Criteriul National

Folosesti des masina de spalat rufe? Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont

Folosesti des masina de spalat rufe? Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont
septembrie 02
12:42 2020

Masina de spalat rufe este fara doar si poate, una dintre electrocasnicele de baza ale oricarei locuinte.  Pentru a te bucura cat mai mult de utilitatea ei, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi elementare. In caz contrar, daca nu este utilizata sau intretinuta corespunzator, se poate defecta cu usurinta.
Asadar, functionalitatea masinii de spalat rufe depinde, in mod cert, de o serie de factori pe care ii vom aborda in randurile urmatoare.

Citeste cu atentie manualul de utilizare

Daca tocmai ti-ai achizitionat o masina de spalat rufe noua, inainte de utilizare trebuie sa citesti cu atentie manualul de utilizare. Cel mai probabil vei avea nevoie sa il consulti o lunga perioada de timp pana de vei obisnui in totalitate cu modul de functionare al masinii de spalat vase. Asadar, pastreaza-l intr-un loc sigur si accesibil. Este foarte important sa te asiguri ca respecti toate masurile de siguranta si avertismentele mentionate.

Pozitionarea masinii de spalat rufe

In privinta pozitionarii masinii de spalat rufe trebuie sa ai in vedere o conditie esentiala: sa fie pozitionata intr-un spatiu accesibil, cu access la o sursa de apa. Daca dispui de un apartament incapator sau chiar o casa, poti dedica o camera micuta exclusiv masinii de spalat rufe. Daca acest lucru nu este posibil, o poti amplasa fie in baie, fie in bucatarie, asa cum se obisnuieste deja.

De asemenea, este foarte important sa te asiguri ca masina de spalat rufe este pozitionata pe un spatiu nivelat. Orice instabilitatea poate provoca zgomot in timpul utilizarii. Poti controla acest lucru prin fixarea picioruselor reglabile.

Asigura-te ca folosesti corect programul de spalare

Pentru a te asigura de acest lucru, trebuie sa apelezi din nou la manualul de utilizare si sa respecti intocmai sfaturile oferite. In alta ordine de idei, Evita sa supraincarci masina de spalat cu rufe. Daca vei face acest lucru, risti fie sa nu fie curatate corect, fie sa se defecteze. Asigura-te, de asemenea, ca distribui detergentii in locurile special dedicate.

Verifica duritatea apei

Desi o apa bogata in minerale precum calciu si magneziu poate fi benefica pentru organism, insa nu si pentru componentele masinii de spalt rufe. O apa cu duritate mare va favoriza, in timp, depunerile de calcar atat pe filtrul masinii sau pe fierbatorul de apa, cat si pe haine. Daca totusi nu exista o alta optiune, iar in zona in care locuiesti dispui doar de apa cu duritate crescuta, achizitioneaza un agent anticalcar si foloseste-l regulat pentru prevenirea depunerilor.

Curatarea interna si externa a masinii de spalat rufe

Curatarea interna a masinii de spalat rufe presupune curatarea sertarelor pentru detergent, dar si curatarea interiorului tamburului. Dupa fiecare ciclu de spalare, lasa usa deschisa pentru prevenirea excesului de umiditate care atrage dupa sine aparitia mucegaiului si a bacteriilor.

In alta ordine de idei, si curatarea exterioara joaca un rol important, chiar daca la prima vedere pare a fi mai putin necesara. Aceasta asigura atat o functionare corecta, dar ofera si un aspect ingrijit masinii de spalat rufe. Sterge suprafetele exterioare folosind o carpa inmuiata in apa calduta si detergent de vase. Nu uita sa deconectezi masina de spalat de la orice sursa de apa si curent cand incepi procesul de curatare.

Cum procedezi daca masina de spalat rufe s-a defectat

Daca tocmai ai sesizat o defeciune la masina de spalat, cel mai probabil esti tentat sa o repari singur. Ei bine, evita pe cat posibil sa faci acest lucru si apeleaza la un service ce dispune de specialisti in reparatii masini de spalat rufe.

Beneficiile de a apela la un service autorizat pentru masini de spalat rufe sunt numeroase. Incepand de la garantia primita in schimbul serviciului oferit sau piesei schimbate, pana la profesionalismul si consultanta oferita de cei specializati in domeniu.

Daca iti doresti sa te bucuri de performante ridicate si sa cresti durata de viata a masinii de spalat, trebuie sa tii cont de sfaturile mentionate anterior. Trebuie sa iei in considerare, totusi, ca este un electrocasnic si ca se poate defecta chiar daca a beneficiat de ingrijire corespunzatoare. Insa nu trebuie sa iti faci griji. Orice defectiune poate fi reparata atat timp cat apelezi la un service masini de spalat rufe cu personal dedicat.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul