Criteriul National

Fr 17:30 MAC – Cine nu vine, nu știe ce pierde…

Fr 17:30 MAC – Cine nu vine, nu știe ce pierde…
mai 31
14:47 2017

2 June – Fr 17:30 Muzeul de Arta Constanta

distinsa pianista si profesoara in cadrul Facultatii de Arta din Constanta, Andreea Bratu, organizatoare a mai multor concerte speciale pentru pian si muzica de camera , invita publicul amator la o gala de muzica si poezie intitulata „Intr-un bazar sentimental” din dorinta de a reinvia atmosfera spectacolelor care intretineau vie setea de cultura a generatiilor anilor ’80, in contrast cu vicisitudinile cotidiene impuse de regimul comunist. Alaturi de continutul poetic si muzical, cei doi protagonisti doresc sa aduca in discutie aspecte mai putin cunoscute din viata de zi cu zi a creatorilor pe care ii prezinta, informatii de larg interes pentru a constientiza, inca odata sacrificiul efortului lor creator. Reiterez descrierea artistei pentru acest deosebit eveniment:

„Alaturi de manifestarile Cenaclului Flacara, pe directia”Rezistentei prin Cultura” au existat inainte de 1989 pentru cine isi aduce bine aminte, minunatele Gale de Muzica si Poezie initiate de marii nostri artisti Ion Caramitru si Dan Grigore. O binevenita reeditare a acestor Gale- formatul „Intr-un bazar sentimental” (titlu dupa poemul lui I. Minulescu)- imbina intr-un concept -spectacol in mai multe editii, versuri si piese pentru pian din creatiile poetilor si compozitorilor universali. Radu Niculescu – actor si Andreea Bratu – pianista propun in Constanta un prim periplu stilistic care va creste in intensitate emotionala de la piesa la piesa, asezonat cu interesante informatii privind aspecte mai putin cunoscute din vietile creatorilor pe care ii interpreteaza.
Pe 2 iunie, la ora 17:30 va asteptam cu drag la Muzeul de Arta. Intrarea este libera.
Design afis: Alexandru Serbanescu
Eveniment sustinut \ promovat de partenerii: Muzeul de Arta Constanta, Neuron English, Inomar Cluster, Ziua de Constanta, Constanta Culturala”

11

 18870937_10155370939523007_706759364_n

18870423_10155370834968007_891638649_o

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo