Criteriul National

FOTO Banksy reinterpretează scena nașterii lui Isus: În locul stelei de deasupra ieslei apare urma unui glonț – Esential

FOTO Banksy reinterpretează scena nașterii lui Isus: În locul stelei de deasupra ieslei apare urma unui glonț – Esential
decembrie 21
18:51 2019
Cea mai recentă creaţie a artistului stradal Banksy, care cuprinde o reprezentare a scenei naşterii Domnului, a fost dezvelită la hotelul artistului din Betleem. Creaţia, intitulată „The Scar of Bethlehem”, este alcătuită dintr-o reprezentare a scenei naşterii Domnului, cu Fecioara Maria, Iosif şi pruncul Isus, dar în locul stelei strălucitoare de deasupra ieslei, se poate vede urma unui glonţ care a străpuns un zid gri şi solid.

Lucrarea se află la Walled Off Hotel, deţinut de artistul a cărui identitate este învăluită în mister. Ferestrele hotelului dau spre zidul de separaţie dintre Israel şi Palestina, potrivit Agerpres.

Inaugurat cu doi ani în urmă, hotelul este prezentat ca ”având cea mai teribilă privelişte dintre toate hotelurile lumii” şi cuprinde numeroase lucrări semnate de Banksy.

Cea mai importantă atracţie a imobilului este camera numărul trei, denumită ”camera lui Banksy”, unde oaspeţii pot dormi într-un pat de mari dimensiuni dedesubtul unei picturi care înfăţişează un palestinian şi un israelian în mijlocul unei bătăi cu perne.

Artistul este cunoscut pentru lucrările sale în graffiti încărcate de mesaje politice şi a făcut în trecut mai multe incursiuni în teritoriile palestiniene. Într-una dintre aceste vizite secrete, a desenat o fetiţă trasă de un balon roşu peste zidul despărţitor şi se crede că s-a strecurat pe teritoriul Fâşiei Gaza pentru a realiza patru picturi murale, printre care una, pe o uşă metalică, reprezentând-o pe zeiţa greacă Niobe ghemuită peste molozul unei case distruse.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul