Criteriul National

Fr 17:30 MAC – Cine nu vine, nu știe ce pierde…

Fr 17:30 MAC – Cine nu vine, nu știe ce pierde…
mai 31
14:47 2017

2 June – Fr 17:30 Muzeul de Arta Constanta

distinsa pianista si profesoara in cadrul Facultatii de Arta din Constanta, Andreea Bratu, organizatoare a mai multor concerte speciale pentru pian si muzica de camera , invita publicul amator la o gala de muzica si poezie intitulata „Intr-un bazar sentimental” din dorinta de a reinvia atmosfera spectacolelor care intretineau vie setea de cultura a generatiilor anilor ’80, in contrast cu vicisitudinile cotidiene impuse de regimul comunist. Alaturi de continutul poetic si muzical, cei doi protagonisti doresc sa aduca in discutie aspecte mai putin cunoscute din viata de zi cu zi a creatorilor pe care ii prezinta, informatii de larg interes pentru a constientiza, inca odata sacrificiul efortului lor creator. Reiterez descrierea artistei pentru acest deosebit eveniment:

„Alaturi de manifestarile Cenaclului Flacara, pe directia”Rezistentei prin Cultura” au existat inainte de 1989 pentru cine isi aduce bine aminte, minunatele Gale de Muzica si Poezie initiate de marii nostri artisti Ion Caramitru si Dan Grigore. O binevenita reeditare a acestor Gale- formatul „Intr-un bazar sentimental” (titlu dupa poemul lui I. Minulescu)- imbina intr-un concept -spectacol in mai multe editii, versuri si piese pentru pian din creatiile poetilor si compozitorilor universali. Radu Niculescu – actor si Andreea Bratu – pianista propun in Constanta un prim periplu stilistic care va creste in intensitate emotionala de la piesa la piesa, asezonat cu interesante informatii privind aspecte mai putin cunoscute din vietile creatorilor pe care ii interpreteaza.
Pe 2 iunie, la ora 17:30 va asteptam cu drag la Muzeul de Arta. Intrarea este libera.
Design afis: Alexandru Serbanescu
Eveniment sustinut \ promovat de partenerii: Muzeul de Arta Constanta, Neuron English, Inomar Cluster, Ziua de Constanta, Constanta Culturala”

11

 18870937_10155370939523007_706759364_n

18870423_10155370834968007_891638649_o

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo