Criteriul National

Flash mob de Ziua Mondială a Animalelor la Constanța

Flash mob de Ziua Mondială a Animalelor la Constanța
octombrie 04
20:00 2016

In fiecare an, pe data 4 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Animalelor. Așa cum trebuie și e normal orașul Constanța nu a lă satevenimentul să treacă pur și simplu. Astfel, mai mulți iubitori de animale dimpreună cu un ONG local au organizat un flashmob pe platoul de la Casa de Cultură și a Sindicatelor Constanța, începând cu ora 17:00.

1

Cu scopul declarat de a sensibiliza atât autoritățile cât și comunitatea locală față de situația deplorabilă în care se află animale  străzii atât din oraș cât și din întreaga țară, fie ele câini, pisici, cai sau măgari, cei câțiva zeci de constănțeni au arătat că au dragoste față de necuvântătoare.

Ziua Internațională a animalelor este un prilej special menit să celebreze viața animalelor, în toate formele ei.

Daca spiritul civic ar trebui să primeze, tocmai  conștientizarea diverselor roluri pe care animalele le au în viața oamenilor, la manifestarea recunoștinței față de modul în care animalele ne înfrumusețează viața. Nu în ultimul rând,din punctul personal de vedere acest eveniment poate fi considerat  un omagiu atât tuturor necuvântătoarelor, cât și oamenilor care le iubesc și le respectă. Marcarea acestei zile prilejuiește și o rememorare a drepturilor animalelor.

Conform cercetărilor, prezența unor animale de companie este benefică, poate stimula sănătatea fizică și mentală a omului, ajutându-l adesea din punct de vedere emoțional, psihologic și social.

Ziua Internațională a animalelor este o ocazie specială de a celebra dragostea și respectul nostru față de animale prin activități speciale care să evidențieze importanța lor în lume.

a

Privind retrospectiv nu ne mai rămâne decât sa speram ca pe viitor asemenea actiuni de constientizare, de promovare a acestor lucruri ce vizeaza probleme atat de arzatoare vor continua si totodata acesti oameni de paie cu viziuni restranse nu vor mai zace in functiile nemeritate de conducere al acestei urbe!

A sosit vremea ca toti cetatenii acestui oras sa constientizeze pe deplin toate cele amintite!Iar de acum inainte ar trebui sa dam cu adevarat dovada ca am fi OAMENI si NE PASA!

Sursa foto : https://www.facebook.com/Terra-Viva-958603337618176/?fref=hovercard

Relatare eveniment Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor sef al ziarului Criteriul Național 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo