Criteriul National

Fosele septice – alternativa sistemului public de canalizare

Fosele septice – alternativa sistemului public de canalizare
martie 13
12:22 2018

fose septice bucurestiInainte de a inceperea constructiei unei case trebuie avute in vedere anumite aspecte cu un rol foarte important in ceea ce priveste confortul pe care noua constructie o va oferi noilor proprietari.

Unul dintre aceste aspecte il reprezinta sistemul de canalizare care din pacate este inexistent in majoritatea micilor orase din Romania. O alternativa eficienta pentru sistemul public de canalizare il reprezinta fosele septice – fie construite, fie achizitionate in mod direct.

Cum functioneaza o fosa septica?

Fosele septice au rolul de a lichifia materia poluanta din apele uzate si de a retine materiile solide si deseurile plutitoare. Dimensiunea fosei este stabilita in functie de numarul de persoane ce locuiesc sau vor locui in noua casa.

Mentenanta unei fose septice

Se recomanda vidanjarea periodica pentru curatarea fosei de materia solida ce se depune pe peretii acesteia.

O problema des intalnita in gospodariile oamenilor o reprezinta aruncarea neglijenta a uleiurilor, grasimilor dar si a altor materiale ce nu se descompun (servetele umede, tampoane, absorbante, pungi de hartie, nisip de pisici, mancare solida etc) usor direct in toaleta, creand astfel blocaje.

De asemenea este bine de stiut faptul ca atat fosa septica, cat si sistemul de drenaj sunt construite astfel incat sa primeasca un debit normal de apa. Daca in reteaua publica de canalizare poti face dus, poti spala si rufele si vasele in acelasi timp, pentru casele ce folosesc fose septice acest lucru poate duce la refularea sistemului.

Folosirea separatorului de grasimi

Obligatoriu prin legislatie pentru restaurante, cafenele, fastfood-uri si orice alta afacerea ce include folosirea bucatariei, separatorul de grasimi poate fi un bun aliat pentru fosa ta septica. Separatorul de grasimi are rolul principal de a evita colmatarea canalelor de acces catre fosa septica.

De unde se poate achizitiona o fosa ecologica?

Pe piata din Romania sunt numerosi producatori de fose septice. Una dintre cele mai cunoscute companii din aceasta sfera este Plast Galvan Impex SRL, firma ce activeaza din anul 2005.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Cristian E.

Cristian E.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro