Criteriul National

Flash mob de Ziua Mondială a Animalelor la Constanța

Flash mob de Ziua Mondială a Animalelor la Constanța
octombrie 04
20:00 2016

In fiecare an, pe data 4 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Animalelor. Așa cum trebuie și e normal orașul Constanța nu a lă satevenimentul să treacă pur și simplu. Astfel, mai mulți iubitori de animale dimpreună cu un ONG local au organizat un flashmob pe platoul de la Casa de Cultură și a Sindicatelor Constanța, începând cu ora 17:00.

1

Cu scopul declarat de a sensibiliza atât autoritățile cât și comunitatea locală față de situația deplorabilă în care se află animale  străzii atât din oraș cât și din întreaga țară, fie ele câini, pisici, cai sau măgari, cei câțiva zeci de constănțeni au arătat că au dragoste față de necuvântătoare.

Ziua Internațională a animalelor este un prilej special menit să celebreze viața animalelor, în toate formele ei.

Daca spiritul civic ar trebui să primeze, tocmai  conștientizarea diverselor roluri pe care animalele le au în viața oamenilor, la manifestarea recunoștinței față de modul în care animalele ne înfrumusețează viața. Nu în ultimul rând,din punctul personal de vedere acest eveniment poate fi considerat  un omagiu atât tuturor necuvântătoarelor, cât și oamenilor care le iubesc și le respectă. Marcarea acestei zile prilejuiește și o rememorare a drepturilor animalelor.

Conform cercetărilor, prezența unor animale de companie este benefică, poate stimula sănătatea fizică și mentală a omului, ajutându-l adesea din punct de vedere emoțional, psihologic și social.

Ziua Internațională a animalelor este o ocazie specială de a celebra dragostea și respectul nostru față de animale prin activități speciale care să evidențieze importanța lor în lume.

a

Privind retrospectiv nu ne mai rămâne decât sa speram ca pe viitor asemenea actiuni de constientizare, de promovare a acestor lucruri ce vizeaza probleme atat de arzatoare vor continua si totodata acesti oameni de paie cu viziuni restranse nu vor mai zace in functiile nemeritate de conducere al acestei urbe!

A sosit vremea ca toti cetatenii acestui oras sa constientizeze pe deplin toate cele amintite!Iar de acum inainte ar trebui sa dam cu adevarat dovada ca am fi OAMENI si NE PASA!

Sursa foto : https://www.facebook.com/Terra-Viva-958603337618176/?fref=hovercard

Relatare eveniment Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor sef al ziarului Criteriul Național 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro