Criteriul National

FIRMĂ DE PAZĂ își face dreptate CU PUMNII singură, POLICE – reacție anemică

FIRMĂ DE PAZĂ își face dreptate CU PUMNII singură, POLICE – reacție anemică
ianuarie 03
16:02 2018

imag articol

2.01.2018 CTA ora 22:30 – supermarket Grand – firma de paza Eagle Protection, angajata de supermarket pentru paza si ordine in magazin isi face dreptate singura cu pumnii. Ma apropiam ieri seara pe trotuar inspre supermarketul Grand pentru cateva cumparaturi, am vazut de la distanta agitatie in fata magazinului, mai multi bodyguarzi si doi politisti erau acolo. Cand ma apropiasem la doar cativa metri, unul ditre bodyguarzi tipa catre un individ civil din grupul respectiv si ii aplica un pumn in fata. Politistul local nu a avut nici o reactie timp de cateva secunde, ba chiar se urcase in masina si intentiona sa plece. La insistentele mele, respectivul bodyguard agresor a fost legitimat si penalizat contraventional. Individul agresat era client al magazinului si cu cateva minute inainte ca eu sa ajung la fata locului, adresase injurii vanzatoarelor, bodyguardului, scuipandu-l chiar pe acesta din urma, dupa relatarile omului de paza. In magazin sunt camere de supraveghere, vanzatoarele au fost martore la cele intamplate, dar bodyguardul, in loc sa reclame la 112 incidentul si apoi in scris la IJP, a preferat sa-si cheme colegii in ajutor si sa-si faca dreptate singur cu pumnii, cand un spray lacrimogen utilizat pana si de vanzatoare, il putea linisti intr-o secunda pe clientul recalcitrant. Mai grav mi se pare insa ca o astfel de practica, agresiunea cu pumnul, ar fi chiar tolerata de politie. Am auzit pe unul dintre politistii locali spunandu-i celui agresat ca si-a primit pedeapsa pentru ca fusese recalcitrant. Intr-o situatie ca aceasta, cu agresiune fizica, politia locala trebuia sa ceara urgent sprijinul politiei nationale dupa parerea mea. Am scris o sesizare pe email la IPJ in care reclam agresiunea la care am fost martor si modul de reactie al firmei de paza (cod petitie – blbx42516). Am telefonat firma de paza, probabil ca dansii se asteptau sa-i iau la intrebari astazi, asa ca au raspuns cu: „gresala”, am telefonat la reprezentantii magazinului care mi-au confirmat faptul ca persoane sub influenta substantelor halucinogene sau a alcoolului isi fac prezenta zilnic in apropierea sau in interiorul magazinului, saptamanal cel putin avand loc un incident asemanator cu cel de aseara. Dansii au reclamat in trecut in scris la politia locala frecventa acestor evenimente, dar s-au bazat din pacate probabil mai mult pe firma de paza care are un mod aproape salbatic de a raspunde in astfel de situatii, precum cea de aseara. Fara reactia cetatenilor martori la astfel de incidente, institutiile nu cred ca vor deveni mai eficiente, iar siguranta stradala ramane in continuare la un nivel foarte scazut din pacate. Multi locuitori nu inteleg cred ca reactia lor umana pana la urma la suferinta altora, ii poate pazi pe ei mai tarziu.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo