Criteriul National

Fosele septice – alternativa sistemului public de canalizare

Fosele septice – alternativa sistemului public de canalizare
martie 13
12:22 2018

fose septice bucurestiInainte de a inceperea constructiei unei case trebuie avute in vedere anumite aspecte cu un rol foarte important in ceea ce priveste confortul pe care noua constructie o va oferi noilor proprietari.

Unul dintre aceste aspecte il reprezinta sistemul de canalizare care din pacate este inexistent in majoritatea micilor orase din Romania. O alternativa eficienta pentru sistemul public de canalizare il reprezinta fosele septice – fie construite, fie achizitionate in mod direct.

Cum functioneaza o fosa septica?

Fosele septice au rolul de a lichifia materia poluanta din apele uzate si de a retine materiile solide si deseurile plutitoare. Dimensiunea fosei este stabilita in functie de numarul de persoane ce locuiesc sau vor locui in noua casa.

Mentenanta unei fose septice

Se recomanda vidanjarea periodica pentru curatarea fosei de materia solida ce se depune pe peretii acesteia.

O problema des intalnita in gospodariile oamenilor o reprezinta aruncarea neglijenta a uleiurilor, grasimilor dar si a altor materiale ce nu se descompun (servetele umede, tampoane, absorbante, pungi de hartie, nisip de pisici, mancare solida etc) usor direct in toaleta, creand astfel blocaje.

De asemenea este bine de stiut faptul ca atat fosa septica, cat si sistemul de drenaj sunt construite astfel incat sa primeasca un debit normal de apa. Daca in reteaua publica de canalizare poti face dus, poti spala si rufele si vasele in acelasi timp, pentru casele ce folosesc fose septice acest lucru poate duce la refularea sistemului.

Folosirea separatorului de grasimi

Obligatoriu prin legislatie pentru restaurante, cafenele, fastfood-uri si orice alta afacerea ce include folosirea bucatariei, separatorul de grasimi poate fi un bun aliat pentru fosa ta septica. Separatorul de grasimi are rolul principal de a evita colmatarea canalelor de acces catre fosa septica.

De unde se poate achizitiona o fosa ecologica?

Pe piata din Romania sunt numerosi producatori de fose septice. Una dintre cele mai cunoscute companii din aceasta sfera este Plast Galvan Impex SRL, firma ce activeaza din anul 2005.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

CRIL DEV

CRIL DEV

CRIL DEV SRL creaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu