Criteriul National

FOTO ”Drumul oaselor” descoperit pe un drum înghețat din Siberia – International

FOTO ”Drumul oaselor” descoperit pe un drum înghețat din Siberia – International
noiembrie 17
21:43 2020
Un ”drum al oaselor” a fost descoperit în Siberia, unde oficialii au deschis o anchetă cu privire la modul în care au apărut mai multe cranii și alte rămășițe umane pe o șosea din apropiere de Irkutsk. Craniile și rămășițele acoperite de nisip ar putea data din timpul Războiului Civil din 1917-1922, relatează

The Guardian.

Rămășițele, care ar putea fi vechi de un secol, erau îngropate în nisipul care a fost împrăștiat peste un drum local pentru a putea îmbunătăți aderența pe gheață. Până acum, oasele a cel puțin trei oameni au fost descoperite, a spus un oficial din orașul Kirensk pentru televiziunea rusă de stat, adăugând că acestea ar putea data din Războiul Civil.

Fotografii ale rămășițelor înghețate au apărut pentru prima dată pe rețelele de socializare, unde localnicii s-au contrazis dacă oasele provin de la un cimitir din apropiere sau dintr-o râpă despre care se zvonește că ar fi fost folosită la groapă comună.

”Nisip cu cranii și oase au a fost împrăștiat pe drumurile din Kirensk”, a scris Nikolay Trufanov, un legiuitor local din partea partidului Rusiei Unite într-o postare pe Facebook.

”Potrivit unei informații preliminare, muncitorii au luat nisip dintr-un teritoriu apropiat unui cimitir. Nici nu pot descrie cât de oribil este”, a spus el, adăugând că speră ca responsabilii să fie pedepsiți.

Rămășițe umane sunt ocazional dezgropate în timpul lucrărilor de construcție și a lucrărilor la drumuri în Rusia, în principal în apropiere de locurile în care au avut loc lupte în cel De-al Doilea Război Mondial din vestul țării.

Rămășițele a cel puțin 10 persoane bănuite de a fi fost soldați ai Armatei Roșii au fost descoperite în 2014 în timpul construcției unei autostrăzi în regiunea Kursk. În 2018, muncitorii din vecina Letonie au dezgropat rămășițe umane care au dus la descoperirea a aproape 150 de cadavre.

Descoperirea din Siberia aduce o comparație cu faimoasa autostradă Kolyma, un drum de peste 2.000 de kilometri care a fost construit în timpul lui Stalin folosind munca forțată a taberelor de detenție. Autostrada este supranumită ”Drumul Oaselor” pentru că se estimează aproximativ s-au pierdut aproape 250.000 de vieți în timpul construcției drumului.

Oasele din Kirensk au fost strânse și lucrările la drum s-au oprit. Anchetatorii anchetează dacă constructorul a luat nisipul din apropierea mormintelor.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul