Criteriul National

Franța are ”cel mai mare număr de cazuri” de Covid 19 din Europa, 1,6 milioane – International

Franța are ”cel mai mare număr de cazuri” de Covid 19 din Europa, 1,6 milioane – International
noiembrie 06
00:27 2020
Franța este „țara din Europa cu cel mai mare număr de cazuri” de contaminare de către noul coronavirus de la începutul pandemiei, a declarat joi directorul general al sănătății, Jérôme Salomon, potrivit AFP.

Țara a înregistrat 1,6 milioane de cazuri din cele „peste 8 milioane de persoane afectate” pe continent, a detaliat el în timpul unei conferințe de presă la Ministerul Sănătății.

Observând că al doilea val „este brutal și se răspândește rapid”, el a anunțat că au fost înregistrate peste 58.000 de noi infecții în ultimele 24 de ore, un nou record de la lansarea testelor de screening la scară largă.

„58.046 de persoane au primit ieri un rezultat pozitiv”, a spus el.

Această tendință sugerează o presiune crescută asupra sistemului spitalicesc: „dacă crește incidența, internările mecanice vor crește câteva zile mai târziu”.

„În 24 de ore, am întâmpinat în spitalele noastre aproape 3.000 de noi pacienți Covid. 447 au fost internați la terapie intensivă”, a adăugat Jérôme Salomon, amintind că „unul din patru pacienți care ajung în terapie intensivă nu va supraviețui câteva săptămâni mai târziu „.

Ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, a anunțat, de asemenea, că, pentru a răspunde la agravarea pandemiei, protocolul de sănătate va fi consolidat în liceele franceze, care vor putea trece la mai multe cursuri la distanță, cu condiția 50% din lecții să fie față în față.

Și pentru a ține seama de consecințele crizei asupra pregătirii bacalaureatului, Blanquer a anunțat și adaptări, în special anularea testelor de evaluare, planificate în cei doi ani înainte de Bac, în favoarea evaluării continue.

La Paris, primarul orașului Anne Hidalgo a anunțat joi închiderea „anumitor unități de băut”, a magazinelor alimentare și a restaurantelor de la ora 22:00, pentru a evita „mulțimile”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul