Criteriul National

Florin Cîțu: MFP va continua cu obligațiuni Fidelis pentru populație prin bursă, la finalul anului sau la începutul lui 2021. Ar trebui redeschisă discuția cu privire la listarea Hidroelectrica – Finante & Banci

Florin Cîțu: MFP va continua cu obligațiuni Fidelis pentru populație prin bursă, la finalul anului sau la începutul lui 2021. Ar trebui redeschisă discuția cu privire la listarea Hidroelectrica – Finante & Banci
septembrie 10
11:30 2020
​Ministerul Finanțelor Publice (MFP) ar putea lansa emisiuni de obligațiuni pe bursă, spre finalul acestui an sau la începutul anului viitor, după cele trei lansate recent, reiese din declarațiile ministrului lui Florin Cîțu.

“Vom continua acest program prin BVB. Vom vedea când, dacă spre finalul anului sau în prima parte a anului viitor”, a spus Cîțu, într-o conferință organizată de publicația online Financial Intelligence.

Alte declarații:

• Discutăm cu ASF o strategie pentru piața de capital. Suntem implicați discutam cu ASF și Bursa de Valori pentru a atrage emitenți și clienți.

• Problema clienților a fost rezolvată cu trecerea la statutul de piață emergentă.

  • Facem analiza cu noul președinte al ASF a modului în care se impozitează, în care oamenii relaționează cu Bursa. Vom vedea ce motivații putem să găsim pentru a atrage cât mai mulți oameni pe piața de capital
  • E momentul ca aparatul public să fie eficient. Mă interesează să avem un aparat administrativ eficient.
  • Relația cu statul să poți să o faci de la distanță. Am eliminat cozile de la ANAF.
  • Despre o eventuală listare a Hidroelectica: Din punctul meu de vedere ar trebui redeschisă (discuția cu privire la listarea Hidroelectrica n.r.). În parlament socialistii au trecut un proiect de lege populist. (…)
    Ceea ce s-ar întâmpla cu Hidroelectrica este capitalizare. Avem exemple de privatizări făcute, în special rușilor. Asta înseamnă ca investitorii puneau bani în Hidroelectrica. Nu ne vindem activele străinilor, ci e o capitalizare.

Știre în curs de actualizare

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul