Criteriul National

Fosele septice – alternativa sistemului public de canalizare

Fosele septice – alternativa sistemului public de canalizare
martie 13
12:22 2018

fose septice bucurestiInainte de a inceperea constructiei unei case trebuie avute in vedere anumite aspecte cu un rol foarte important in ceea ce priveste confortul pe care noua constructie o va oferi noilor proprietari.

Unul dintre aceste aspecte il reprezinta sistemul de canalizare care din pacate este inexistent in majoritatea micilor orase din Romania. O alternativa eficienta pentru sistemul public de canalizare il reprezinta fosele septice – fie construite, fie achizitionate in mod direct.

Cum functioneaza o fosa septica?

Fosele septice au rolul de a lichifia materia poluanta din apele uzate si de a retine materiile solide si deseurile plutitoare. Dimensiunea fosei este stabilita in functie de numarul de persoane ce locuiesc sau vor locui in noua casa.

Mentenanta unei fose septice

Se recomanda vidanjarea periodica pentru curatarea fosei de materia solida ce se depune pe peretii acesteia.

O problema des intalnita in gospodariile oamenilor o reprezinta aruncarea neglijenta a uleiurilor, grasimilor dar si a altor materiale ce nu se descompun (servetele umede, tampoane, absorbante, pungi de hartie, nisip de pisici, mancare solida etc) usor direct in toaleta, creand astfel blocaje.

De asemenea este bine de stiut faptul ca atat fosa septica, cat si sistemul de drenaj sunt construite astfel incat sa primeasca un debit normal de apa. Daca in reteaua publica de canalizare poti face dus, poti spala si rufele si vasele in acelasi timp, pentru casele ce folosesc fose septice acest lucru poate duce la refularea sistemului.

Folosirea separatorului de grasimi

Obligatoriu prin legislatie pentru restaurante, cafenele, fastfood-uri si orice alta afacerea ce include folosirea bucatariei, separatorul de grasimi poate fi un bun aliat pentru fosa ta septica. Separatorul de grasimi are rolul principal de a evita colmatarea canalelor de acces catre fosa septica.

De unde se poate achizitiona o fosa ecologica?

Pe piata din Romania sunt numerosi producatori de fose septice. Una dintre cele mai cunoscute companii din aceasta sfera este Plast Galvan Impex SRL, firma ce activeaza din anul 2005.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

CRIL DEV

CRIL DEV

CRIL DEV SRL creeaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul