Criteriul National

Foto – Utilizator al însemnelor Poliţie de Frontieră: ,,Ce vrei mă căc_tule, vrei două in bot? Parchez unde vreau!”

Foto – Utilizator al însemnelor Poliţie de Frontieră: ,,Ce vrei mă căc_tule, vrei două in bot? Parchez unde vreau!”
februarie 23
14:53 2016
Fotografie0352
mă intorceam astăzi „fericit”  in jurul orei  14:30 de la sedinţa de consiliu, junimea „geniilor” administrative, unde au fost votate cu sârguinciozitate multe proiecte ilustre printre care si extinderea mall-ului din parc, monumet al declinului local. Câtiva ziaristi care mimau în urmă cu câteva zile o opoziţie în presă, acum dădeau mâna şi zâmbeau cu interimarul parfumat care îl lăuda pe Mazăre in debutul unui interviu pentru Replica de Constanta cu ceva vreme în urmă.
În dreptul monumentului (unde este oricum interzisa amenajarea de locuri de parcare) Hotelul Grand si el ,,măcelărit” de actualii proprietari, era un domn cocoţat pe trotuar cu un însemn al Poliţiei de Frontieră pe parbriz L-am intrebat: ,,aşa parchează poliţia regulamentar?” la care dânsul a răspuns foarte promt: ,,ce vrei mă căc_atule, vrei să cobor să-ţi dau două in bot? Parchez unde vreu.” Coboară din maşină si îmi cere să mă legitimez ?! I-am răspuns calm sa facă linişte şi să urce în maşină, eram pe domeniul public, aşa că îmi era permis să fac poze. Mă îndepărtez câtiva metri, sun de 5-6 ori la 112 iar apelul îmi era respins de fiecare dată (deşi telefonul suna o dată sau de două ori). După colţ, norocul meu era o maşină a Poliţiei Locale, am fluierat şi a oprit dl agent Stoian Răzvan. A reacţionat prompt şi profesionist după părerea mea. L-a legitimat pe dl în cauză (Poenaru Niculae), i-a fotografiat masina, i-a permis să plece şi a inceput să completeze două procese verbale pentru amendă – unul pentru injurii (500ron) si altul pentru parcare neregulamentară. Mi-a spus să mă adresez în scris Poliţiei Locale şi voi primi un raspuns oficial cu măsurile luate impotriva delicventului. Nu era permis a fotografia cele două procese verbale pentru amendă pe numele Poenaru Niculae deoarece conţineau datale personale ale celui in cauză. Dacă şi comunitatea ar lua atitudine faţă de aceste caractere îndoielnice, multe lucruri s-ar îndrepta probabil pe plan local.
victimă incident si relatare – arh Andrei Chivu
–––––––––––––––––––––
update: 24.02.2016 0ra 16 – am depus în scris o plângere la IPJ Constanta impotriva dlui Poenaru Niculae în care am descris în detaliu cele prezentate şi am ataşat pozele prezentate şi în articol.
–––––––––––––––––––––
update 25.02.2015 ora 13:30 – am telefonat personal la Poliţia de Frontieră Constanţa, am vorbil cu purtătorul de cuvânt al institutie, dl Marius Niculescu cerând un punct de vedere al instituţiei in legătură cu acest incident. Mi s-a confirmat faptul că dl Poenaru nu este şi nu a fost angajat al Poliţiei de Frontieră şi că acel afiş din parbrizul maşinii cu însemnele Poliţiei de Frontieră nu este valabil dar nici nu mi s-a părut că simt indignare din parte purtătorului de cuvânt pentru că un cetăţea folosea abuziv însemnele unei importante autorităti.
–––––––––––––––––––––
Mâine de dimineaţă voi merge personal la sediul Poliţiei de Frontieră Constanţa pentru a depune în scris o sesizare in lagătură cu cele petrecute. Din punctul meu (Andrei Chivu) de vedere sunt două variante, ambele foarte grave:
–––––––––––––––––––––
1. Dl Niculae Poenaru a făcut uz de fals folosind însemenele unei autoritati de stat realizând un fals certificat al Poliţiei de Frontiră (faptă penală pedepsită cu inchisoarea);
–––––––––––––––––––––
2. Acel certificat a plecat neoficial din instituţia Poliţiei de Frontieră către deţinătorul sau şoferul în cauză – Poenaru Nicolae – ceea ce ar fi o faptă penală a unui posibil angajat al Poliţie de Frontieră care ar fi făcut acest lucru.
Fotografie0353
Fotografie0354
Fotografie0355
Fotografie0356
Fotografie0357

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo