Criteriul National

Folia auto, element de protectie a autoturismului. Intrebari frecvente cu privire la folia auto

Folia auto, element de protectie a autoturismului. Intrebari frecvente cu privire la folia auto
ianuarie 17
15:39 2018

Folia auto este, conform specialistilor, un element care indeplineste atat rol decorativ cat si functional. Acest accesoriu, pe langa faptul ca ofera autoturismului un aspect estetic mai placut, are si scopul de a proteja. In primul rand filtreaza lumina si creaza in interior un mediu placut pentru sofer si pasageri. Dealtfel folia auto protejaza impotriva radiatiilor solare. Faptul ca folia auto are o culoare inchisa, face ca obiectele lasate la intamplare pe bancheta, sa nu atraga privirile hotilor, deci folia creste gradul de siguranta.

Conform studiilor realizate de specialisti in urma unor teste riguroase, folia auto creste rezistenta geamurilor in cazul impacturilor auto. Deci riscul de accidentare din pricina cioburilor este minimizat.

Daca ai hotarat ca folia auto este un element care iti creste calitatea vietii si confortul, te poti orienta catre firmele autorizate, care executa servicii de montare folie auto. Folie-auto.net este un catalog online in paginile caruia poti descoperi toate firmele autorizate din tara, care realizeaza astfel de lucrari. Accesand acest portal poti gasi mai usor, care este cea mai apropiata firma de montare folie auto, sau compania care are cele mai bune review-uri pe pagina de Facebook.

Pentru ca montarea foliei auto este o treaba serioasa, este important sa cunosti cateva detalii inainte de a realiza aceasta operatiune.

  1. Ce tipuri de folii sunt admise prin lege si unde pot fi ele montate?

Pentru siguranta este indicat sa contactezi o firma autorizata sa realizeze astfel de servicii, care monteaza folii cu caracteristicile cerute de legislatia in vigoare. Trebuie tinut seama ca foliile cu gradul de opacitate ridicat sunt interzise prin lege, iar montarea acestora poate atrage penalizari consistente. Montarea acesteiea este interzisa pe parbriz si pe geamurile laterale din fata.

  1. Ce culori de folie sunt disponibile si admise prin lege?

In prezent pe piata sunt disponibile mai mute tipuri de folie auto. Exista tipuri de folii in mai multe nuante de fumuriu si cenusiu, cu grad de opacitate diferit. De asemenea pe piata din Romania sunt disponibile folii trasparente al carui singur scop este de a creste rezistenta geamurilor. Firmele specializate pot realiza, la comanda, si folii auto in alte culori. Multi romani au maifestat preferinta pentru diferite nuante de galben, verde, albastru, argintiu sau chiar roz.

  1. Este permisa montarea de folie reflectorizanta?

Folia auto reflectorianta nu este recomandata si nu este permisa prin lege. Nici celelalte tari europene nu agreaza acest tip de folie, deoarece proprietatile reflectorizante sunt puternice, si din vina acestora se pot produce accidente rutiere grave. Deci tine seama ca firmele care accepta sa monteze astfel de accesorii nu sunt autorizate.

  1. Se deterioreaza folia autor?

Folia auto este realizata din materiale de inalta calitate, rezistente la intemperiile vremii (caldura excesiva, temperaturi negative, ploi, grindina, burnita). Elementele speciale pe care le are in compozitie ii ofera durabilitate crescuta si la uzura, deci procesul de inchidere si deschidere a geamului nu afecteaza aspectul acestia.

  1. Cum se deomonteaza folia auto?

Folia auto poate fi indepartata in orice moment. Pentru a nu afecta in aspectul geamului, se recomanda, ca acest proces sa fie realizat tot de persone autorizate.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro