Criteriul National

Fiul lui John Lennon îi ironizează pe protestatarii din Portland: „Nici faraonii n-au fost foarte woke” – Showbiz

Fiul lui John Lennon îi ironizează pe protestatarii din Portland: „Nici faraonii n-au fost foarte woke” – Showbiz
octombrie 14
15:01 2020
Sean Ono Lennon, fiul în vârstă de 45 de ani al legendei Beatles John Lennon, i-a ironizat pe Twitter pe protestatarii din Portland care au dărâmat statuia președintelui american Abraham Lincoln, afirmând că nici faraonii nu au fost foarte „woke”, relatează Fox News.

„Îmi poate explica cineva de ce se pare că o statuie a lui Lincoln a fost dărâmată în Portland”, a scris Lennon pe Twitter, adăugând că „întreb pentru un prieten”.

Sean Lennon, un muzician și compozitor care a cântat în mai multe trupe de-a lungul anilor, a sugerat apoi sarcastic că protestatarii nu au mers îndejuns de departe cu tentativele de a îndrepta greșelile din trecut ale umanității.

„Piramidele din Giza au fost construite cu coerciție din partea faraonilor malefici care nu au fost foarte ‘woke’”, a scris acesta într-un alt tweet, adăugând că „cred că putem fi cu toții de acord că piramidele trebuie dărâmate imediat”.

„De la invazia Britaniei de către împăratul Iulius Cezar în 55 î.e.n. Italia a rămas asurzitor de tăcută. Cred că e timpul să tragem Italia la răspundere”, a mai scris acesta.

Actele de vandalism de duminică în care protestatarii au dărâmat statuia lui Lincoln și a unui alt președinte american, Theodore Roosevelt, fac parte din seria de proteste care durează de peste patru luni în Portland, izbucnite după uciderea afro-americanului George Floyd de către poliția din Minneapolis.

Ziua de duminică a fost declarată de demonstranți drept „Ziua furiei”, aceștia protestând împotriva Zilei lui [Cristofor] Columb, o sărbătoare federală în SUA celebrată anul acesta în 12 octombrie.

Donald Trump i-a condamnat de asemenea pe protestatarii din Portland care au dărâmat statuile celor doi președinți americani, comițând ulterior și alte acte de vandalism, cerând arestarea acestora.

„Băgaţi aceste animale în închisoare, acum”, a scris Donald Trump într-o postare pe Twitter.


REFERINȚĂ:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul