Criteriul National

Fosele septice – alternativa sistemului public de canalizare

Fosele septice – alternativa sistemului public de canalizare
martie 13
12:22 2018

fose septice bucurestiInainte de a inceperea constructiei unei case trebuie avute in vedere anumite aspecte cu un rol foarte important in ceea ce priveste confortul pe care noua constructie o va oferi noilor proprietari.

Unul dintre aceste aspecte il reprezinta sistemul de canalizare care din pacate este inexistent in majoritatea micilor orase din Romania. O alternativa eficienta pentru sistemul public de canalizare il reprezinta fosele septice – fie construite, fie achizitionate in mod direct.

Cum functioneaza o fosa septica?

Fosele septice au rolul de a lichifia materia poluanta din apele uzate si de a retine materiile solide si deseurile plutitoare. Dimensiunea fosei este stabilita in functie de numarul de persoane ce locuiesc sau vor locui in noua casa.

Mentenanta unei fose septice

Se recomanda vidanjarea periodica pentru curatarea fosei de materia solida ce se depune pe peretii acesteia.

O problema des intalnita in gospodariile oamenilor o reprezinta aruncarea neglijenta a uleiurilor, grasimilor dar si a altor materiale ce nu se descompun (servetele umede, tampoane, absorbante, pungi de hartie, nisip de pisici, mancare solida etc) usor direct in toaleta, creand astfel blocaje.

De asemenea este bine de stiut faptul ca atat fosa septica, cat si sistemul de drenaj sunt construite astfel incat sa primeasca un debit normal de apa. Daca in reteaua publica de canalizare poti face dus, poti spala si rufele si vasele in acelasi timp, pentru casele ce folosesc fose septice acest lucru poate duce la refularea sistemului.

Folosirea separatorului de grasimi

Obligatoriu prin legislatie pentru restaurante, cafenele, fastfood-uri si orice alta afacerea ce include folosirea bucatariei, separatorul de grasimi poate fi un bun aliat pentru fosa ta septica. Separatorul de grasimi are rolul principal de a evita colmatarea canalelor de acces catre fosa septica.

De unde se poate achizitiona o fosa ecologica?

Pe piata din Romania sunt numerosi producatori de fose septice. Una dintre cele mai cunoscute companii din aceasta sfera este Plast Galvan Impex SRL, firma ce activeaza din anul 2005.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

CRIL DEV

CRIL DEV

CRIL DEV SRL creaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu