Criteriul National

FOTO – monument vandalizat si incinerat pentru un mititel şi o manea in centrul istoric

FOTO – monument vandalizat si incinerat pentru un mititel şi o manea in centrul istoric
februarie 14
18:03 2016
imag articol-
Primăria si Comunitatea tot mai rezistente la masacrul cultural
Duminica 14 feb 2016 in jurul orei 17, am mers in plimabre in zona istorică impreună cu prietenii Daniel Mihai si Octavian Renea, bucuroşi de recenta vizita a tânarului pianist constănţean, profesor de pian acum in Muenchen unde a şi studiat la conservator.
Am pornit la drum resemnaţi că vom intâlni iar ruinele zonei istorice dar supriza a fost una şi mai mare. Am coborât pe strada Nicolae Titulescu si in dreptul Palatului Navigaţiei am văzut doi tineri cum loveau si rupeau lemne din fatada monumentului. Am strigat la ei să se opreasca din vadalizare, unul s-a ascuns in monument, iar celălalt a intrat in localul de vis-a-vis (A S Vulturii Cazino Constanta) in faţa căruia era montat deja un barbeque metalic si pregătit pentru incinerarea monumentului.
Ne-am indepărtat puţin si am sunat la 112 pentru a evita un conflict cu respectivii. După aproximativ 20 de minute soseşte echipajul sectiei 3, poliţistul da mâna din maşina cu unul dintre reprezentanţii localului „incinirator” si pleacă – am strigat si am oprit masina de poliţie rugâdu-i sa coboare să declarăm cele văzute.
Cu chiu cu vai se indepărtează maşina de poliţie aproximativ 100 de metri pentru a intoarce maşina (zice politistul -probabil să le dea răgaz respectivilor să-şi strângă barbeque-ul si lemnele de pe stradă – domeniu public – dar nu s-a întâmplat aşa – au rămas şi lemenele si barbeque-ul pe stradă). Se intorc, le povestim toţi trei cele văzute, domnul cu vestă roşie din poze recunoaşte in prezenţa poliţistului ca el a luat lemnele – încercând sa-i disculpe probabil pe ceilalţi doi tineri – la scurt timp se răzgândeşte si îi spune politistului că le avea in beci. Îi demonstrez poliţistului ca erau lemne cu aceeasi lungime, esenţă si profil ca cele existente încă in faţada monumenului dar poliţistul nu consemnează nimic in agendă.
Am părăsit locul vandalizării in jurul orei 18, poliţistul sectiei 3 impreună cu un jandarm rămân la faţa locului pentru a identifica pe cei vinoaţi de vandalizare- dar fără să ne solicite să-i identificăm – lipsa gravă de profesionalism si dispreţ făţis faţă de fapta penală a celor implicaţi in vandalizarea monumentului. Mâine vom depune plângere in scris la sectia 3.
martori prof. dr. Daniel Mihai si prof. Octavian Renea, arh Andrei Chivu
IMG_1724
1986_Fostul_Sediu_CMM_1949
IMG_1729
IMG_1730
IMG_1731
IMG_1732
IMG_1733
IMG_1734
IMG_1735
IMG_1736

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro