Criteriul National

FOTOGRAFIA postată de Zelenski cu Mosckva înainte ca aceasta să fie distrusă pe Marea Neagră: „Nu uitați că nava rusă merge întotdeauna într-o singură direcție”

FOTOGRAFIA postată de Zelenski cu Mosckva înainte ca aceasta să fie distrusă pe Marea Neagră: „Nu uitați că nava rusă merge întotdeauna într-o singură direcție”
aprilie 14
08:42 2022

Volodimir Zelenski s-a fotografiat miercuri cu timbre în care apare nava rusă Mosckva înainte ca aceasta să fie grav avariată, miercuri noapte. Autoritățile ucrainene spun că au lovit crucișătorul cu două rachete Neptun.

Zelenski și timbre cu Navă rusă, du-te draculuiFoto: Instagram

Zelenski a postat miercuri, pe contul său de Instagram o fotografie în care ține în mână timbre emise de Poșta Ucraineană dedicate celebrului gest de sfidare al soldaților ucraineni de pe Insula Șerpilor, în care a fost implicat crucișătorul grav avariat miercuri noapte, Kievul spunând că a fost lovit cu rachete Neptun.

Acel moment de la începutul războiului a devenit unul de referință pentru rezistența ucrainenilor, iar în el a fost implicat tocmai crucișătorul Mosckva, nava amiral a Rusiei la Marea Neagră, căruia soldații de pe Insula Șerbilor i-au spus ”navă rusă, du-te dracului” (traducere aproximativă, expresia în limba ucraineană fiind foarte obscenă)

Poșta ucraineană a făcut un concurs de desene pentru a omagia acel moment și a emis apoi un timbru dedicat momentului.

Iar Volodimir Zelenski a postat pe Instagram miercuri, înainte ca Moskva să fie grav avariată, o fotografie în care arată aceste timbre, subliniind că fraza de sfidare a apărătorilor Insulei este un simbol al rezistenței ucrainene.

„Nu uitați că nava rusă merge întotdeauna într-o singură direcție”, a scris președintele ucrainean pe rețeaua de socializare.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul