Criteriul National

FINAL DE „POVESTE” IN ELADA SAU O AMANARE TEMPORARA?- Contra-editorial

iulie 13
09:10 2015

   Motto: „E bine sa te induiosezi de nenorocirea prietenilor tai, dar mai bine este sa le vii in ajutor.” Voltaire

ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT!

 Se pare ca am ajuns si la ora aflarii unui deznodamant in cazul acestei tulburatoare epopei, in care, fara doar si poate grecii si-au jucat sansa pana la ultima picatura de…energie!

Si, in functie de aceste considerente, Grecia si creditorii internationali au ajuns, in sfarsit, la un acord in privinta conditiilor programului de asistenta financiara pentru Atena, dupa negocieri maraton care au durat mai bine de 17 ore, acesta fiind consemnat ca de altfel si cel mai lung summit din istoria zonei euro.

grexit Gandul.info
Un document dezbatut intens inca de duminica la pranz de liderii zonei euro si reprezentantii Atenei continea masuri mai dure de austeritate decat cele propuse de premierul elen Alexis Tsipras.

Ministrii de Finante din zona euro au propus duminica transferarea unor active elene in valoare de pana la 50 miliarde de euro intr-un fond independent extern. De asemenea, eurogrupul dorea implicarea FMI in orice program pentru Grecia, in timp.

Fara sa exagerez, am perceptia ca intregul sistem financiar bancar international este o mega schema PONZI, o mega-camatarie, un joc piramidal in care nimeni nu ar intra de bunavoie. Statele forteaza proprii cetateni sa intre in aceste scheme piramidale, cu consecinte grave, criminale la adresa nivelului de trai.

Practic cetatenii sunt aruncati in iobagie, deoarece atat „nationalistii” vocali cat si statele europene „generoase” incurajeaza aceasta ciudata stare de spirit ce se va reflecta in economia Greciei de acum… multa vreme in viitor!

Totusi, fara sa devin patimas sau partizan (asa cum multa lume m-a desconsiderat, aruncadu-mi „in carca” faptul ca am prezentat numai dintr-un punct de vedere aceste siruri de contra-editoriale cu si despre evolutia din Elada),grecii nu s-au împrumutat, ci au fost împrumutaţi. În zilele noastre piaţa este a creditorilor şi nu a debitorilor. Aşadar, creditorii stabilesc tot şi nu debitorii.

Vreau să fie foarte clar si sa admiteti si Dumneavoastra ideea conform careia atunci cand ai datorii nu le ai „de placere”, deoarece (ca si-n cazul disperat al acestui popor) alții au vrut să aibe datorii.

Mergand dupa acest principiu,dacă e după cum dorești tu, nu eşti împrumutat. Un indiciu foarte puternic a acestui fapt este că Grecia nu a fost împrumutată de statele vest – europene, ci de băncile vest- europene, care sunt entități private, care se presupune că prin însăși natura proprietății sunt responsabile cu banii lor.

Mergand pe aceasta linie, aceste entitati europene au imaginat un program de salvare – au angajat 240 de miliarde de euro, bani pe care i-au dat contribuabilii din zona euro, contribuabilii germani, spanioli, francezi, până şi contribuabilii sloveni, letoni, care nu aveau nicio vină şi nicio treabă cu Grecia.

240 de miliarde de euro au primit grecii.Din aceștia, 200 au plecat din Occident s-au dus la Atena, au zăbovit într-un cont escrow din care grecii nu aveau voie să îi atingă.

milioane Grecia

Stăteau 3 zile acolo şi se întorceau de unde au venit, dar nu intrau în buzunarul contribuabililor, ci în fief-urile băncilor. Acest program „zis de salvare” a Greciei era un program organizat de transfer a banilor de la contribuabilul francez sau cel german către băncile.

Adică un program de acoperire a mizeriei pe care s-au bazat băncile respective. Deci, nu era un program de salvare, era o minciună. Așadar, o altă mare minciună care s-a spart acum ! ”

In concluzie, doamna Merkel susţine o minciună când spune că contribuabilul german îi ţine pe greci, nu, el ţine băncile germane.

Asta este treaba lor, nu este treaba domnului premier Tsipras. Acestui lucru va trebui să i se pună punct.

OXI

Iar populatia va scăpa poate de data aceasta cu banii tipăriți de nemți dar, am asa un feeling ce-mi „transmite” ideea ca nu vor rambursa nici un eurocent ! Numai așa că boala lungă nu se tratează cu apă chioară. Evaziunea fiscală în Grecia ajunge la cote mari, banii sunt depuși în conturi elvețiene, iar de exemplu suma de peste 100 miliarde de euro va fi „propusa” numai si  numai de la persoane fizice.

 

Asadar, avem parte de o amanare remporara si nicidecum de o „salvare” din acest marasm prelungit!

Surse foto : www.evz.ro, gandul.info, www.enational.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo