Criteriul National

Foto – Utilizator al însemnelor Poliţie de Frontieră: ,,Ce vrei mă căc_tule, vrei două in bot? Parchez unde vreau!”

Foto – Utilizator al însemnelor Poliţie de Frontieră: ,,Ce vrei mă căc_tule, vrei două in bot? Parchez unde vreau!”
februarie 23
14:53 2016
Fotografie0352
mă intorceam astăzi „fericit”  in jurul orei  14:30 de la sedinţa de consiliu, junimea „geniilor” administrative, unde au fost votate cu sârguinciozitate multe proiecte ilustre printre care si extinderea mall-ului din parc, monumet al declinului local. Câtiva ziaristi care mimau în urmă cu câteva zile o opoziţie în presă, acum dădeau mâna şi zâmbeau cu interimarul parfumat care îl lăuda pe Mazăre in debutul unui interviu pentru Replica de Constanta cu ceva vreme în urmă.
În dreptul monumentului (unde este oricum interzisa amenajarea de locuri de parcare) Hotelul Grand si el ,,măcelărit” de actualii proprietari, era un domn cocoţat pe trotuar cu un însemn al Poliţiei de Frontieră pe parbriz L-am intrebat: ,,aşa parchează poliţia regulamentar?” la care dânsul a răspuns foarte promt: ,,ce vrei mă căc_atule, vrei să cobor să-ţi dau două in bot? Parchez unde vreu.” Coboară din maşină si îmi cere să mă legitimez ?! I-am răspuns calm sa facă linişte şi să urce în maşină, eram pe domeniul public, aşa că îmi era permis să fac poze. Mă îndepărtez câtiva metri, sun de 5-6 ori la 112 iar apelul îmi era respins de fiecare dată (deşi telefonul suna o dată sau de două ori). După colţ, norocul meu era o maşină a Poliţiei Locale, am fluierat şi a oprit dl agent Stoian Răzvan. A reacţionat prompt şi profesionist după părerea mea. L-a legitimat pe dl în cauză (Poenaru Niculae), i-a fotografiat masina, i-a permis să plece şi a inceput să completeze două procese verbale pentru amendă – unul pentru injurii (500ron) si altul pentru parcare neregulamentară. Mi-a spus să mă adresez în scris Poliţiei Locale şi voi primi un raspuns oficial cu măsurile luate impotriva delicventului. Nu era permis a fotografia cele două procese verbale pentru amendă pe numele Poenaru Niculae deoarece conţineau datale personale ale celui in cauză. Dacă şi comunitatea ar lua atitudine faţă de aceste caractere îndoielnice, multe lucruri s-ar îndrepta probabil pe plan local.
victimă incident si relatare – arh Andrei Chivu
–––––––––––––––––––––
update: 24.02.2016 0ra 16 – am depus în scris o plângere la IPJ Constanta impotriva dlui Poenaru Niculae în care am descris în detaliu cele prezentate şi am ataşat pozele prezentate şi în articol.
–––––––––––––––––––––
update 25.02.2015 ora 13:30 – am telefonat personal la Poliţia de Frontieră Constanţa, am vorbil cu purtătorul de cuvânt al institutie, dl Marius Niculescu cerând un punct de vedere al instituţiei in legătură cu acest incident. Mi s-a confirmat faptul că dl Poenaru nu este şi nu a fost angajat al Poliţiei de Frontieră şi că acel afiş din parbrizul maşinii cu însemnele Poliţiei de Frontieră nu este valabil dar nici nu mi s-a părut că simt indignare din parte purtătorului de cuvânt pentru că un cetăţea folosea abuziv însemnele unei importante autorităti.
–––––––––––––––––––––
Mâine de dimineaţă voi merge personal la sediul Poliţiei de Frontieră Constanţa pentru a depune în scris o sesizare in lagătură cu cele petrecute. Din punctul meu (Andrei Chivu) de vedere sunt două variante, ambele foarte grave:
–––––––––––––––––––––
1. Dl Niculae Poenaru a făcut uz de fals folosind însemenele unei autoritati de stat realizând un fals certificat al Poliţiei de Frontiră (faptă penală pedepsită cu inchisoarea);
–––––––––––––––––––––
2. Acel certificat a plecat neoficial din instituţia Poliţiei de Frontieră către deţinătorul sau şoferul în cauză – Poenaru Nicolae – ceea ce ar fi o faptă penală a unui posibil angajat al Poliţie de Frontieră care ar fi făcut acest lucru.
Fotografie0353
Fotografie0354
Fotografie0355
Fotografie0356
Fotografie0357

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo