Criteriul National

FPTR : „Banii de promovarea turismului vor fi pe mâini sigure”

FPTR : „Banii de promovarea turismului vor fi pe mâini sigure”
iunie 24
22:21 2022

Astăzi, în ședința de Guvern, la art.II pct.2 de pe ordinea de zi, s-a aprobat Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România.

Modificările și completările la actuala legislație cu privire la înființarea și funcționarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiei (OMD) vor facilita înființarea rapidă a OMD- urilor locale, județene și regionale, creând premizele pentru accesarea fondurilor prevazute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C11 Turism și Cultură.

Având în vedere legislația foarte clară, reprezentanții FPTR consideră ca nu trebuie să fie alocate fonduri consultanților pentru a înființa OMD-urile deoarece colaborarea cu un birou de avocatură este suficientă.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), singura federație patronală reprezentativă la nivel de ramură turism, roagă reprezentanții ministerelor implicate în gestionarea fondurilor din PNRR pentru înființarea OMD-urilor, să nu aloce fonduri pentru consultanță și să redistribuie sumele pentru constituirea primelor OMD-uri locale, județene și regionale.

La nivelul Comitetului Director al FPTR se vor constitui trei echipe de specialiști pentru a acorda consultanță gratuită angajatorilor și primăriilor pentru înființarea OMD-urilor locale. Acestea vor fi coordonate de:

  • dl Nicolae Bucovală, Prim-Vicepreședinte FPTR
  • dl Filip Dumitru, Președintele OMD Mangalia, singurul OMD local, legal constituit
  • dl Nicolae Istrate, Vicepreședinte FPTR

De asemenea, reprezentații FPTR doresc să mulțumească dlui Constantin-Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului și grupului tehnic de lucru pentru elaborarea cadrului normativ privind înființarea OMD-urilor în România deoarece modul insistent, principial și profesionist al acestora a determinat finalizarea actului normativ.

Nu în ultimul rând, FPTR apreciază în mod deosebit efortul și discuțiile constructive și concesiile făcute în timpul dezbaterilor de către structurile asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale: Asociaţia Comunelor din România, Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Municipiilor din România și Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, care au contribuit la modificarile actualei legislații .

FEDERAȚIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC

Dr.ing. Dragoș Răducan, Președinte

Articolul FPTR : „Banii de promovarea turismului vor fi pe mâini sigure” apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul