de la persoane fizice.

 

Asadar, avem parte de o amanare remporara si nicidecum de o „salvare” din acest marasm prelungit!

Surse foto : www.evz.ro, gandul.info, www.enational.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo