Criteriul National

Francezii se revoltă împotriva măsurilor propriului stat în ceea ce vizează reformele în domeniul muncii

Francezii se revoltă împotriva măsurilor propriului stat în ceea ce vizează reformele în domeniul muncii
septembrie 16
08:07 2016

download

Stare de revoltă și de alertă în Franța,cauzată de un set de măsuri și reforme nepopulare ce vizează doneniul muncii.

Poliţia franceză a folosit încă de la primele ore ale zilei de astăzi 16 septembrie gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii care manifestau împotriva reformelor în domeniul muncii. Incidente deosebit de violente au avut loc la Paris, Nantes, Toulouse, Rennes, Grenoble şi Montpellier, a anunţat Ministerul de Interne, potrivit agenției online Reuters.

Protestatarii au aruncat cu sticle, cutii de bere şi chiar cocteiluri molotov, fapt ce a determinat forţele de ordine să intervină în forță.

61798465

De aceea,aproximativ 62 de persoane au fost arestate la nivel naţional, a precizat Ministerul de Interne de la Paris, care a mai adăugat că 15 membri ai forţelor de ordine au fost răniţi în cursul confruntărilor violente.

Poliţia a declarat că între 12.500 şi 13.500 de persoane au participat la protestele din capitala Franței Paris.

Mărul discordiei îl reprezintă de fapt noua lege a muncii care are drept scop să facă mai flexibilă legislaţia franceză în domeniu.

FRANCE-EDUCATION-PROTESTS-UNIVERSITY

Ca și consecință imediată, firmele primesc puteri sporite în ceea ce priveşte stabilirea condiţiilor de muncă, însă sindicatele sunt de acord cu faptul că legea ar face mai uşoară concedierea angajaţilor.

Sursa foto : http://google.ro

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai,CNA Regina Maria Constanța,redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro